maanantai 3. tammikuuta 2011

Katsaus vuoteen 2010

Mietin tuossa muutaman päivän, että mitä viime vuodesta kirjoittaisin. Sitten satuin Sateenkaaren tässä päässä -blogissa näkemään tällaisen kyselyn. Se riittäköön toistaiseksi vuoden 2010 katsaukseksi Arkitaivaassa, vaikka joidenkin kysymysten kohdalla tuli mieleen, etten ehkä ollut ihan kohderyhmää... Mutta hui hai, näitä oli kiva miettiä silti.

1. Mitä sait synttärilahjaksi?
Paras synttärilahjani oli kolmen yön luksusloma ihan yksin kotona. Mieheni lähti varta vasten lasten kanssa mökille, jotta minä, silloinen kotiäiti, sain vähän kesälomaa noista kotiäidin hommista. Lahja sattumalta sitten paisui jopa neljäksi yöksi yksin kotona. Ihana lahja!

2. Seurustelitko?
Jos oman miehen kanssa ”seurustelu” lasketaan, niin kyllä.

3. Pussailitko peiton alla?
Kyllä vain, monta kertaa.

4. Oliko sinulla kesätyö?
Kyllä oli, kotiäidin homma oli ympärivuotista ja –vuorokautista.

5. Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna?
Jotenkin pidän kaikenlaisia tapahtuneita asioita aika luontevina ja normaaleina, ettei niitä saavutukseksi osaa mainostaakaan. Joitain tapahtuneita: keväisen jo erittäin kypsyneen kotiäidin lyhytpinnaisen vaihteen kääntäminen viimeiseksi kotikesäksi kärsivällisemmäksi ja etenkin suunnattomasti lapsista nauttivaksi emoksi; ennätyksellisen korumäärän teko; kauneimpien joulukorttieni askartelu; syksystä hengissä selviäminen töihinpaluun jälkeen...

6. Mihin petyit?
En edelleenkään pitänyt itsestäni erityisen hyvää huolta fyysisesti. Henkisen virkeyden osalta meni jo paljon paremmin koruilun ja korttiaskartelun sekä niiden kautta tulleiden ystävien myötä.

7. Paras muisto kaikista?
Koko kesä 2010. Meillä oli lasten kanssa niin mukavaa ja helppoa elämää koko viimeisen kotikesän ajan, kuumuudesta huolimatta.

8. Paras vaate, jonka löysit?
Erinäiset kasmirneuleet tarjouksesta.

9. Lempivaatteesi?
Ruudulliset, vaaleanpunavalkoiset flanellikotihousut ja lämpöiset sukat.

10. Tuliko perheeseenne uusi perheenjäsen?
Ei tullut, ellei neljää Isosiskon syntymäpäivälahjaksi tullutta Zhu Zhu Petsiä lasketa. : )

11. Muuttiko naapuriin uusi tyyppi?
Ei.

12. Oletko tutustunut kokonaan uuteen ihmiseen?
Olen. Löysin täältä blogimaailmasta loistavia ystäviä, jotka jakavat näpertelynhaluni ja ymmärtävät elämää ylipäänsä niin hyvin, että heiltä voin ammentaa apuja ja tukea livemaailmassakin mihin tilanteeseen tahansa!

13. Särkyikö sydämesi?
Ei särkynyt; onnekas olin.

14. Särjitkö jonkun muun sydämen?
No, en tietääkseni särkenyt.

15. Mitä muistat vuodelta 2010?
Yleinen ihana muisto arjestamme lasten kanssa on, että meillä on tosi kivaa; lapset ihanat ja suloiset, joiden kanssa on kivaa puuhastella. Toisaalta, muistan vieläkin vuosien kotiäitinä olon kypsymispisteen viime talvena, jolloin aloin jo tähyillä syksyllä alkavaan työelämään päin.

Muistan tammikuisen Pariisin matkan äitini ja siskoni kanssa – ihana reissu! Koko perheen kesälomareissu mm. Ähtäriin jäi myös mieleen todella mukavana aikana. Meillä on yleensä aina kivaa perheen kesken.

Muistan myös erinäiset väsäämäni syntymäpäiväkakut, jotka ovat muutaman kerran vuodessa tapahtuva harrastukseni nykyään. Yhtä palkitsevaa kuin korujen ja korttien teko!

Syksystä muistan lähinnä kuuden aamuheräämiset, jotka eivät minulle yhtään sovi, mutta myös sen, että töihinpaluun jälkeen meillä ovat lisääntyneet kivat perheen keskeiset hetket, koska minulla ei ole iltaisin niin suurta tarvetta itsekseni oloon kuin kotonaollessani. Nautin nykyään perheestäni entistä enemmän.

Joulusta muistan sen ihanan pituuden, koska sain pidettyä kertyneitä lomia silloin pois. Tytötkin olivat kotona, ja mies jopa muutaman päivän joulun molemmin puolin. Tuntui tosi kivalta ja pitkältä joululta, joka pahimmillaan olisi voinut olla noin yhden päivän mittainen...

16. Jouduitko kertaakaan sairaalaan?
En.

17. Sammuitko?
En.

18. Aiotko lopettaa tupakanpolton uutenavuotena?
Tupakatta eletään kuten joka vuosi.

19. Paras koulumuisto?
Tältä vuodelta koulumuistoja ei löydy – kouluajoista alkaa olla jo aikaa...

20. Saitko jotain kauan odottamaasi?
Ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka äitini ja siskoni kanssa kolmin näin aikuisiällä.

21. Värjäsitkö tukkaa?
Kyllä, säännöllisesti jo vuosien ajan.

22. Lakkasitko varpaankynsiä?
Kesällä totta kai!

23. Paras kenkäostoksesi tänä vuonna?
UGG:in Classic Tall -bootsit. Julmetun lämpimät vilukissan varpaille bussipysäkillä palellessa. Harmillisen liukkaat tosin joissain olosuhteissa, mutta täyttävät edellämainitun tehtävän loistavasti!

24. Mitä tv-ohjelmia seurasit?
Closer, Mentalist, Huippumalli haussa, puutarhaohjelmia, CSI ja CSI New York, Pikku-Britannia, Ketonen & Myllyrinne, Kurjat kuppilat, Top Chef.

25. Ajoitko kertaakaan ojaan/meinasitko?
Viime talvena kotitiellä käännyin liian vauhdikkaasti, jopa 20 km/h, vasemmalle ja luisuin suoraan reunakiveystä päin. Renkaan vanne vääntyi ja meni vaihtoon.

26. Mikä biisi tulee mieleen kesästä 2010?
Lähinnä Chisun uusin levy kokonaisuudessaan kesäkuisen keikan jälkeen.

27. Entä talvesta?
Tällä hetkellä vielä lähinnä joululaulut...

28. Kävitkö elokuvissa?
Kyllä, jopa neljä kertaa: Ystävänpäivä (aivan yksin eräänä vapaapäivänä maaliskuussa); Exän jäljillä (isän kanssa huhtikuussa leffavalikoiman ollessa hiukan rajallinen); Katseeseen kätketty (miehen kanssa toukokuussa – hyvä elokuva!) ja Inception (miehen kanssa elokuussa). Kävisin kyllä mielelläni PALJON useammin!

29. Tuliko kaamosmasennus?
Ei ehtinyt paljon masentua. Väsytti ja väsyttää vaan kovasti, mutta siihen auttaisi nukkuminen enemmän ja keskeytyksettä, myöhäisempi heräämisaika sekä auringonvalo. Helpottanee kevättä kohti kulkiessa.

30. Mitä odotat vuodelta 2011?
Varmaankin kiireistä arkea on tulossa odottamattakin, mutta odotan energiaa keksiä keinoja oman terveyden ja hyvinvoinnin lisäämiseen harrastusten tms. muodossa. Odotan myös talvilomareissua pohjoisempaan oman perheen ja sukulaisten kanssa. Toivon ensimmäistä kunnon ulkomaanreissua koko perheen kesken. Odotan ylipäänsä kaikenlaisia kivoja hetkiä mieheni ja tyttöjeni kanssa. Elokuvissakin olisi kyllä kiva käydä vähän enemmän...

4 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Nämä listat on kyllä aina niin hauskoja luettavia!!! Hyvä vuosi tuo 2010!

Sari kirjoitti...

Sinulla on ollut hyvä vuosi, toivottavasti uudesta tulee yhtä ihana!
Huomasin itse tuon saman, että työssä käydessä koti-illat ovat tärkeämpiä kuin omat menot. Töissä saa olla riittävästi itsensä kanssa.

Leonida kirjoitti...

Niin, tällaiset listat pistävät itsen miettimään kaikenlaisia, joita ei tulisi sen kummemmin ajateltua muuten. Teikäläisen listaa odotellessa... ; )

Leonida kirjoitti...

Heh, Sari, samaan aikaan kirjoitettiin kommenttejamme näköjään!

Niin, jotenkin omien kodin ulkopuolisten harrastustenkin kehittäminen on nihkeätä, osin oman saamattomuuden takia, mutta osin sen takia, että arki-ilta on niin lyhyt. Ei raaskisi olla näkemättä ipanoita koko iltana.

Toki viikonloppuna voisi harrastaa, mutta silloin on niin paljon muutakin, vaikkapa kuusi koneellista pyykkiä hoidettavana, kun arkena ei muista tai jaksa.

Ehkäpä vuoden 2011 aikana löydän jonkinlaisen balanssin arkeen. Syksy vasta harjoiteltiin. Uskoisin ensi syksyn sujuvan sitten jo enemmän rutiinilla.

Kiitos käynnistä, piipahdan moikkaamassa! : )