lauantai 12. lokakuuta 2013

Meillä sisustetaan

Me emme varsinaisesti ole mikään sisustava perhe, minä mikään innokas sisustaja tai kotimme sisustuslehteen sopiva. Vaikka olen esteetikko ja nautin kauniista esineistä ja ympäristöstä, pystyn paikka paikoin ummistamaan silmäni sekasotkuilta, joita seuraa, kun kaikilla tavaroilla ei ole paikkoja (lue: tavaraa on liikaa). Se ei tosin tarkoita sitä, ettenkö kärsisi jatkuvasti esimerkiksi työhuoneessamme ollessani nähdessäni "romuhuoneen" sotkut jaksamatta kuitenkaan alkaa raivata niitä.

Elämä kuitenkin kulkee kulkuaan, elämänvaiheita päättyy ja uusia alkaa. Meillä alkaa olla pikkulapsivaihe ohi. Isosisko ja Pikkusisko nukkuivat viime kevääseen asti samassa huoneessa toisen lastenhuoneen ollessa leikkihuone. Isosisko kuitenkin oli keväällä jo iso ekaluokkalainen, joten oli aika siirtää lapset omiin huoneisiinsa. Viisivuotiaalle Pikkusiskollekin tämä sopi. Koko kesä puhuimme seinien maalaamisesta tyttöjen valitsemien värien mukaan. Emme kuitenkaan saaneet aikaiseksi yhtään mitään.
Tyttöjen yhteisen makuuhuoneen, nykyisen Pikkusiskon huoneen sisustusta menneiltä vuosilta
Kuten kuvista näkyy, kun tytöille tuli ikää, lisääntyi myös heidän oma kädenjälkensä esimerkiksi huoneen seinien koristamisessa... Vaikka kuinka esteettinen silmäni haluaisi puuttua erinäisiin asioihin kuvissa, pitää huoneen olla omistajansa näköinen, eikö? Toki sänkyjen petaaminen kuuluu niihin juttuihin, joita on opeteltu ja joista pidetään kiinni. ;)

Saimme mieheni isän, ihanan käsistään kätevän ukin kylään ahkeroimaan maalausoperaatiota. Kyllä vain osaavan käsissä hommat etenevät reippaaseen tahtiin. Huoneet on jo maalattu!!!
Vasemmalla Isosiskon huoneen ikkunanurkka, oikealla Pikkusiskon.
Seinien värit ovat todellisuudessa kirkkaammat ja vaaleammat, mutta digipokkarilla tuli tällaista jälkeä, vaikka yritin editoia kuvia paremmiksi. Itse asiassa Pikkusiskon vaaleanvihreä seinä on selkeästi raikkaamman värinen kuin kuvassa. Lähempänä tuota vaaleanvihreän fontin väriä.

Isosisko on saanut viettää aikaa "uudessa" huoneessaan jo viime viikosta, Pikkusisko eilisestä lähtien. Sisustus kummassakin on vielä kesken, mutta laitan kuvia tänne, kunhan saamme hyllyjä ja verhotankoja paikoilleen, ja tietenkin loputkin tavarat kärrättyä takaisin huoneisiin. Jotain karsimista tosin olisi aiheellista tehdä...

Ai niin, meillä viilataan olohuonettakin hiukan. Nykyisellään tila on liian ahdas, sillä nykyinen raskastekoinen Iskun Geneve-kulmasohva on alunperin ostettu noin kaksi kertaa suurempaan tilaan, eikä meillä tänne muuttaessa ollut pianoakaan... Ensi viikolle meille saapuvat nämä:
Ikean kolmenistuttava Arild-nahkasohva. Kuva Ikean sivuilta.
Lisäksi sarjaan kuuluva arhi. Kuva Ikean sivuilta.
Rahilla tulee olemaan vakipaikka sohvan vieressä divaanin tyyppisesti. Tämä siro sohvasarja sopii paremmin meille. Olen jo nyt myös hyvin iloinen siitä, että jatkossa meillä voi imuroida myös sohvan alta! Silloin harvoin kun imuroidaan siis.

4 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Kutsun itseni kahville, kun kodinkohennus projekti on valmis :)

Leonida kirjoitti...

Ilman muuta. Tervetuloa vaan! :)

Ritva kirjoitti...

Voi kun olisikin omat huoneet noille nuorille... vaikka ovat vain ajoittain enää yhtä aikaa kotona... ja ikääkin on täysi-ikäisyyden verran. Vain esikoisella (poika) on oma huone, tytöt joutuvat jakamaan huoneen kotona ollessaan - eikä ole aina ihan painokelpoista keskustelua kun yhdessä ovat ;)
Itse myös suljen silmät sujuvasti sekasotkulta samaan aikaan kun kärsin siitä - enkä saa tehtyä asialle mitään... tuntuu että energia haihtuu siinä vaiheessa kun pitäisi siivota... mistähän moinen oikein johtuu ?! :D

Leonida kirjoitti...

Onneksi siskokset eivät ole koko ajan saman katon alla, eikö niin. :) Jossain vaiheessa toinen muuttaa omaan kotiin ja siinä vaiheessa voi kummallekin tulla ikävä sitä toista.

Töissä olin hyvinkin järjestelmällinen ja siistikin, mutta useimmiten sitä intoa ei riittänyt enää kotiin. Nyt ajattelen, että minulla on muutakin puuhaa, ja olen päättänyt nykertää sekasotkuja vain, jos tulee tarpeeksi rauhallinen hetki. Tai tarpeeksi aikaa keskittyä sotkujen järjestämiseen - rauhassa. ;)