sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Yhtä juhlaa

Tänään juhlimme Pikkusiskon kolmevuotissyntymäpäiviä pitkään ja hartaasti. Juhlavalmisteluissa olin todella myöhässä, sillä vasta perjantaina leivoin ensimmäiset tarjottavat. Yleensä valmistaudun hiukkasen aiemmin, mutta nyt ei ehtinyt, eikä jaksanut aiemmin viikolla aloittaa. Keskiviikon tosin vietin joululahjaksi saamallani Leivosparaati-kurssilla, ja leivoin koko illan bebe-leivoksia ja maistelin yhteensä 13 leivosta, joista kolme oli suolaista. Tosi kiva kurssi, kävi minulle kuin nenä päähän! Kiitos vain, "kälysen" perhe!

Pikkusisko ja Isosisko olivat odottaneet juhlia tosissaan jo keskiviikosta alkaen, jolloin oli Pikkusiskon oikea syntymäpäivä. Vaikka valmisteluissa olimme jäljessä, ei ollut kyllä yhtään stressiä. Oli itse asiassa hurjan mukavaa valmistella juhlia, leipoa tyttöjen kanssa ja iltaisin itsekseen. Juhlat olivat sekä Pikkusiskon että appeni. Toki synttäreitä oli suunniteltu jo aiemmin, ja rekvisiitta ja tykötarpeet hankittu ajoissa, mutta tämä herkkupuoli oli vähän lapsipuolen asemassa. Mutta ei hätää, kaikki meni aivan loistavasti!

Koska Isosiskon kaveri- ja perhesynttärit ovat vielä tuoreessa muistissa joulukuulta, päätin ottaa näille perhesynttäreille lastenkutsumeiningin, jotta Pikkusiskokin saisi lastenkutsujen ohjelmaa, vaikka lapsivieraina olikin "vain" serkkuja. Näinollen meillä oli molemmille juhlakaluille kukkaleit kaulaan, aasinhännän ripustusta koko porukalle ja ongintaa lapsille ja synttärisankareille (pussien sisältö vaihteli saajan mukaan). Pikkusisko sai kylläkin puhaltaa kynttilät ja muutenkin kattaus Hello Kitty -pöytäliinoineen ja kakkuineen oli enemmän tämän pikkukakkosemme tyyliin tehty kuin ukin. Se ei näyttänyt ukkia haittaavan yhtään. : )

Ihania kortteja ja lahjoja sai suloinen pikkukakkosemme. Moni toive täyttyi, kuten "sininen Zhu-Zhu Pet" (tuli sininen Kung-Zhu Pet, koska sinisiä ei ole näissä tytöille suunnatuissa Zhu-Zhuissa), pikkuinen Sylvanian Families -talo, kirjoja, Legoja, akkukäyttöinen sähköveturi ja nostosilta, hopeasormus... Kivoja lahjoja, joista on iloa vielä pitkään.

Synttärisankarit kukkaleit kaulassa.
Huomaa uusi hopeasormus etusormessa. Ison tytön juttu! Oikeasti se on siis varvus, mutta kätevä pikkuiseen sormeen säätövaransa ansiosta!

Tarjolla suolaiselta puolelta oli tällä kertaa mozzarella-tomaattiminimuffinseja, kylmäsavulohi- ja paprikarullia sekä erilaisia pikkunaposteltavia popcornista lähtien. Makeaa puolta oli sitten vähän vahingossakin ihan hirveän paljon. Sen lisäksi, että tein synttärikakun (ison sellaisen) sekä banaani-manteli - ja espressominimuffinsseja, pienemmän synttärisankarin toiveen mukaisesti herkuteltiin myös Marianne-pikkukuulilla sekä vähän vahingossa ostetuilla vaahtokarkeilla. Keksipuolella meillä oli jäänyt jostain syystä iso kasa erilaisia keksejä syömättä, joista sitten tarjolle pääsi sikarinmalliset suklaakeksit, mini-Dominot, pinkit Dominot ja mansikka-Fanipalat. Huh!

Unohdin ottaa kuvia suurimmasta osasta tarjottavia, kuten myös pöydästä tarjoiluvalmiina (kuten aina), mutta jotain sentään tuli otettua. Harmi vain, etten ollenkaan tajunnut ottaa kuvaa superhienosta muffinssitelineestä, joka oli ensimmäistä kertaa käytössä. Kahdet makeat muffinssit oli kuorrutettu vaaleanpunaisella ja kirkkaankeltaisella, joten teline oli hurjan kivannäköinen.

Täytekakun koristeet tekovaiheessa. Näitä on kyllä kiva väkertää, ihan perjantai-illan ratoksi. ; )

Espressomuffinssit ilman vaaleanpunaista tuorejuusto-kermavaahtokuorrutusta.
Olivat kyllä tosi hyviä.

Hello Kitty -kakku. Tässä ilman kynttilöitä, puhelimessa taitaa olla kynttilällinen kuva, mutta sen saaminen koneelle ei onnistu nopeasti, joten tyydyn tähän. Kuva on tehty Kinuskikissan kakkua mukaillen; kiva idea mielestäni.
Kuorrutus on tehty banaanin- ja vaahtokarkinmakuisesta kaulittavasta massasta (lievensi banaanin makua mukavasti), kukat ja perhonen sokerimassasta, kissan naama on rajattu Kick (ex-Käck) -patukasta pyöritetyllä "narulla".
Täytteenä oli Pikkusiskon mieltymysten mukaan suklaamoussea, banaania ja vaniljakastiketta, sekä banoffeeta (banaanitoffeeta lemon curdin tapaan). Oli kyllä hyvää, vaikka itse sanon.

Onneksi kaupaksi kävivät, vaikka peruspoppoota oli vähemmän kuin tavallisesti. Muuten olisi jäänyt hillitön kasa mutusteltavaa tähän osoitteeseen, mikä ei ole ollenkaan niin hyvä juttu. Talven aikana on tullut taas pari kiloa lisää. : o

Kiitokset kaikille rakkaille vieraille! Pikkusiskolle tuli ikimuistoiset kekkerit ja kaikilla oli tosi mukavaa.

9 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Upeat tarjoilut olet juhliin loihtinut. Ja todella kauniisti koristeltu kakku.

Ninni kirjoitti...

oi kun kakku on HIENO!!! Pitää olla näyttämättä tätä kuvaa syyskuussa 4 vee täyttävälle tytölle ;) Onnea Kolmevuotiaalle!!!

anna kirjoitti...

herrrrkullisen näköinen kakku :D

Ritva-47 kirjoitti...

Ihanat tarjoilut olitkin loihtinut synttäreille!
Tänäänhän juhlaketju saa teilläkin jatkoa, kun on Ystävänpäivä, siispä oikein hyvää Ystävänpäivää sinulle!

Leonida kirjoitti...

Kiitos kaikille kehuista!

Olen kyllä aika varma, ettei tämä tule enää toistumaan; ylitin itseni kerta kaikkiaan. Eli todennäköisesti yhtä monimutkaista kakkua ei enää synny...

Iloista ystävänpäivää teille! Annalle suurkiitos ihanasta postista; todella huikaisevan upea kortti!

Eloise kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus...

Leonida kirjoitti...

Ihanaa, Eloise, olipa ihana tunnustus! Palaan siihen mahdollisimman pian; tämä viikko on taas ihan mahdoton... Tuhannet kiitokset! <3

Leena kirjoitti...

Löysin blogisi blogilistalta, sattumalta. Vaikutat touhukkaalta naiselta. Pidän, kun bloggaat monipuolisia juttuja. Minun blogia voi käydä katsomassa osoitteesta " tuumasta-toimeen.blogspot.com). Minäkin leivon ym.

Leonida kirjoitti...

Ai miten loistavaa, että löysit tänne - tervetuloa Leena!

Hih, olen kyllä erittäin iloinen, jos minusta johonkin suuntaan välittyy edes jollain tasolla touhukkuus! Olen nimittäin aidosti erittäin mukavuudenhaluinen ja tekisin aina ja ikuisesti mieluiten vain kivoja kotihommia ja -projekteja. Imurointi sun muu ei voisi vähempää kiinnostaa... : )

Kävinkin jo kurkistamassa blogiasi. Sielläkin kivasti laidasta laitaan tarinoita. Vieraillaan!