maanantai 13. kesäkuuta 2011

Menneen kevään tunnelmia

Krookusten aikaan keväällä aloin innokkaana ottaa kuvia puutarhan tapahtumista, mutta en sitten ehtinyt, muistanut tai jaksanut tehdä niistä postausta. Nyt, sairauslomapäivää kotona viettäessä, tuntuu siltä, että on aika keveän kuvakavalkadin...


Kevätsahrami eli Crocus vernus teki minut onnelliseksi huhtikuussa.

Toukokuussa kukkikin sitten moni muu perenna. Rotkolemmikki oli yksi viime kesän perennaostoksistani, ja tänä kesänä se kasvoi mukavan isoksi. Kukinta on mahtava, ja vasta nyt pikkuhiljaa hiipumassa. Lemmikki on jotenkin ihana kukka - niin pikkuruinen, mutta ah, niin kauniin värinen, ja kun niitä on monta, vastassa on ihana vaaleansininen meri...

Rotkolemmikki ja tulppaanit ovat ihania!
 
Ihanan vaaleankeltainen tulppaani.

Tässä vaiheessa rotkolemmikki eli Brunnera macrophylla 'Jack Frost' ei ollut vielä parhaassa kukoistuksessaan, vaan vasta kukintansa aloittanut.

Varjoyrtti eli Pachysandra terminalis 'Green Carpet', joka on ihana varjon kukka, vaikka yleensä ikivihreiden lehtiensä vuoksi varjoon haluttu.

Kukista tulee hyvä mieli. Nyt on alkanut kukintansa pihassamme loistosalvia, jalokurjenpolvi, ruusu 'Louise Bugnet' ja mirrinminttu. Pioneissa sekä liljoissa on nuppuja... Ihanaa!

4 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Tänä syksynä mun on pakko muistaa istutta uusia krookuksia. Ne vaan jotenkin tekevät kevään.

Pikaista paranemista!

Leonida kirjoitti...

Juuri niin tekevät!

Nuo kuvissa olevat krookukset eivät todennäköisesti enää nouse, sillä mies lappoi kuorikatetta hedelmäpuiden alle, ja peitti krookuksien lehdet... Ellen ala kaivelemaan niitä ylös jossain vaiheessa, niin ostoreissu tulee minullekin.

Ritva_47 kirjoitti...

Oi kuinka ihania perennoita sinulla onkaan...laitoin itsekin ensimmäistä kertaa pionia penkkiin...saa nähdä miten onnistun sen kanssa.
Ikävä kuulla että olet sairaslomalla, mutta pikaista paranemista sinulle!

Leonida kirjoitti...

Kiitos Ritva! On perennat nin kivoja ja helppoja, kun on sen alkuperäisen istutusvaivan nähnyt. Nyt vain odottelee, kun kaikki taas nousevat maasta ja kukkivat edellisvuotta isompina!

Flunssa parani onneksi jo; tänään taas jo työkurssilla...