tiistai 30. huhtikuuta 2013

Kortteja, kortteja, enemmän kortteja

Korttitehtaalla on ollut melko hiljaista, muttei sentään täysseisahdusta. Tänne ei ole tullut raportoitua tekeleitäni, koska en ole saanut editoitua kuvia. Ylipäänsä nettiaikani on vähentynyt roimasti opiskeluni alettua. Olenkohan tullut nettimaailmalle jotenkin allergiseksi viidentoista vuoden IT-uran jälkeen?

Askartelu sentään tuntuu entisenlaiselta, eli innostavalta aina silloin, kun siihen vain tarttuu ja alkaa puuhata. Maaliskuussa kasasin korttitarpeet moneksi viikoksi ruokapöydän päätyyn, jotta tulisi tehtyä erinäisiä synttärikortteja sekä pääsiäissellaisia. Mies tyytyi tilanteeseen, sillä askartelihan pöydän ääressä päivästä riippuen yksi, kaksi tai kolme perheen naista, ja tuiki tarpeellisia onnittelukorttejakin syntyi. Silkkaa rahansäästöä! :)
Isosiskon luokkatoveri sai pikkuveljen talvella. Pikainen onnittelukortti lahjan oheen oli paikallaan.
 
Sekä isäni että äitini mies täyttivät maaliskuussa vuosia. Pikkusisko teki mitä upeimman kortin äitini miehelle, toiselle papalle, kuten myös kaksivuotiaalle serkkutytölleen. Isosisko askarteli hienoja kortteja kaverien synttäreille. Kuvia otin, mutta ovat kadonneet jonnekin, joten jäljelle synttärikorteista jää näytettäväksi vain se, jonka tein isälleni.
Leimailutaivaasta ostin sekä ihanan autoleiman että tiiliseinä taustaleiman. Herkullisen punainen kohopulveri oli niinikään tapahtumasta ja sopi tähän yhteyteen mielestäni hyvin.
Kortin sisälle kirjoitin tyyliin 'kun ikä alkaa lähestyä kortin auton ikää, on syytä onnitella...'. Isäni täytti 59 vuotta tosin, auto taitaa olla vanhempaa mallia. :)
Pääsiäiskortteja tytöt askartelivat kumpikin jokusen, mutta ne lähtivät saajilleen ennen kuin muistin kuvata. Itse väsäsin muutamana iltana helpolla kaavalla kortteja, joista tuli ihan kivannäköisiä. Useimmiten en pääsiäiskortteja lähetä, mutta nyt oli hyvä syy, sillä sain vihdoin teetettyä tyttöjen koulu- ja päiväkotikuvat, jotka piti lähettää kaukaisemmille sukulaisille juuri ennen pääsiäistä.
 
 
 
 
 

 
 
 
Koska askartelutarvikkeet lojuivat helposti käsille otettavina niin pitkään ruokapöydällä, tekaisin muutaman kortin yleiskäyttöön lasten iltapalan tms. aikana. Näillekin tulee käyttöä varmasti.
Yksiosainen kortti syntyi simppelisti kauniista paperista sekä parista taustakartongista.
Toinen samalla systeemillä, paitsi kimalleliimakoristelut päälle.
Silppulaatikosta löytyi sopiva paperi, johon leimasin siniset kukat koristellen ne kimalleliimalla. Kaksiosainen pieni korttipohja löytyi silpun joukosta myös.
Kaksiosainen kiekurakortti syntyi niinikään silppulaatikon paperista, Distress-reunoista, koukeroleimasta ja kimalleliimasta.

Tällaisia syntyi tällä kertaa. Saa nähdä, mitä syntyy seuraavalla kerralla.

Hauskaa vappua kaikille!

2 kommenttia:

Helmi Nainen kirjoitti...

Voi että!! Kauniita ne vaan on!

Leonida kirjoitti...

Kiitos kaunis Pohdiskelija!

Juurikin pohdin, että pitäisikö tehdä taas piiiitkästä aikaa joku koru. :)