sunnuntai 19. elokuuta 2012

Menneen kesän muotia lapsille

Keväällä olin aloittanut juttua tyttöjemme kesävaatteista. Koska ehdin ottaa valokuvatkin, ajattelin tehdä jutun loppuun, vaikka kesä on jo käytännössä ohi.

Olen jo pitkään ollut ranskalaisen Kiabi-vaateketjun nettiasiakas. Olen tilannut sieltä säännöllisesti tarjouksista lapsille käyttövaatteista juhlamekkoihin ja nätteihin talvitakkeihin hurjan hyvillä hinnoilla. Kokomielessä kannattaa ehdottomasti seurata sentti-, eikä ikämerkintöjä, ettei tule liian pieniä vaatteita. En ole viitsinyt vielä koskaan palauttaa mitään, mutta tarvettakaan ei ole hurjasti ollut. Ne muutama huti, joita on tullut, ei ole tullut kalliiksi, joten olen hyväksynyt ne sen kummemmin harmittelematta.

Ehdoton enemmistö vaatteista on kestänyt Isosiskolta tyttöjen serkun kautta Pikkusiskolle, joten melko minihintaiset vaatteet ovat todellakin olleet hintansa väärttejä. Sukkahousut ovat nyppyyntyneet, mutta yleensä minkään muunkaan merkkiset, jotenkin järkevänhintaiset sukkikset ovat yhden lapsen tavaraa.

Maaliskuun hulluilta päiviltä innostuin tilaamaan ison kasan vaatetta kesäksi sekä jotakin perusvaatetta Isosiskon koulun alkuun. Kuvasin ne ennen pyykkiin heittämistä, joten ovat kuvissa ryppyisiä suoraan toimituspussista, mutta ehkäpä niistä näkee kuitenkin, että ovat käypää tavaraa...
Pari mekkoa, herkullisen värinen hame ja kahdet puuvillasortsit Isosiskolle, joista jälkimmäisistä tuli ihan lempparit kesän aikana.


Kuviollisista t-paidoista ja harmaista capreista tuli Isosiskon lemppareita niinikään.
 

Pikkusiskollekin tuli hankittua jotakin, vaikka hänellä on jatkuvasti vaatteita yli tarpeen, koska siskolta ja serkkutytöltä jää pieneksi vaatteita jatkuvasti. Mutta koska pienikin jo tajuaa, jos toinen saa kovasti jotakin, pidän huolen, että hänellekin ostetaan välillä uuttakin.

Mieleen on jäänyt eräs Kiabi-tilauksen purkukerta, kun olin tilannut Isosiskolle paitoja, hameen, sukkahousuja ja sukkia (tosiaankin tarpeeseen), ja Pikkusiskolle sillä kertaa vain sukkahousuja. Minä lajittelin työhuoneessa vaatteita sen jälkeen, kun olimme tyttöjen kanssa katsoneet ne läpi. Pikkusisko leikki vieressä aulassa lallatellen omiaan. Jäin kuuntelemaan, mitä hän siellä lallatteli. Se kuului näin: "Mulle ei ollut paitoja. Mulle ei ollut paitoja. Mulle ei ollut paitoja..." Ihan siis iloisella sävelellä, ehkä lähinnä toteavasti, eikä niinkään surullisesti, mutta minulle se särähti korvaan. Vaatteita purkaessa nimittäin tyttönen vain kerran kysyi, että missä minun paidat ovat, ja hyväksyi ihan tyynesti vastaukseni, että tällä kertaa hän ei tarvinnut paitoja, koska on monta sopivaa vielä, ja että Isosisko ei saa vaatteita käytettyinä keneltäkään, ja hänen kasvaessaan pitää vaatteita aina ostaa jostain. Mutta hän oli siis tiedostanut kuitenkin sen, ettei saanut paitoja. Tällaisia muistoja on pari muutakin.

Eihän tällaisista tietenkään lapsi mitään traumoja saa, mutta äiti kylläkin! Siispä, tässä jotakin myös Pikkusiskolle.
Pikkusiskon uudet t-paidat sekä caprit (jotka unohtuivat kaappiin kesäksi - niin paljon löysin jälkeen päin edelliskesäisiä ja muilta saatuja capreja).
Pikkusiskokin sai kesäiset sortsit, mutta koska hän on sellainen kapoinen "puikulaperuna", nämä olivat aivan liian löysiä vyötäröstä. Ja kyllä, ikävä kyllä, tuo solmimisnauha edessä on vain koriste. :(
Molemmille ipanoille löytyi myös kesäyöpuvut lyhythihaisina ja -lahkeisina, uimapuvut, pikkuhousuja sekä sukkia.
Isosiskon yöpuku ja uikkari ovat olleet todella suuressa suosiossa tänä kesänä.
 
Pikkusisko niinikään tykästyi yöpukuunsa ja olisi tykännyt kovasti uikkaristakin. Se ikävä kyllä oli hiukan pieni. Mutta ei hätää, tilasin hänelle Kiabin kesän alennusmyynnistä violetin samanlaisen isompana ja sitä ehti tyttönen jopa käyttääkin.
 
 

Kesävaatteiden lisäksi tilasin Isosiskolle pitkähihaisia koulupaitoja, jotka ovat edelleen jemmassa. Ne ovat aika isoa kokoa, sillä Kiabin suurin heikkous liittyy kokoihin: 128 cm jälkeen heiltä puuttuu täysin 134 cm, joten siitä pitää jo hypätä 140 cm vaatteisiin. Onneksi hihoja voi kääntää. :) Pikkusisko sai myös muutaman paidan, jotka otettiin jo käyttöönkin.
Isosiskon koulupaitoja.
Pikkusiskon paitoja.


Collegepuvut ovat olleet kovassa käytössä tänä kesänä. Isosisko sai pari uutta pukua, joista mustien collegehousujen lahkeeseen tuli heti ekalla käyttökerralla reikä - tyttö kaatui asvaltilla. Sain parsittua reiän, eikä se kohta edes näy mustassa lahkeessa. Tyttö oli ikionnellinen, kun sain reiän korjattua, sillä hänellä oli tosi paha mieli kaatumisen jälkeen; ei haavasta polvessa vaan nimenomaan reiästä housussa. Äiti oli nimittäin sanonut, että älä nyt heti uusia housuja laita pihalle, jos vaikka kaadut potkulaudalla; sitten harmittaa, jos menee rikki uudet housut. Ja niinhän siinä sitten kävi. Onnellinen loppu kuitenkin, housut käytössä edelleen.
Isosiskon collegepuvut. Punaiset housut ovat vyötäröstä löysät ja kiristysnauha oli jälleen vain koriste. Ostin kangaskaupasta samanlaista nauhaa kuin koristeessa, mutta pujotin sen kuminauhakujaan, jotta housuja saa kiristettyä. Ja taas saatiin käyttöön nekin housut...


Yllärinä isolle tytölle tilasin vielä leggingsien ja hameen yhdistelmän, joka tässä on yhdistettynä t-paitaan, joka on myös ollut käytössä jo koko kesän.
Isosiskolle ison tytön tyyliä.
 
Entäpä kiinnostaako jotakuta tämän vaatepaketin hinta? Muistaakseni mukana oli jotakuinkin 42 tuoteartikkelia, joista pikkuhousuja oli kahdessa paketissa yhteensä kahdeksat. Tilaukseni hinta oli noin 200 euroa postikuluineen (11.99 e). Aika hyvä diili.

Ei kommentteja: