torstai 8. huhtikuuta 2010

Helmiä ja sidontaa

Olen tässä ihaillut Katrin solmittuja helminauhoja ja kerännyt inspiraatiota - sekä odottanut riittävän pitkää omaa hetkeä - harjoitellakseni itsekin helmien sidontaa. Laatikossa on odottanut ihana harmaa makeanvedenhelminauha Helmien talon messuosastolta, että rohkenisin kokeilla solmimista.

Ensin ajattelin, että kokeilen hiukan edullisemmilla helmillä solmimista, koska tämähän oli siis todellakin ensimmäinen solmintaharjoitukseni, mutta sitten totesin, että jos kerran haluan juuri nuo harmaat helmet kaulaani, niistä aloitan harjoittelun.


Alku oli tooooodella hidas. Ensimmäisen puolentoista tunnin aikana olin saanut valittua lukon, leikattua valmiiksi spiraalinauhan (french wire), valittua hopeahelmet ja solmittua lukon toisen pään ja viisi helmeä. Huh. Jatkoin seuraavana päivänä taas muutamalla helmellä. Lopulta keksin itselleni sopivan solmimistekniikan ja vauhti kiihtyi. Onneksi, sillä muuten solmisin helminauhaa vielä kesälläkin.

Yllättäen olen hyvin tyytyväinen solmuihini ja päättelyihini! Mutta, koska loppua kohden innostuin, että kohta tämä on valmis, en pysähtynyt mallaamaan lukkokohdassa näkymän symmetriaa. : ( Symmetristä silmääni vaivaa suunnattomasti se, että lukko ei näytä olevan keskellä hopeahelmikohtaa, vaan hiukan sivussa. Hopeahelmiä on kummallakin puolella kolme, mutta lukon "aurinkokappaleen" silmukka olikin sakaran reunassa, eikä keskemmällä, joten näyttää kuin salpapuolella olisi vähemmän helmiä. Sniif.

Voi olla, etten voi pitää korua ennen kuin olen purkanut sen ja tehnyt uudelleen - joskus ensi vuonna varmaankin. Tästä kaikesta johtuen korun nimi on "Maailmassa on virhe".

Kaulakoru 44 cm Maailmassa on virhe.
Upeita, harmaita 7-8 mm makeanvedenhelmiä ja kaikki muut osat sterling-hopeaa.

5 kommenttia:

sup kirjoitti...

Tuo nimi on loistava valinta korulle, varsinkin kun siinä on tuo aurinko lukkona. Sopii täydellisesti ja yksi helmi enemmän toisella puolella kuuluu nyt nimen mukana asiaan. Älä pura sitä, vaan pidä ylpeänä :-)

Mags kirjoitti...

Kyllä tuli kaunis!

Mirka kirjoitti...

Kuka täällä on todellinen perfektionisti? Ehdottomasti et tee korulle mitään, koska se on täydellinen pienine epätäydellisyyksineen juuri sellaisenaan. Todella ihastuttava!

Leonida kirjoitti...

Ymmärrän kyllä epäsymmetrian kauneuden joissain paikoissa, mutta näin säännöllisessä korussa se vaikuttaa juuri siltä, mikä se on, virheeltä.

No, en ala heti purkamaan, ja yritän käyttää sitä, jos se vaikka ei sitten haittaisi käytännössä.

Sup: Kiitos, kultu, tuesta. Olet todella rakas Mies!

Mags: Kitooos paljon!

Mirka: Juu, täällä on yksi sellainen, joka rimpuilee siitä irti, onnistuen joskus paremmin, joskus huonommin... ; ) Kiitos epätäydellisyyden tukemisesta; se tulee tarpeeseen.

katri kirjoitti...

Ihanaaaaaa! Nyt se on valmis. :) Kaunis nauha ja siistin näköinen solmintatyö.

Älä pura vielä, katso häiritseekö epäsymmetrisyys käytännössä.