tiistai 28. elokuuta 2012

Kylässä sisustuslehden sivuilla

Tytöt ja minä kävimme lomalla mummolakierroksella ja muuten sukuloimassa. Jyväskylässä vierailimme muun muassa näppärien serkkuni ja hänen vaimonsa ihanassa, luonteikkaassa uudessa vanhassa kodissa, jota ovat parhaillaan remontoimassa. Talo on serkun vaimon entinen mummola, mikä tuo heti eri tavalla fiilistä katsella taloa. Vanha, kaunis, todella hyvin rakennettu omakotitalo isolla pihalla tyyliin "voisiko enempää enää edes haluta?".
Jo ulko-ovesta kuistille astuttua talon henki tuli selväksi. Alkuperäinen sormipaneeli oli säilytetty ja varoen irrotettu kuistin eristämistä varten. Kuistilla oli paljon kaappitilaa - myös talon emännän lukuisille kengille. :)
Kuvat on otettu digipokkarilla, enkä minä en ole mikään valokuvaaja. Mutta niin toivoisin, että joku sisustuslehti älyäisi käydä tekemässä jutun, kunhan remontti on valmis. Sen verran hyvällä maulla ja ihan itse ahkera ja taitava nuoripari on remontoinut ja sisustanut jo tähän mennessä.
Olohuone eteisen suunnasta tullessa. Rakkaan serkkuni rajasin kuvasta pois...
Lennolin silkkiverhot odottavat vielä lyhentämistä, mutta se voi odottaa. Ylipitkät verhothan ovat olleet muotia jo kauan.
Olohuoneen rauhoittava tunnelma on ihana!
Harmillisesti kuvia ei ole kaikesta ja kaikkialta. Keittiökuvassa on ihmisiä, joita ei saanut rajattua pois, enkä vessasta älynnyt ottaa kuvaa. Enkä myöskään varsinaisesta eteisestä.
Makuuhuoneessa oli vaalean viileä tunnelma. Unet ovat varmasti hyvät ja syvät tässä huoneessa.
Vanha ompelukonepöytä on mahtava, se konekin taisi olla vielä tallella.
Ruokailuhuoneessa oli kauniisti jätetty esille alkuperäinen seinä. Se oli käsitelty harmaaksi, mkä sopi vallan hyvin tilan tunnelmaan. Ihana, hirmuisen painava kaappi on Boknäsistä Vantaalta.
Alakerta on jo remontoitu ja pääosin sisustettukin. Pihallekin on jo rakennettu iso terassi ja muurattu grilli. Aurinkonurkkauskin merihenkisine aurinkotuoleineen sieltä löytyy. Eli remontoinnin ja työssä käymisen välissä voi välillä myös rentoutua - jos malttaa.

Tähän kotiin on varmasti ihanaa tulla töiden jälkeen, ystäviä tapaamasta, elokuvista, mistä vain. Tunnelma on rauhallinen ja kotoisa. Täällä asuu onnellinen pariskunta!

8 kommenttia:

Mags kirjoitti...

Hurmaavalta kyllä näyttää! Tuo lasiovinen kaappi on kaunis!

Leonida kirjoitti...

Vierailumme jälkeen heräsi taas henkiin unelmani omakotitalosta, jossa olisi avaruutta ja valoa... Ei sillä, että olisi voimia alkaa mittavia remontteja tekemään tai edes suuremmalti sisustaa, mutta saahan sitä haaveilla! :)

Katri kirjoitti...

Kaunita! Todellakin alkuperäinen seinä on niin täydellinen. Samaa kaappia kuolaan kuin Magskin.

Leonida kirjoitti...

Yläkerrassa on myös tuollaista seinää, ja ainakin johonkin kohtaan se jätetään myös näkyville. Yläkertaan tulee muuten myös erittäin hyvänkokoinen pukeutumishuone! :) Ah!

Tuo kaappi olikin Boknäsistä Vantaalta, eikä Cobellosta - laho pää. Käyn korjaamassa tuohon tekstiin, jos se onnistuu...

Jen kirjoitti...

On se vaan upea koti näin kuvienkin kautta katsottuna. Terkkuja Jyväskylästä :)

Leonida kirjoitti...

Niin on! Odotan mielenkiinnolla myös muiden Jyväskylän "kohteiden" valmistumista esittelykuntoon. ;)

Kiva, kun piipahdit täällä!

Laura kirjoitti...

Voi että kuin ihanaa nähdä kuvia kun en oo vielä tähän mennessä päässyt heillä käymään! Olis mahtavaa kun jossakin vaiheessa olisi mahdollisuus tehdä sellanen reissu että kerkeisi sitten käymään kaikkien uusissa ja vanhoissa kodeissa :-)

Leonida kirjoitti...

Minäkin odotan, että pääsen näkemään pari muutakin saman suunnan kohdetta... ;)