lauantai 8. tammikuuta 2011

Uuden vuoden uudet korut

Ottaen huomioon suorastaan surkean korusaaliini syksyltä, vuosi käynnistyi kerrassaan vauhdikkaasti. Loppukesästä asti oli eräs tilattu koru ollut listallani, mutta vasta vuoden vaihduttua sain sen tehtyä. Onneksi tilaajalla oli tiedossa tilanteeni, eikä korulla ollut kiirettä. No, ei tosiaankaan näköjään ollut...

Koru on siis toisinto ihka ensimmäisestä Bysantti-sarjan korustani, jonka tein Isosiskon ihanalle kerhotädille läksiäislahjaksi Isosiskon jäädessä keväällä lopullisesti pois kerhosta mennäkseen päiväkotiin. Sinänsä hauska juttu on, että tämä uusi koru meni Pikkusiskon tulevalle, myöskin ihanalle hoitajalle, jonka tunnen entuudestaan, sillä myös hän on aiemmin ollut Isosiskon kerhotätinä. Piiri pieni pyörii... : D Todella onnekas piiri meillä!

Korun saaja ei ole vielä korua nähnyt, mutta se odottaa häntä maanantaina. Saa nähdä, mitä hän tykkää.

Kaulakoru Bysantti 49 cm.
Riipuksen turkoosi on kalkkiturkoosia, jota löytyi alkuperäisestä Bysantistakin. Ketjun pienemmät helmet ovat ihan oikeita turkooseja, kalliimpia siis, koska kalkkiturkoosini olivat käytännössä lopussa. Parina turkoosilla on leopardinnahkajaspista; mukavan rosoinen ja eläväpintainen helmi.
Ruorilukko ja korunosat hopeoituja.

Toinen tekemäni koru on minun. Olin jo pitkään haaveillut Musta Mandalalle valkoista kaveria, sillä käyttöä olisi ollut jo aiemmin. Vihdoin sain tämän tehtyä! Helmien ja riipuksen valkoinen sävy poikkeaa, mutta ei näytä kaulassa niin suurelta erolta kuin näissä kuvissa. Pitäisi varmaan jossain vaiheessa alkaa harrastaa kaulakuvia...

Olisin kaivannut hiukan pienempiä valkoisia helmiä, mutta nämä olivat ainoat ja näillä mennään. Olen tehnyt pienen periaatepäätöksen olla ostamatta korutarvikkeita niin kauan, kunnes olen käyttänyt suurimman osan olemassaolevista helmistäni. Toki korunosia tilaan, jos loppuvat, mutta nyt yritän pitää ostolakkoa korutarvikerintamalla.

Kaulakoru Valkomandala 44 cm.
Riipuksena "mandala" simpukankuoresta, valkoisia jadehelmiä, hopeoituja tuubihelmiä. Hopeoidut lukko ja korunosat.

Vielä toinen otos lähempää tuota mandalaa.
Kuvan värityshän on täysin erilainen kuin ensimmäisen, mutta en ehtinyt säätää sen enempää kuvien kanssa. Hädin tuskin sain edes otettua ne. ; )

Näiden lisäksi sidoin uudestaan vuonna 2009 tekemäni korun, josta nyt uusi kuva tässä. Se lähti tilattuna eteenpäin, ja halusin tehdä sidontatyön uudelleen. Siihen oli kaksi syytä: ensinnäkin, olin tehnyt korun harrastukseni alkuvaiheessa alunperin itselleni, eikä nahkanauhan kiinnitys hopeoituihin nyörinpäihin ollut mielestäni tarpeeksi siisti. Toiseksi, nahkanauha venyy hiukan ajan kanssa, vaikka se roikkuisi paikallaan korutelineessä. Onneksi koru ei ollut koskaan ominta minua, eikä sitä tullut käytettyä. Tilaaja halusi korun ystävälleen, jolle se kuulemma kävi etenkin nimensä perusteella kuin nenä päähän. Saa nähdä, mitä mieltä korun saaja on.

Kaulakoru Alkukantaista 49cm.
Riipus puuta tai luuta, muut sarvi- ja luuhelmiä.
Lukko korumetallia, korunosat hopeoidut.

19 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Kyllä sulla TODELLAKIN on lähtenyt hienosti vuosi käyntiin!! UPEITA TÖITÄ!!

Itselläkin pukkaa tuota ketju-harjoittelua. Sitten toisella listalla on Cernit-massasta riipusten ja helmien valmistelu. Saa nähdä, viekö SE minut yhtä kovin mukanaa ;)

Leonida kirjoitti...

Kiitos paljon, Ninni! Vaikka nämähän olivat lähinnä vanhan toistoa, eli ei uusia inspiraatioita lainkaan. Ehkäpä sellaisiakin tulee jossain vaiheessa tätä vuotta...

Minäkin käyn katsomassa sinun korusi edelleen, mutta kommentointi jää nykyään vähälle; ei ehdi ihan kaikkea. : O

Ketjut kiinnostaisivat, mutta nyt ei kyllä aika riitä niihin. Mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea saat Cernit-maailmassa aikaan!

Haltiakummi kirjoitti...

Oi, onpa sua purassut mukava pärpänen! Ihania koruja olet tehnyt. Ja nyt kun olen itsekin muutaman korun pujotellut, niin tiedän kuinka rentouttavaa, ilahduttavaa, mukaansa tempaavaa ja palkitsevaa se onkaan! Joten mahtaa sinulla olla ihana olla ja hyvä mieli noiden kaunokaisten jälkeen :)

Unknown kirjoitti...

Reipasta menoa :) toivottavasti se jatkuu. Kauniita riipuksia, eritoten tuo Bysantti kauniine kivineen, siinä on upeita kontrasteja :) tykkään!

Vikki kirjoitti...

Löysin tuolta Riinan blogin kautta tänne.
Mielenkiintoinen blogi.
Hyvää alkanutta vuotta, iloa ja inspiksiä!

Taivaanrannan Maalari kirjoitti...

Oletpa ollut reipas tyttö!! Ihania kaikki, omassa lajissaan♥ Tiedätkös, mulla tulee tuon ylimmäisen korun kuvasta mieleen KEKSIT, suklaakeksit. Korun nimi voisi siis olla myös "cookie". Hmm...vai johtuukohan tämä nyt aamulla aloittamastani sokerilakosta... :)

Mags kirjoitti...

'Alkukantaista' on vahva koru ja tykkään kyllä tuon uuden Bysantin hienoista sävyistä!

Kaikkea hyvää tälle alkaneelle vuodelle! Yritän kommentoida ahkerammin jatkossa :-D

Leonida kirjoitti...

Suurkiitos kaikille teille ihanille naisille! Kiva saada kannustavia kommentteja, kun itsekin olin niin tyytyväinen tästä uuden koruvuoteni alusta.

Haltiakummi: Ehkä seuraavassa Kätsyjen tapaamisessa pujotellaankin yhdessä??

Tanja: Tuosta Bysantista itselläni on ovaaliversio. Joku väriyhdistelmässä itseänikin kiehtoo, vaikken itse turkoosia käytä esim. vaatteissa koskaan.

Vikki: Tervetuloa Vikki!! Minäpäs olenkin seurannut sinua jo pitkään... ; D Inspiksiä sinulla riittää, joten jospas toivottelen onnellista ja hauskaa vuotta 2011!

Maalari: Juu, ovat aika laidasta laitaan tyylissään. Sepäs tässä koruilussa onkin niin kivaa, että voi kokeilla kaiken maailman tyylejä - se on ihanaa!

Heh, tuo ruskea helmi on tosiaankin keksimäisen näköinen ja värinen, koska pintakin on vähän sellainen puolimatta ja paikoitellen vähän koloinenkin. Tsemppiä sokerilakkoon; se on vaativaa, mutta kannattaa taatusti!

Leonida kirjoitti...

Kumma juttu, Mags, mutta kommenttiasi ei näkynyt äsken ollenkaan, kun aloin omaani kirjoitella!

No, mutta kiitos sinullekin! Ja samat sanat, että ihanaa kuluvaa vuotta ja ahkerampaa kommentointia täältäkin puolelta!

Minulla on korublogien kommentointi jäänyt vähemmälle, koska aikaa on niin paljon vähemmän, mutta seuraan kyllä aina jollain viiveellä monia taitajia.

Salviaseppele kirjoitti...

Valkoinen mandala on ihan huippu! Kannatti haaveilla :)

Haltiakummi kirjoitti...

Oih, oispas kiva tehdä porukalla koruja!! Mekä on mukana :)

Leonida kirjoitti...

Kiitos Lehtokotilo!!! Haaveilen vielä Coffee Mandalastakin... : )

Haltiakummi, eikös sillä lailla vähän hipaistu tätä yhteistä koruilupäiväajatusta Kätsyjen viime tapaamisessa? Sellainen päivä pitää talven mittaan järjestää!

Ritva_47 kirjoitti...

Sinun korusi ovat aivan mahtavia... olen katsellut "korugalleriasi" kuvia ja ihaillut niitä. Monta on ollut sellaista joka olisi meikäläisenkin makuun, vaikka en kovin koruja käytäkään. Pitäisi vissiin taas vanhoilla päivillä opetella käyttämään, niin kuin muinoin pikkutyttösenä :)

Leonida kirjoitti...

Voi kiitos kauniista sanoistasi! Mikäs se sinun makusi on, jos noin niinkuin uteliaisuuttani saan kysellä?

Itse olin kyllä aiemminkin korujen käyttäjä, mutta halusin käyttää vain "aitoja", mutta sitten tämä harrastus tuli väliin, ja nyt menee sitten hopeoidutkin... ; )

P kirjoitti...

Kiitos kiitos. Vihdoin löysin Alkukantainen uuden kotinsa. Melkein postin kadottamaksi päätyi.
Ystävä tykkäs tosi tosi paljon korusta. Ja minä ilahduin et olin osunut oikeaan.
KIITOS
sanoo Tiitu, joka aina vaan kuolaa mustaa Mandalaa :)

Leonida kirjoitti...

Ah, ihan loistavaa, että koru löysi vihdoin perille! Ja vielä loistavampaa on, että koru oli ystävällesi mieleinen - sinä tunnet hänen makunsa hyvin.

Ai jai, pitää tässä kypsytellä, josko jotain sopivia tummia helmiä itsellä olisi. Välihelmiongelma kylläkin on - pieniä Swarovskin biconeja tummien helmien väliin ei ole. Jätetään vielä hautumaan tuo... ; )

Ritva_47 kirjoitti...

Jaa, mikä se minun makuni on? Varmaan aika klassinen; ei mitään liian huomiota herättävää ( = esim.ei liian isoja kaulakoruja). Noista sinun tekemistäsi silmääni miellyttävät eniten mm. "Punaisen ja harmaan liitto","Tummana soljuu joki","Viileä kesä","Vilvoittava vesi",
"Meren kosketus"... Johtuneeko sitten siitä että olen kalat horoskoopissa, niin nuo veden elementtiin liittyvät korut miellyttivät silmääni aivan erityisesti. Monta muutakin kaunista oli, mutta en osannut niitä kuvitella itselleni.Korvakoruja en nykyään käytä ollenkaan, ne ovat jääneet pois kokonaan koruvalikoimistani.
Tällä hetkellä rakkain koruni on isäni vähän yli 20 vuotta sitten hiomastaan kivestä hänen itse tekemänsä koru. Rakas ja uniikki koru,jota varjelen kuin silmäterääni, sillä isä kuoli 20 vuotta sitten.

Muuten pientä pilkahdusta alkaa inspiraation suuntaan löytyä eli kyllä tämä taas tästä :)

Heini kirjoitti...

Heh, hiljaa hyvä tulee ja tosi hyvä siitä korusta sitten tulikin! Jahka varastosi on huvennut ja olet uusia inspiroivia helmiä vailla, niin poikkeahan www.kaskummaa.fi ja siellä Vertas-osio. Sarvihelmiä, luunappeja, puisia kassinkahvoja, ym. kaunista ja ekologista :)

Leonida kirjoitti...

Kiitos paljon, Heini! Ja tervetuloa!