Lukemattomia lukemattomia kirjoja

Olen pitänyt lukemattomien kirjojen listaani tuossa Lukutoukan helmiä ja sikoja -sivulla, mutta halusin ottaa sen erilleen omaksi sivukseen, koska tekstiä on kummassakin paljon.

Siirsin myös (luultavasti) lopullisesti kesken jääneiden kirjojen listan tälle sivulle. Toivottavasti se lista ei kuitenkaan pitene - minulle on suuri kynnys jättää kirjaa lopullisesti kesken...

Tällä hetkellä kesken olevia - ja kiinnostavia - kirjoja

 • Tunteet ei kuulu työpaikalle - Camilla Tuominen. Uusin ammatillisesti kiinnostava kirja ja ajankohtainen työssäni - tunteiden johtamisesta.
 • Mindset - Carol S. Dweck. Ollut puolivälissä useamman vuoden, vaikka on erittäin kiinnostava tieteellisempi kirja. Alkaa jo juurtua yöpöydälleni.

Yöpöydällä, kirjahyllyssä ja ajatuksissani odottamassa olevia kirjoja

 • Valmentava johtajuus - Dan Soback. Ammattikirjallisuuden puolella uusin ostokseni allaolevan kirjan lisäksi. Liittyy työhöni kiinteästi, mutten ole vielä tarttunut lukemaan sitä.
 • Vapaalla tyylillä taitajaksi - Sanna Eulenberger. Niinikään ammatillisesti kiinnostavalta vaikuttava kirja.
 • Willpower - Roy F. Baumeister & John Tierney. Juontaa juurensa psykologian opintoihini, ja on jäänyt lukematta tähän asti, vaikkakin aihe on tuttu tieteellisistä julkaisuista, joita psykologian kursseilla luin.
 • Tanssi yli hautojen - Mika Waltari. Klassikko kirpputorilta. Odottaa päivää sopivaa.
 • Punainen mylly - Pierre La Mure. Tämän olen lukenut jo todella nuorena ja on aina pitänyt aikuisena lukea uudelleen, sillä olen kokemuksia rikkaampi ja todella itse seissyt Moulin Rougen näyttämöllä eräässä show:ssa sekä nähnyt Henri de Toulouse-Lautrecin maalauksia livenä. Eikä sovi unohtaa yhtä lemppareistani, Moulin Rouge -musikaalielokuvaa!

Luultavasti lopullisesti kesken tai lukematta jääneet kirjat

  • Herrasmiehiä ja huijareita - Joanne Harris. Oli kesken pitkään yöpöydälläni, kunnes pistin eteenpäin lukematta sitä.
  • Vihan hedelmät - John Steinbeck. Noin kymmenvuotiaalle kirja oli äärettömän tylsä. Pitäisi lukea aikuisen silmin.
  • Matkalla - Jack Kerouac. Olisi pitänyt lukea englanniksi, alkukielellä. En pystynyt lukemaan kirjan suomennosta, sillä kieli oli kerta kaikkiaan niin kökköä, että se häiritsi lukemistani koko ajan. Tosin, eikös kirja ole kuuluisa ennemmin erään aikakauden ja elämäntyylin kuvauksena kuin kirjallisena tuotoksena?
  • Pieni ystävä - Donna Tartt. Olin hyvin vaikuttunut Donna Tarttin esikoisteoksesta Jumalat juhlivat öisin. Olin siis innoissani, kun vuosien tauon jälkeen Tartt julkaisi uuden kirjan. Ikävä kyllä en koskaan päässyt oikein kiinni tarinaan, ja paksu kirja jäi kesken.
  • Ranskalaiset korot - Helena Petäistö. Siis minähän olen Ranska-fani ja aihe itsessään kiinnostaa, samoin juuri tämä kirja, mutta kirja on ollut minulla varmaan 15 vuotta, enkä ole sitä lukenut. Ehkä aika ajoi omalta kohdaltani tämän ohi?
  • I let you go - Clare Macintosh. Ostin tämän pokkarin alesta, mutta näköjään tarina on niin surullinen lapsensa menettämisestä, etten ole oikeastaan halunnut tätä toistaiseksi lukea. Katsotaan pystynkö koskaan. Luultavasti en.
  • Kukoistava kasvatus - Pauliina Avola ja Viivi Pentikäinen. Niinikään vuoden 2019 joulun toivelahjakirjani, jota olen lukenut paikoitellen. Positiivisen psykologian soveltamista kasvatukseen ym. Eniten käytössä tähän mennessä ollut 60 myönteisen ja 40 kielteisen tunnesanan listat, jotka auttavat sanoin ilmaisemaan omia tunteita. Tunteet ovat tärkeitä, sillä ne ovat ikkuna tarpeisiin. En usko, että luen tätä kirjaa kokonaan, sillä osa siitä ei ole minulle keskeistä asiaa. Sen sijaan opettajille ym. suosittelen!
  • Suloinen suru - David Nicholls. Ostin alennusmyynnistä vähän toiveena, että esikoinen kiinnostuisi, sillä tässä päähenkilö on muistaakseni 16-vuotias poika. Ei innostunut tytär vielä, mutta itse ajattelin sen silti lukea. Tosin nyt kirja on odottanut lukemista jo pari vuotta, ja oletan, että jää siten lukematta.
  • Tietoinen syöminen - Jan Chozen Bays. Joskus epätoivossani ostin tämän, kun halusin saada herkutteluani kuriin, mutta sitten tuli taas jotain, minkä takia en jaksanut keskittyä omiin tarpeisiini.
  • Työkirja - Saku Tuominen & Pekka Pohjakallio. Työelämän kiinnostava kirja, joka on jo aika vanha, mutten ole aiemmin saanut tartuttua. Nyt sentään on oma kopio hyllyssä, eli ei mitään estettä tarttua tähän.
  • Juurihoito - Miika Jousiainen. Poimin jostain tarjouksesta mukaani ja oletin, että on hyvä. Muistaakseni luin muutaman sivun alusta, mutta ei tuntunut sillä hetkellä ajankohtaiselta, joten lukeminen jäi. Säästin silti hyllyyn. Ehken ole parasta kohderyhmää, ja arvelen, että kirja jää lukematta.

  Ei kommentteja: