keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Pettymyksen kyyneleitä

Hyvässä vauhdissa oli itseni kuntoon laittaminen. Bonusliikkumista tapahtunut enemmän kuin edes osasin kaivata ja olkapääkin alkaa olla jo paremmassa kunnossa - varmasti myös lisääntyneen liikunnan ansiosta.

Maanantaina jymähti alaselkä ja se tuntui pakarassa asti. En päässyt fysioterapeutilleni, vaan kärvistelin ja kävelin, venyttelin, rentoutin. Tiistaiaamuna säteili jo oikean jalan pohkeen alaosaan asti, enkä päässyt bussiin, joka olisi vienyt opiskelemaan tiiviisti kahdeksi päiväksi. Mikä pettymys!

Selkäongelmiin erikoistuneen ortopedin mukaan epäillään välilevytyrää. Se ei ole kovin paha vielä, mutta esimerkiksi manipulointi kiropraktikon tai omt-terapeutin toimesta voisi pahentaa sitä. Lääkäri kutsui näitä välilevynpullistumia hyvänlaatuisiksi, sillä 85% niistä paranee ajan kanssa kunnon kipulääkityksellä ilman puukkoa. Aikaa tosin saattaa kulua 6-10 viikkoakin.

Minä olen lähdössä puolentoista viikon päästä hiihtolomareissulle pohjoiseen. Tosin en voi urheilla, enkä istua pitkään autossa. Tänä viikonloppuna olin ajatellut hiihdellä tyttöjen kanssa appiukon luona. Pikkusiskolla on kaverisynttärit perjantaina, enkä voi hoidella asioita päiväsaikaan itsekseni, koska en pysty ajamaan autoa. Onneksi voin seisoa ja leipoa. Jalat tosin olivat eilisen jälkeen todella väsyneet, kun käppäilin suurimman osan päivästä, makoilin vain vähän ja istuin kaikkein vähiten.

Eilen itkin, en kivusta, vaan pettymyksestä, että todella hyvän alun saanut liikkumiseni loppui tähän. Vielä enemmän kirvelee se, että jouduin jättämään opiskelujeni lähipäivät väliin, sillä niitä on harvakseltaan ja ovat olleet erittäin antoisia.

Nyt tässä joutuu hiukan hakemaan sitä hyvää asennetta ja näkökulmaa, että mitähän hyvää tästä seuraa.

Kiitollisuudenaiheita tänään:
  1. Minuun ei satu koko ajan, eikä sietämättömästi muutenkaan.
  2. Sain "ylimääräisiä" vapaapäiviä synttärien valmisteluun.
  3. Voin kirjoittaa läppärillä tätä juttua maaten lattialla jalat 90 asteen kulmassa rahin päällä.

8 kommenttia:

Helmi Nainen kirjoitti...

Voi itku! Selkä on ikävä (höpöhöpö, täys Paska se on!) sillon kun kiukuttelee. Ja se, joka ei selkäkipujen kanssa taistele, ei tiedä, miten jo-kai-seen liikahdukseen selkä reagoi. Toisin kuin esim käsi. Ja miten helposti onnsituu saamaan varomalla(jännittämällä) myös viereisen paikan kipeäksi/virheelliseen asentoon.
Ota rauhassa ja ota kaikki neuvot tosissaan! Siitäkin huolimatta, että harmittaa. Tsemppiä!

P kirjoitti...

Oi ei ! Onpa äärettömän kurjaa. Selkä kun vaivaa niin ei kyl mikään toimi. ja sitä ei tajua kuin selkävaivaa kokeillut.
Miten kummassa sä kirjoitat läppärillä selin maaten? En vaan tajua. Läppäri ilmassa?
Voimia ja haleja!

Taru kirjoitti...

Voi ei, mikä mäihä!! I feel your pain, ainakin melkein. Sympatiaa, paranemisia ja lämpimät halaukset sinne!!

Rva Kepponen kirjoitti...

Voi kurjuus, kuinka huono tuuri! Toivottavasti saat selän pian kuntoon! Tsemppiä sinne.

Leonida kirjoitti...

Olen jo parissa päivässä alkanut huomata, miten p...a se tosiaan on. Tänään on taas huonompi päivä kuin eilen tai toissapäivänä. Jalkaan sattuu enemmän seistessä, että oikeastaan vaakataso on ainoa, missä voi olla pidempään.

Tuossa odottaa kananmunia pöydällä sitä, että alkaisin tekemään Pikkusiskon synttäreille pinjatakakkua ja mustikkapiirakkaa (tyttösen oma toive). Hirvittää ajatuskin, mutta ehkä tämä vetreytyy päivän mittaan. Tai sitten ei.

Leonida kirjoitti...

On jotenkin avuton olo, se mättää kai eniten.

Hih, ei se läppäri ilmassa ole, vaan alaetureuna nojaa mahaan (makkaroista on näköjään jotain iloakin joskus; sileässä mahassa ei varmaan pysyisi niin hyvin), ja jalat on koukussa, ja kyllä tässä hetken pystyy kirjoittamaan. :)

Leonida kirjoitti...

Kiitos Elisa! Maanantai oli vielä ihan helppo päivä, kun vaan pakaraan juimi. Nyt vetää jo pohkeen alaosaan koko oikean jalan takana.

Leonida kirjoitti...

Just niin, huono tuuri. Joku lohtu sentään, etten mä ole itse tätä aiheuttanut sohvaperunaelämällä. Mutta siis aika laiha lohtu kuitenkin.

Kiitos tsempistä!