torstai 29. joulukuuta 2011

Joulunjälkeistä elämää

Joulunalusaika kului kiireessä ja hieman sumussa kulkien. Jäi bloggaamatta jouluntoivotukset ja lahjojen hankintakin jäi osittain todella viime tippaan - ei lainkaan tyypillistä minulle. Tällä meiningillä tällä kertaa.

Oikeastaan tämä joulunjälkeinen viikko on tuntunut paremmalta kuin itse joulu. Palasimme joulunvietosta kotiin tiistaina iltapäivällä, jonka jälkeen pääasiassa lepäsimme. Olemme koko perhe lomalla ja puuhanneet hieman kotijuttuja, kuten viilanneet tyttöjen leikkihuonetta hiukan koululaismaisempaan suuntaan, yrittäneet saada hiukan järjestystä rempallaan oleviin asioihin, sekä viettäneet aikaa perheen kesken. Kaikki mainitut tosin ovat vielä kesken. Huomenna käymme sukulaisperheen kanssa kylpylässä, alennusmyynneissä ja syömässä, mikä kruunaa lomaviikon mukavasti. Sitten on vielä viikonloppu jäljellä.

En ole vielä tehnyt tilinpäätöstä tästä vuodesta, enkä ole miettinyt parannettavaa ensi vuodelle, mutta hui hai, sen ehtii. Karkkilakosta voin mainita, että viimeisen parin kuukauden aikana olen ollut niin väsynyt, etten ole jaksanut vastustaa yhtäkään kiusausta, vaan esim. lapsen synttärijuhlien aikoihin, niin kauan kuin vain karkkeja on talossa ollut, niitä olen myös syönyt. Mutta siitäkään en jaksa nyt ottaa mitään stressiä.

Lenkillä kävin suht säännöllisesti kesälomasta alkaen, mutta flunssajaksoni jälkeen en ole kertaakaan käynyt kunnon lenkillä. Enpä sen kummemmin siitäkään ruoski itseäni. Kerran tässä joululoman aikana sentään kävin "ajattelulenkillä".

Sillä minulla on ensi vuonna tärkeämpääkin ajateltavaa. Pitäisi keksiä, että mitä tahdon tehdä isona. Voisi kysyä, että kuinka isona, sillä olen varmasti isoimmillani nyt, enkä haluaisi enää yhtään siitä "isontua". No joo, vitsi vitsinä. Työnantaja saattaa päättää puolestani, että jäädäkö vai lähteäkö, mutta itse pitäisi myös päättää, jäädäkö, lähteäkö, ja jos lähteminen tuntuu oikealta, minne lähteä. Jatkaako samaa uraa, vaiko lähteä tekemään jotain ihan muuta. Ja vaikka saisin työpaikkaani jäädä, senkin pitää olla aktiivinen päätös, etten ajelehdi lastuna laineilla, vaan otan vastuun omasta tulevaisuudestani.

Näitä asioita mietin ensi vuonna. Jos ehdin, saatan niistä purkaa tännekin jotain. Bloggaaminen on ollut minulle niin suuri henkireikä, että tunnen osan syksyn stressistäni pysyvän päällä vain siksi, etten ole saanut ajatuksiani tänne tuuletella. Olen kyllä niitä tuuletellut ystävien kanssa (kiitos vain viimeisistä, Mirka), mutta kirjoittaminen on minulle kuitenkin jotain erityistä. Erityisen palkitsevaa.

Loppuun laitan jouluisen kuvan kotoamme - mieheni tekemän MAHTAVAN HDR-otoksen (älkääkä vain kysykö, mistä sanoista HDR tulee). Kuva tehdään ottamalla monta kuvaa samasta kohdasta eri valotusajoilla, ja yhdistämällä kuvat samaan otokseen erityisen softan avulla. Näyttää muuten aika erilaiselta livenä meillä kotona. :) Tästä kuvasta tulisi hieno joulukortti. Ehkäpä ensi jouluna lähetelläänkin sitten tällaisia.

Ja joulu, joulu oli meillä...

Mikäli en ehdi tänne kirjoitella enää tänä vuonna, toivotan teille kaikille muruille erityisen

Onnellista Uutta Vuotta 2012!

9 kommenttia:

Eloise kirjoitti...

Ihanalta kotoilulta kuulostaa teidän joulunjälkeinen elämänne...
Iloja vuoteen 2012 koko perheelle !

Leonida kirjoitti...

Meillä oli kiva päivä tänään, sekä polskuttelun että alennusmyyntien suhteen. ;)

Huomasin muuten kommentistasi, että jäi otsikkoon aukko "joulun" ja "jälkeistä" -sanojen väliin. Ensin otsikko olikin "Joulun jälkeen elämää", mutta jostain syystä korjasin sen toisin. Nyt kyllä pitää käydä korjaamassa, alkoi häiritä. :)

Toivottavasti teilläkin oli kiva joulu. Ihanaa uutta vuotta!

Eloise kirjoitti...

Kiitos, kyllä oli... ja minä senkun jatkan joulua vielä :). Murusille terveisiä!

Rva Kepponen kirjoitti...

Harmillista, ettei enää tänä vuonna tavattu :(

Mutta ensi vuonna sitten. Tulevaisuuden miettiminen olisi paikallaan minullekin. Mä olen yleensä vaan ajautunut tilanteisiin ja paikkoihin, joten ehkä mä vielä hetken aikaa jatkan ajelehtimista.

Hyvää Uutta Vuotta!

Leonida kirjoitti...

Vien terveiset, Eloise!

Nähdään, Rva Kepponen, ensi vuonna!

Minä olen myös ajautunut erilaisiin töihin välillä sattumalta, ja tykännytkin, mutta nyt alkaa tuntua, että jonkun asian pitää muuttua. Kypsytellään, kypsytellään...

Samppanjaa ja vaahtokarkkeja meille kaikille tänään!

Ritva_47 kirjoitti...

En ole juuri syksyn aikana jaksanut kommentoida täällä...ja juuri pahimpaan jouluhössötyksen aikaan -tai siis silloin kun sen olisi pitänyt olla päällä- sairastuin inhottavaan flunssaan, joka vei ihan kaikki voimat. Nyt on tauti voitettu ja katselen uuteen vuoteen ihan hyvillä mielin.

Sitä hyvää, jota olet aina toivonut, sitä kaunista, jota olet aina halunnut, sitä ihanaa, josta olet aina haaveillut, toivon Sinulle tapahtuvan vuonna 2012!

Näillä sanoilla haluan toivottaa Sinulle ihan erityisen onnellista ja hyvää uutta vuotta!

Leonida kirjoitti...

Ihmettelinkin, missä olit, Ritva! Onneksi terveenä taas...

Ihana uudenvuodentoivotus, sitä samaa sinullekin!

Helmi Nainen kirjoitti...

Kuulostaa niin hyvältä nuo "huit hait, sen ehtii, en ota stressiä"....tahdon myös oppia sen!!
Minäkin ajelehdin, se on juuri SE HYVÄ SANA omaan olemiseeni nyt...taidampa taas lisätä sanan ja kiittää sinua...Jess..mä ajelehdin... ;)

Leonida kirjoitti...

Hymytyttö, opetellaan yhdessä hui haita, vasta aloittelen minäkin stressaamattomuutta... :)

Joskus hyvin suunnitellun ja rytmitetyn elämänvaiheen jälkeen saattaa olla ihan hyväkin ajelehtia, kunnes kirkastuu seuraava etappi.

Kirkastumista odotellessa...