lauantai 22. joulukuuta 2012

Me käymme joulun viettohon

Lähdimme sukuloimaan jouluksi; päädymme kahteen eri paikkaan. Mukavaa, kun on läheisiä ihmisiä ympärillä koko joulunpyhät, sekä miehen että minun suvustani. Rakastan joulua.

Olemme jouluihmisiä miehemme kanssa, mikä on vallan ihanaa, sillä en usko, että pystyisin jakamaan elämääni joulunvihaajan kanssa. Tämän joulun valmistelut olivat osaltani helpot, sillä jouluruokia tai -siivousta ei juurikaan tarvinnut tehdä - tyyliin: jos aiot viettää joulusi komerossa, siivoa komerot. Emme ole kotona, joten näihin ei tarvinnut etukäteen juurikaan panostaa. Joulukuusen kuitenkin hankimme, kuten joka vuosi, sillä haluamme kotona olevan jouluista, ja kuusen koristelu on eräs joulun kohokohdista myös tytöille. Ja onhan joulukuuta monta päivää vietettävänä.

Koska sattuneesta syystä minun ei tarvinnut välittää työssä käymisestä joulukuussa, luovuuteni pääsi kukkimaan jo marraskuun puolella. Askartelin lapsilleni lokerokalenterin, josta kirjoitin oman juttunsa. Askartelin myös magneettitaulun, jota Isosisko oli toivonut jo pitkään, jotta pääsemme palkitsemaan toivotusta käytöksestä ja jättämään palkitsematta ei-toivotusta. Tytöt askartelivat kasan joulukortteja, ja minä muutaman siinä sivussa. Lisäksi kirjoitin ostokortteja vinon pinon. Koristelimme kodin jouluun, poltimme kynttilöitä joka päivä. Kävimme päiväkodin joulupolulla, koulun joulujuhlassa, Seurasaaren joulupolulla sekä suvun pikkujouluissa. Vietimme torstaina oman perheen pikkujoulua naposteltavan sekä Viirun ja Pesosen jouluelokuvan parissa.
Tämän lisäksi hoidin perheemme joululahjarumban. Toiveiden keräämisen, lahjojen ideoimisen ja hankinnan sekä paketoinnin ja pakettikortit (sekoitus askarreltuja sekä ostettuja), ja opettajan, iltapäiväkerhon ohjaajien ja päiväkodin hoitajien pienet joulumuistamiset. Paketoin parin päivän aikana vajaa neljäkymmentä pakettia, joita kokonaisuudessaan tuli viitisenkymmentä, poislukien kouluun ja päiväkotiin menevät. Eilen innostuin tekemään tuliaisiksi sytykeruusuja sekä banaanifudgea, josta tuli niin tahmeaa, että jätin sen kotiin jääkaappiin. Pidin Pikkusiskoa lomalla päiväkodista ja Isosiskoa vapaalla iltapäiväkerhosta; hoidin myös sairasta esikoista päivän kotona juuri silloin, kun piti tehdä äidilleni joululahja ja paketoida. No, iltamyöhällä äidinkin lahja syntyi.

Jossain välissä kulutin pari tuntia TE-toimistossa, tunnin verovirastossa ja sain uraohjausta työnantajan kustantamana. Ei sillä, että ura olisi tässä kohden ollut ihan päällimmäisenä mielessä.

Aika paljon ehdin puuhata sekä lasten kanssa että itsekseni. Melkein hikeä pyyhin otsaltani välillä, ja välillä silmät ovat lupsahdelleet kovastikin vajaamittaisten unien tuloksena. Olen lomaillut jo ainakin kaksi viikkoa, mutta tänään oli ensimmäinen päivä, jolloin ehdin ottaa päiväunet.

Mutta pääsin joulutunnelmaan ja nautin puuhailuista pienestä aikataulupaineesta huolimatta. Kaikki tarpeellinen tuli tehtyä. Nyt kädessä lasillinen punaviiniä ja ympärillä hyvää seuraa. Lapset nukkuvat jo. Meillä on alkanut joulunvietto.

Lämmintä ja Onnellista Joulua!

12 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Onpas sinulla ollut puuhakas joulukuu. Meillä on jouluvalmistelut kiihkeimmillään käynnissä. Aattona pääsemme anopin valmiiseen pöytää -ihanaa!

Hurja pakettien määrä teillä. Minä olen ostanut poikkeuksellisen monta joululahjaa tänä vuonna, mutta olen pakannut niitä valmiisiin lahjapusseihin osan. Loput sitten ensi yönä.

Eilen illalla ehdin juomaan ensimmäiset glögit kotona.
Tänä vuonna jouduin jättämään päiväkodin, koulun ja ip-kerhon henkilökunnan lahjomatta. Aika ei yksinkertaisesti riittänyt, töissä oli hirvittävä loppurutistus :(

Katri kirjoitti...

Sullakin on ollut ruuhkaa joulukuussa. Meilläkin on ollut melkeen joka illalle jotain juhlia, pikkujouluja, kahvitusten järjestmäistä jne normaalien menojen lisäksi. Eilen ehdin siivoamaan. Tänään olen laitellut ruokia. Huomenna tulee sukua meille ja joulupäivän ja tapaninpäivän olen töissä. Rentoudun sitten torstaista eteenpäin ens vuoteen asti.

Iloista ja rauhallista joulua teille!

Unknown kirjoitti...

Hauskaa joulua :)

Leonida kirjoitti...

Sanoisin, että puuhakkuutta olisi rajoittanut melkoisesti, jos olisi pitänyt käydä vielä töissäkin samaan aikaan. ;)

Meillä on laaja lähipiiri, ja vaikka aikuisille mennään lahja per nenä (karkkilahjoja ei lasketa), silti päästään aika isoihin lukumääriin. Tänä vuonna en muuten ostanut juurikaan lisää joulupaperia, vaan käytin entisiä varastoja. Siispä paketitkin olivat hyvin erilaisia. Ei välttämättä kovin paha juttu.

Rauhallista Joulua kaiken rutistuksen jälkeen sinulle ja perheelle!

Minz kirjoitti...

Oikein ihanaa Joulua! =D

Haltiakummi kirjoitti...

Ihanaa, jouluihmisiä :) Hei hirmuihanaa, onnellista, kaunista, hyvää, herkullista ja rakasta joulua Sinulle Leonida, ja koko perheellesi myös :) Olkaa onnellisesti ♥

Leonida kirjoitti...

Vaikka joulukuu on ruuhkainen, on se silti niin ihana kuukausi. :)

Leppoisaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta, Katri!

Leonida kirjoitti...

Kiitos samoin, Tanja Marita!

Ruoka syöty ja pukkia odotellaan...

Leonida kirjoitti...

Kiitos samoin sinulle, Minz! :)

Leonida kirjoitti...

Hei sinä ihana jouluihminen, kiitos!

Toivotan sinulle juuri sellaista joulua, jota kaipaat ja aina vain parempaa uutta uvotta! :)

Ritva_47 kirjoitti...

Ihanaa puuhailua... veikkaan että olet nauttinut puuhailusta ihan eri tavalla kuin aikaisempina vuosina.
Minullakin oli aika tavalla puuhakasta, mutta kuin ihmeen kaupalla sain kaikki jouluvalmistelut valmiiksi jo aatonaattona, mikä on todella historiallista. Ensimmäinen kerta minun muistini mukaan.
Aatolle ei jäänyt muuta hommaa kuin kynttilöiden vienti haudoille. Saunakin lämpeni ennätyksellisen aikaisin... joulu oli kaikin puolin rauhallinen ja leppoisa, rakkaimpien kesken kaikessa rauhassa. Paljon hyvää ruokaa ja mukavaa yhdessäoloa!

Nyt lähestytään jo uutta vuotta, joten toivottelen sinulle kaikin puolin menestyksellistä, luovaa ja haluamasi kaltaista uutta vuotta. Tuokoon uusi vuosi tullessaan sen mitä hartaimmin toivot!

Leonida kirjoitti...

Olet ihan oikeassa siinä, että puuhailu on ollut KIVAA, vaikka sitä on ollut vähän liikaakin, ja edelleen paljon tekemistä odottaa vuoroaan.

Onpa kivaa, ettei sinulla ollut liian kiirus joulu, vaan oikein onnistunut ja rauhallinen.

Samaa toivottelen sinullekin uudelle vuodelle, Ritva!