tiistai 29. marraskuuta 2011

Jouluisia kortteja ja ikivihreitä

Onpa vilahtanut taas pitkä tovi täällä blogimaailmassa ilman minun osallistumistani. On ollut sekä kiirettä että väsyä, kumpaakin tasapuolisesti. Ollaan täällä kyllä saatu aikaankin asioita, etenkin lasten kanssa. Katsokaa vaikka:

Murto-osa lasten tekemistä joulukorteista.
Viimeisimmät tehtiin sunnuntaina Isosiskon askartelusynttäreiillä.
Näissä tausta väritetty pastelliliiduilla.

Askartelimme pariin kertaan tyttöjen kanssa kolmin, mikä näkyy myös itse tekemissäni korteissa. Tyyli ja materiaalit ovat jotain melko erilaista kuin mitä toivoin. Mutta sentään sain minäkin jotakin aikaan.

Askartelusynttärien materiaaleja, vanhoja papereita, uusia ääriviivatarroja, helppoa ja nopeaa.
Tämän kortin tein kahdessa minuutissa tänään perunoiden kuorimisen lomassa askartelutarvikkeista, jotka synttärien jälkeen odottavat pois vientiä keittiön työtasolla.

Uskomaton syksy, leutoa ja suhteellisen kuivaa. Mukavaa nähdä joulukuun kynnykselläkin vielä näin paljon vihreätä, vaikka kyllä se lumi jo saisi tulla.
Etupihan kukkapenkki syyskuosissaan.
 Taponlehti
Varjoyrtti.

Tänä syksynä kaikki elokuiset ajatukseni tämänvuotisista joulukorteista ovat jääneet toteuttamatta. Kaista tukossa ei luovuus kuki, eikä aikaa kortintekoon ole jaksanut ottaa. Lasten kanssa on ollut älyttömän mukavaa tehdä yksinkertaisia kortteja, sillä tyttöset tykkäävät näpertelystä kovasti. Jätän siis huoletta toiveeni mukaiset korttiajatukset sikseen, ja iloitsen siitä, että meillä oli niin kivaa lasten kanssa yhteisissä korttitalkoissamme.

Ai niin, meillä on uusi kamera. Jos se näkyy ottamissani kuvissa, se ei ole minun ansiotani. Minä vain räpsin kuvia ja jonain päivänä alan opiskella digijärkkärin hienouksia. Siihen asti kamera vain sanoo "räps räps" ja kuva tuli.

6 kommenttia:

Minz kirjoitti...

Korttitehdas! ;) Kauniita ovat, kaikki tyyni!

Mirka kirjoitti...

No eipä se kaista näytä kovin tukossa olevan ainakaan mitä tuotantoon tulee... Hienoja kortteja olette tyttöjen kanssa tehneet ja se yhdessä tekeminen itsessäänhän on kaikkein tärkeintä.

Minä tuotteistin joulukortit ja tein parikymmentä samanlaista hiukan eri väriversiona. Loput aion ostaa, enkä stressaa niistä. Tuenhan ainakin Unicefia ja kaukomaiden lapsia, niin että joku hyötyy.

Itse odottelen myös lunta, että pääsisi hiihtämään. Liikuntakärpänen on jälleen hiukan purrut, kun tajusin, että voin välttää olkapään tähystysleikkauksen treenaamalla lihaskuntoa salilla. Se on kumman hyvä motivaattori.

Koskas tulisitte glögille tyttöjen kanssa? Saataisiin joulufiilis kohdilleen.

Leonida kirjoitti...

Kiitos kiitos, Minz!

Mirka, olin toivonut tekeväni koholeimoilla tietyistä papereista jne., joten ymmärtänet hienoisen harmini, etten ole jaksanut. Askartelu ilman lapsiakin kun on niin palkitsevaa...

Kiitos kutsusta, koitetaan löytää sopiva päivä! Mutta jooko lähempänä joulua, nyt on liikaa härdeliä, kun on vielä perhe- ja kaverisynttärit edessä... :) Mun joulumieleni alkaa, kun synttärit on juhlittu!

Helmi Nainen kirjoitti...

KAUNIITA, SULOISIA JA AJATUKSELLA TEHTYJÄ, JOKAIKINEN <3

Rva Kepponen kirjoitti...

Kauniita kortteja. Kiva, että tytötkin ovat päässeet osallistumaan.

Oma korttisaldoni on edelleen sama kuin sitten viime tapaamisemme. Kaista on tukossa täälläkin. Virta loppu. Akka kaput. Mutta onneksi ollaan jo joulukuussa. Mä lasken aamukammalla päiviä lomaan :)

Leonida kirjoitti...

Kaunis kiitos, Hymytyttö! Samoin Rva Kepponen!

Jospas akka kaput jaksaisi raahautua lounaalle joku päivä? Ja täälläkin lomaa odotetaan kuin kuuta nousevaa. Onneksi maanantaina on lomaa, vaikka synttärihärdelissä se kuluukin, kuten sunnuntaikin. Tiistaina minä sitten lepään. :)

Ja ensi viikolla joulumieli täysille!