keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Lokakuun kukinta

Viime perjantaina ihmettelin takapihallamme tyttöjen kanssa kuinka hienosti vielä kukkapenkissä kukkii. Loistosalvia kukki toisen kierroksen tuossa aiemmin, samoin mirrinminttu. Karpaattienkello kukkii vieläkin, mutta on jäänyt muiden kukkien lehtien varjoon. Pitänee siirtää eri paikkaan ensi kesää varten.

Otin muutaman kuvan jalokurjenpolvesta, jonka taimet istutin tänä kesänä. Se kasvoi hurjasti kesän aikana. Melkeinpä liian rönsyäväksi ja korkeaksi. Koko kukkapenkki pitää vielä myllätä, jos vain näitä lämpimiä ilmoja riittää.

Uskomatonta, että tällainen kukinta voi olla vielä lokakuun alussa! Ja että kukkia on niin paljon, että maljakkoonkin riitti, eikä kukkapenkki silti tyhjentynyt. Ihanaa!

Jalokurjenpolvi Geranium 'Victoria'

Lähikuva kaunottaresta.

Kaunottaret maljakossa.

4 kommenttia:

Liina kirjoitti...

Loistosalvia ja katinminttu kukkivat täälläkin ja kiiltomalva ei taida lopettaa ennen tammikuuta. Se oli uskomaton uusi löytö tälle kesälle. Myös viimeinen hitaasti mutta varmasti kasvanut gladiolus availee upeita punaisia nuppujaan.

Leonida kirjoitti...

Ai, mikäs tuo kiiltomalva onkaan? Myskimalvaa minulla oli edellisen kodin puutarhassa, mutta kiiltomalvasta en ole kuullutkaan. Laitatkos joskus vaikka kuvan blogiisi!!

Rva Kepponen kirjoitti...

Mulla kukkii kanssa. Nimittäin violetti apila on päättänyt aloittaa kukinnan :) On muuten tosi helppohoitoinen :D

Oikeasti mun perennapenkki on täynnä kasvijätettä ja ainoat vihreät on rikkaruohoja. Olispa kyllä kiva saada oman penkin kukkia vielä lokakuussa.

Leonida kirjoitti...

Hih hih! Mutta ensi vuonna sitten on taas uusi alku... Suunnittelet koko talven, kevään korvalla käyt ostoksilla ja siitä sitten vaan penkki uusiksi! : D