keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kuorrutettua punajuurikakkua

Appimurultani saaduista punajuurista tuli tehtyä myös makeaa herkkua tuliaisiksi kyläpaikkaan. Pidimme kyllä kanssaleipurini Pikkusiskon kanssa huolta, että sitä jäi myös kotiin. :) Resepti löytyi jostakin tämän syksyn Yhteishyvän reseptivihkosesta ja tässä se tulee hiukan versioituna:

KUORRUTETTU PUNAJUURIKAKKU
n. 12 isoa palaa tai 24 pientä

3          pientä punajuurta
150 g   margariinia
3          kananmunaa
1 dl      sokeria
1 dl      ruokokidesokeria
2 dl      vehnäjauhoja
1 dl      kaakaojauhetta
2 tl       leivinjauhetta
1/4 tl    suolaa
ripaus  kanelia

Kuorrutus
250 g   mascarponejuustoa
200 g   appelsiininmakuista tuorejuustoa
100 g   voita
3 dl      tomusokeria
  1. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen margariinin kanssa. Sekoita joukkoon raastetut punajuuret.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (25 x 35 cm). Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Vatkaa ensin voi sileäksi, lisää sitten mascarpone ja tuorejuusto, sekä sihtaa mukaan tomusokeri. Vatkaa sileäksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.
  5. Leikkaa annospaloiksi ja koristele nonparelleilla.
 PS. Minä tein kuorrutusta kaksi annosta. Sitä jäi yli reilusti, ja maistui hyvältä mansikoiden kanssa!

6 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Suhtaudun hiukan varauksella punajuureen leivontaraaka-aineena, joten on pakko kysyä, että oliko hyvää?

Leonida kirjoitti...

Hih, oli oikein hyvää. Maistui suklaalta, ei punajuurelta! Olemme ihan urakalla syöneet kakkupaloja ja enää yksi kpl jäljellä...

Punajuuren tarkoitus on lähinnä tuoda kosteutta kakkuun, porkkanan, omenan tai kesäkurpitsan tapaan. Omenasta ja porkkanasta tulee mielestäni enemmän makua kuin kesäkurpitsasta tai punajuuresta. Minulla on yksi herkullinen suklaa-banaanikakun ohje, johon tulee kesäkurpitsaa aika paljonkin.

Laura kirjoitti...

Tää oli niin taivaallisen hyvää!! Nam!!! Eikä tosiaan uskois että kakussa on punajuurta kun ei se maistu! :)

Leonida kirjoitti...

Kiva, kun tykkäsit!!! Harmi, että sitä jäi meillekin niin paljon - on meinaan tullut syötyä... ;)

Haltiakummi kirjoitti...

Jeeee, juurikin Sä olet testannut tämän ohjeen! Mä meinaan katselin tätä monta kertaa kyseisen lehtisen sivuilta, ja mietin, että olisikohan, toimisikohan, maistuisikohan... Tämä täytyy siis itsekin joskus leipoa, kerta se on teidän hyväksi testaama :)

T.Toinen punajuuristi :)

Leonida kirjoitti...

Kokeile ihmeessä! Mä olen tykännyt myös kesäkurpitsan kyvystä kosteuttaa leivonnaisia, ehkä vielä enemmän, tai ehkä mulla on vaan vielä parempi ohje kesäkurpitsaa käyttäen... ;)