lauantai 30. syyskuuta 2023

e.l.f. - Onko hypetetty edullisten meikkituotteiden valmistaja metelin arvoinen?

Olen innokkaasti kokeillut eri merkkien meikkituotteita ja kalliimman Trinny Londonin jälkeen halusin tarttua huokeahintaiseen ja paljon puhutun e.l.f.:n tuotteisiin seuraavaksi. Omat teini-ikäiset tyttäreni ovat vaahdonneet kyseisen merkin tuotteista, ja etenkin 15-vuotias on kaipaillut kaupoista pitkään lopussa ollutta e.l.f. Hydrating Camo Concealeria, joka oli kuulemma ihan paras.

Kosmetiikkanettikaupoista olin tuota etsiskellyt, kunnes tajusin käydä e.l.f.:n omilla nettisivuilla, joiden kautta tuotteita voi tilata Suomeenkin. Tilatessani parit tuotteet tytöille, huomasin klikkailleeni itsellenikin kasan tuotteita kokeiltaviksi. Olen ikuinen hyvän silmänaluspeitevoiteen etsijä!

Omat e.l.f.-ostokseni sekä kaupanpäällinen minikokoinen pohjustaja.

Vaikka tilaukseni oli kohtuullisen suuri, 97e, toimituskulut olivat silti 8e. Mutta mitään tullimaksuja tai arvonlisäveroa tms. en joutunut maksamaan, sillä nettikauppa hoiti ne puolestani, joten ihan mielellään sitä toimituskulun maksoi. Sain toki valita pari tuotetta kaupan päälle, ja valitsin minikokoiset Liquid Poreless Putty Primerin ja Power Grip Primer + Niacinamiden.

Ensisijainen kiinnostuksenkohteeni oli tosiaan tuo peitevoide, jota kumpikin tytöistäni halusi. Meillä kaikilla kolmella on kuiva iho, joten tuo kosteuttavampi versio e.l.f.:n peitevoiteista on meille parempi. 

Peitevoiteen sävyt, jotka tilasin itselleni.

Minua kiinnosti kyseinen Hydrating Camo Concealer erityisesti hinnan vuoksi, sillä tähän asti käyttämäni Lancõme Teint Idôle Ultra Wear All Over Concealer on ollut paras viisikymppisille silmänalusilleni, ja samalla hiukan hintavakin - normaalihinta esim. Kicksissä 33,90e. Mutta e.l.f.:n sivuilta tilattuna tuo Hydrating Camo Concealer -peitevoide maksaa vain 7e, ja toki päälle osa toimituskuluista. Silti hinta on vain murto-osa kalliimman merkin tuotteen hinnasta.

Tilasin siten neljä peitevoidetta eri sävyssä: Fair Beige (neutraali pohjasävy), Light Ivory (neutraali lämmin), Light Peach (viileä) ja Light Sand (neutraali). Nuoremmalla tyttärelläni on hyvin vaalea iho ja sen pohjasävy on viileän ja neutraalin välillä, ja hän valitsi Fair Beigen. Vanhemmalla tyttärelläni on meistä ruskettuvin iho ja lämpimin pohjasävy, ja hän otti Light Ivoryn. Kyseisen sävyn sanotaan olevan tosiaan neutraali lämmin, mikä tekee siitä monelle melko vaaleaihoiselle sopivan sävyn.  Nuorempi tyttäreni käytti tätä sävyä aiemmin, enkä minä ainakaan huomannut, etteikö sävy olisi hänelle sopinut. Itselleni tilasin sekä viileän Light Peachin että neutraalin Light Sandin erityisen tummia silmänalusiani varten.

Oikeanpuoleisin sävy Light Sand on selkeästi lämpimin ja "keltaisin" sävy.
Kolmen muun sävy hylsystä katsottuna on hyvin lähellä toisiaan.
Oma ihoni on aina ollut hyvin vaalea ja palan suht herkästi, rusketun huonosti. Iän myötä kuitenkin meikki- ja peitevoiteet ovat olleet tummenemaan päin, mutta ainakin peitevoiteen kohdalla syy lienee ennemmin rakenteellisesti tummat silmänaluseni, jotka tarvitsevat väriä neutraloimaan tummuutta. Tein swatchit kaikista neljästä sävystä käsivarrelleni.

Peitevoiteen aplikaattori on melko suuri ja siitä tulee paljon tuotetta kerralla, joten silmänalusille käytettynä kannattaa pyyhkäistä aplikaattorilla kämmenselkää ja ottaa voidetta siitä, eikä tökätä suoraan iholle.

Näistä väreistä  kaksi ensimmäistä vasemmalta on ne tyttöjeni sävyt ja kaksi oikeanpuoeista minun. Light Sand näyttää todella väärän väriseltä iholleni, mutta voitteko uskoa, että sitä olen käyttänyt enemmän silmänalusieni peittämiseen kuin tuota Light Peachia!

Käsivarteni kuiva iho "imaisi" voiteen nopeasti, ja tuote kuivahti vauhdilla, eikä sitä sen jälkeen voinut enää iholla liikutella.
Jos Lancõmen peitevoide on lähinnä puolipeittävä ja melko juokseva, jolloin voi hyvin odottaa hetken ennen kuin alkaa levittää iholle useampaan kohtaan pyyhkäistyä ainetta, niin tämä e.l.f.:n tuote on hyvin erilainen. Ensinnäkin se on peittävämpää, paksumpaa ja kuivuu todella nopeasti. Siksi tosiaan pyyhkäisen aplikaattorilla kämmenselkää ja otan nimettömän päällä tuotetta ja töpötän varovaisesti yhteen kohtaan silmänalusillani, kuten silmän sisänurkkaan ja sen alapuolelle, ensin ja levitän loppuun asti ennen kuin lisään tuotetta mihinkään muuhun kohtaan. Tuote tuntuu myös hyvin riittoisalta, jolloin toivoisi aplikaattorin olevan hitusen pienempi, ettei tuotetta tulisi siihen kerralla niin paljoa.

En ole ihan samaa mieltä tuotteen nimen kanssa, että tämä olisi erityisen kosteuttava, etenkin sen jälkeen, kun se on ehtinyt kuivua, mutta peittävyytensä ansiosta se on varsin kelpoinen tuote älyttömän edulliseen hintaan. Välillä olen laittanut vain tätä peitevoidetta, mutta levittänyt sitä hiukan laajemmalle alueelle, eikä meikkivoidetta ole tarvinnut lainkaan. Että sikäli voin suositella kokeilemaan, kun hintakin on niin kohdallaan.

Koska tutkin e.l.f.:n nettikaupan ihon meikkituotteet aika perinpohjaisesti, päätin tilata myös kaksi värinkorjaajatuotetta eli Putty Color-Correcting Eye Brighteneria sävyissä Fair ja Light/Medium. Hinta per tuote on myös vain 7e.


Näistä kahdesta olen toistaiseksi käyttänyt Light/Mediumia, sillä ihoni on hitusen talviaikaa ruskettuneempi näin kesän jälkeen. Fair tullee olemaan sopiva tuote talvi-ihoni sävylle.
Nämä tuotteet ovat kosteuttavampia kuin yllämainittu peitevoide, mutta näiden peitto on tietenkin heikompi, sillä niillä on tarkoitus korjata väriä pohjalla ennen kuin laittaa peitevoiteen päälle. Koostumus on mielestäni miellyttävä, mutta koska silmänympärysihoni on ohut, yritän välttää liian monia kerroksia eri tuotteita, sillä ne tuppaavat kerääntymään pieniin (ja isompiin) juonteisiini silmien alapuolella. Näillä pitää vielä hiukan harjoitella - ehkä voisin joskus laittaa vain tätä värinkorjaajaa, eikä peitevoidetta lainkaan.

Tilauksessani oli myös voidemainen Putty Bronzer viileässä sävyssä Feelin' Shady hintaan 7 euroa. En ole aiemmin käyttänyt voidemaista bronzeria, joten tilasin tähän mukaan e.l.f. Ultimate Blending Brush -siveltimenkin, 7e, sillä katsottuani pari tutoriaalia youtubesta, vakuutuin siveltimen jämäkkyydestä ja sopivuudesta juuri bronzerin kokoiseen purkkiin.

Putty Bronzer, Poreless Putty Primer ja Ultimate Blending Brush
Mutta tähän asti sekä bronzer että sivellin ovat olleet pettymys. Sivellin ei olekaan erityisen jämäkkä, mitä voidemaisen tuotteen kanssa odottaisin. Joudun puristamaan harjasten yläosasta, että tuotteesta tarttuisi jotain siveltimeen. Tuntuu, ettei kasvoihin päädy juuri yhtään tuotetta, ja niinpä pitäisi tehdä useampi kierros pyöritellen tiukasti sivellintä pyöreässä bronzer-purkissa, jos haluaa jotain vaikutusta. En ole lähtenyt sitä tekemään, sillä samaan aikaan hiukan arveluttaa, tuleeko lopputuloksesta sitten liian tumma, tai "likaisen" näköinen, kuten jossain varotettiin. Sävy on viileä, kuten aiempi puuterimainen bronzerini, mutta selkeästi enemmän mudanvärinen.

Että bronzerin ja siveltimen suhteen tuli pettymys. Ylläolevassa kuvassa on mukana myös Poreless Putty Primer, 10e, jonka tilasin, mutten ole vielä käyttänyt, sillä minulla on jäljellä vielä Trinny Londonin ihon tasoittajatuote Miracle Bluria. Se on ollut oivallinen suurentuneiden ihohuokosten sileyttämiseen ja haluan käyttää sen loppuun ennen kuin otan tämän kokeiluun.

Shadow Lock Eyelid Primer keskellä oikealla (ainoassa) sävyssä Sheer.

Luomien pohjustajana olen aiemmin käyttänyt Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion sävyissä Original ja Minor Sin. Pohjustaja lisää luomivärin sävyjen intensiteettiä, lisää pysyvyyttä ja tasoittaa luomien värisävyä. Itselläni on silmämeikki aina pysynyt melko hyvin, joten pääajatukseni on ollut nimenomaan luomivärin sävyjen vahvistaminen. Edellinen primerini loppui jo ajat sitten, ja nyt poimin ostoskoriin mukaan Shadow Lock Eyelid Primerin hintaan 4 euroa. Siis neljä euroa. Tulee mieleen, miten mitään tuotetta edes voi tehdä noin halvalla sisus ja pakkaus huomioiden. Hiukan näissä superedullisissa merkeissä tulee mieleen, että mitähän myrkkyjä tuotteet sisältävät, koska ovat kuitenkin kosmetiikkaa ja sisältävät kemikaaleja. Että voiko halvalla saada ns. terveellisiä kemikaaleja?

Kokeilin vasta kerran tätä pohjustajaa ja se on hyvin vaaleaa ja riittoisaa. Sitä tulee paljon enemmän aplikaattoriin kuin tarvitsisi, eli ihan pikkuinen sipaisu luomeen riittää ja itse levitän sen sormella. Toki siihen voi käyttää myös puhdasta sivellintäkin. Ensimmäisen käyttökerran perusteella tuntuu ihan hyvältä tuotteelta, jota kokeilen mielelläni toistekin.

Tähän mennessä siis muutama ookoo tuote ja pari hutia, ja jotain kokeilemattakin vielä. Jatkan harjoituksia.

Ei kommentteja: