perjantai 28. syyskuuta 2012

Joko se joulu on tulossa?

Siltä se alkoi hiukan tuntua, kun Rva Kepposen luona askartelimme taannoisena lauantaina kolmen Pikkukepposen sekä hetken aikaa myös Mirkan ja Kuusiveen seurassa. Mirkalla oli tavoistaan poiketen mukana lankaa ja virkkuukoukku liittyen uusimpaan projektiinsa.

Kiitoksia Rva Kepposelle kestityksestä ja Pikkukepposten hauskoista jutuista! Ovat aika velikultia ja mahdottoman suloisia.

Tiedossa on muutamat lasten synttärit, joille piti tehdä kortteja suht nopeasti ja helposti. Onnistui. :)
Tämä korttipohja oli hyvin pieni. Siispä kortista tuli yksinkertainen. Sopinee pakettikortiksi.
Olin ostanut telan vuosi sitten ja se oli edelleen avaamattomana paketissa. Siispä kokeilin Distress-musteilla telata valkoisen kortin taustaksi, ja lisätä päälle eräästä keijuaiheisesta freebie-paketistia paperia ja muuta rekvisiittaa. Liian sekalainen makuuni, mutta ehkä siinä on tarpeeksi katseltavaa pikkutytön vinkkelistä.
Samaa yritystä tässäkin.
Sama telausidea, mutta pojalle. Ihanat tarrat ostin Sinellin alelaarista ja ovat mielestäni kauniita.

Pakolliset onnittelukorit ja pari ylimääräistä tehtyäni aloin päällystää joulukalenteriaihiota. Ostin sen vuosi sitten Intohimona askartelu -tapahtumasta, mutten mitenkään saanut koristeltua joulukuun alkuun mennessä. Nyt olen ajoissa. Homma jäi tosin kesken, mutta pienissä osissa yritän sitä(kin) hommaa työstää tässä syksyn mittaan. Saa nähdä pääsenkö tänä vuonna ihan täyttöpuuhiinkin!

Mutta Rva Kepposen kanssa olimme joulutunnelmissa myös korttien suhteen. Kepposkalla aukesi korttitehdas ja hyvää jälkeä syntyi. Kepposen ideasta intoutuneena leimasin omilla leimoillani aihiot, jotka myöhemmin teen korteiksi. Kyhäsin myös viimevuotisesta leimauksesta kortin ja peräti yhden upouuden.

Viimevuotinen leimaus ja pohja kortiksi tehtynä. Jouluntoivotus sisäpuolella.
Englantilaisen askartelulehden mukana saadusta jouluaiheisesta setistä löytyi joulupallo, jonka "ripustin" korttiin.
Käytin myös neljä jostakin lehdestä saamaani täysin käyttökelvotonta postikorttityylistä joulukorttia ja tein niistä kestävämmät. Vai onko teillä tapana lähettää postitse yksinkertaisia kortteja, jotka on tehty aikakauslehtipaperista? Osoite, viesti ja postimerkki vain toiselle puolelle ja hops postilaatikkoon - saapi arvailla, monessako palassa tai rypyllä varustettuna posti veisi sen perille. Nyt näissä on kartonkitausta, joten kuoreen vain ja menoksi. Eri asia on sitten, että ovatko lainkaan kauniita. Vierastan hiukan tällaisia valokuvakortteja.
 
 
 
Ja vielä on jäänyt pistämättä näytille ihanaisen serkkuni ja miehensä hääkortti.Häitä kävimme mieheni kanssa juhlimassa Levillä asti. Vuorokausi Lapissa - ensimmäinen kertani siellä... Vähän jäi harmittamaan, ettei ollut lomaa sen enempää.
Onnea rakkaat L & M!
 

Seuraavaksi odottelen inspiraatiota työpöydän siivoamiseen papereista, jotta voisin levittää askartelutarvikkeeni pöydälle pidemmäksi aikaa. Pitäisi nimittäin päällystää ja koristella se kalenteri loppuun asti salassa lapsilta...

12 kommenttia:

Haltiakummi kirjoitti...

Oooooo, oletpas saanut taas valtavasti aikaiseksi!! Tuo sini-musta kuusikortti on upea! Minullakin taitaa olla jossain tuo leima, ja tuo tyylikäs, tilava ja yksinkertainen asettelu on ehdottomasti sille omiaan. Hmmmmm, täytyykin varmaan ruveta suunnitteleen tämän vuoden kortteja, jos keksisi jotain mukavata kun ajan kanssa suunnittelee :)

Rva Kepponen kirjoitti...

Ihania kortteja!
Todella hyvin toimii nuo distresseillä telatut taustat. Joulukuusileima on niin kaunis.

Oli kyllä kiva päivä. Vaikka olihan se hiukan erikoista tehdä niin kauniina, melkein kesäisenä, syyskuunpäivänä tehdä joulukortteja. Mulla onkin melkein kaikki joulukortit tehtynä :)

Eloise kirjoitti...

Ihan hirveän hurmaavia kortteja...osaisinpa minäkin!

Katri kirjoitti...

Upeita kortteja! Tee vaan joulukortteja. Viime yönä tuli aiheesta ekat hikikarpalot. Itse tekeminen on kivaa, mutta joku idea ja punainen lanka olisi kiva. Siksi kiva, että te taitavammat teette ja suunnittelette, mä voin sitten soveltaa niistä. Eikös juu.

Leonida kirjoitti...

Kiitos rakas Haltiakummitus!

Tykkään tuosta kuusileimasta hurjasti, mutta koska se oli käytössä jo viime jouluna, pidän ehkä tän joulun väliä... Tai käytän sitä jotenkin ihan eri lailla.

Nyt sulla on hyvin aikaa, kunhan olet toipunut, joten nauti nauti nauti...

Leonida kirjoitti...

Kiitos Kepposka!

Orientoituminen jouluun oli tietenkin hiukan hassua, kun aurinko paistoi koko päivän, mutta onnistui yllättävän hyvin! ;)

Leonida kirjoitti...

Kiitos Eloise! Omasta mielestä nämä kerran muutamassa kuukaudessa kyhätyt kortit ovat aina jotenkin muotopuolia tai sanotaanko, että visio oli ehkä jotain muuta, mutta ihanaa, jos muita miellyttää!

Ja hei, kyllä osaisit taatusti, jos koettaisit, kädentaitoinen kun olet. Mutta aikaa tämä harrastus kyllä vie (tai veisi), ettei voi revetä hirveän moneen harrastukseen, jos haluaisi oikeasti panostaa korttien tekemiseen.

Leonida kirjoitti...

Hih, kiitos Katri!

Sepäs se onkin paras juttu täällä blogimaailmassa, että inspiraatiota saa sieltä sun täältä - ja ideoita, jos omat ovat vähissä. Ja itsetehtyjen korttien saajat yleensä tyytyväisiä...

Helmi Nainen kirjoitti...

Ihanaihanaaihanaa, joulu Tulee!!!! Vitsit, miten täpinöissäni mä olen siitä! Korttiaskartelu on täälläkin aloitettu. Upea tuo kuusikortti, namm!!

Leonida kirjoitti...

Kiitos!

Niin on ihanaa, että joulu on taas tulossa! Sinulla varsinkin taitaa olla ihana joulu odotettavissa... ;)

Ihanaa on myös nettiyhteys. Meillä oli seitsemän päivää nettiyhteys poikki koko taloyhtiöstä, ilmeisesti katkenneen kaapelin tms. takia. Juuri viikolla, jolloin olin sairauslomalla ja netille olisi päivisin ollut käyttöä...

Bellis kirjoitti...

Hieno hääkortti ja muisto juhlaparille!

Leonida kirjoitti...

Kiitos Bellis! Oli kyllä mukavat häätkin! :)