perjantai 18. lokakuuta 2013

"Parempi" fetasalaatti

Inhoaako kukaan muu kasvisten ja hedelmien pilkkomista? Minä välttelen sitä toimintoa parhaani mukaan, vaikka pilkon lasten lautasille monta kertaa päivässä peruskasviksia, kuten kurkkua, paprikaa ja tomaattia. Salaattien tekeminen on ollut kerrassaan mahdotonta, sillä pilkkomaan uhrautuminen on ollut kerta kaikkiaan liikaa. Salaattilinko sentään on auttanut salaatinlehtien kanssa, mutta pilkkomaan silläkään ei pysty.

Lasten kanssa katsoimme joskus kesän alussa tv:tä ja satuimme jonkin ostoskanavan puolelle hetkeksi. Kaikki liimauduimme katsomaan tosi näppärää leikkurisysteemiä, jolla syntyi erilaiset perunaviipaleet, kuutiot, juliennet, kasvissalaatit, omenalohkot sun muut. Isosisko sanoi tuolloin "äiti, sä kyllä tarvitsisit tuollaisen". Olin aivan samaa mieltä.

Aikani sitä mietiskelin, katselin myyntimainosta telkkarista uudelleen ja totesin, että tuo voisi olla kyllä vastaus pilkkomisongelmaani. Hinta vain hirvitti, 80 euroa muovihärpäkkeistä, joiden laadusta ei kuitenkaan ollut tietoa. Jossain vaiheessa näytin miehellekin mainoksen ja sanoin vakavissani harkitsevani kyseistä investointia. Hän ehdotti, jos etsittäisiin tuote eBaysta, josta sen varmasti saisi halvemmalla. Mies oli oikeassa. En halunnut ostaa halvinta versiota Kiinasta, joten keskityimme etsimään sitä Euroopasta. Kanaalin toiselta puolen löytyi sopiva nettikauppa tuotetta toimittamaan ja hinta oli toimituskuluineen muistaakseni 25 euroa. Uskomatonta.

Tuote saapui ajallaan kaikki osat mukana. Käyttöohje oli saksankielinen, mutta ei se mitään, googlaamalla löytyi suomenkielinen versio netistä. Kaikki muut osat tuntuvat toimivankin, mutta lohkomiseen tarvittava pieni lisäosa ei tartu leikkurin kansiosaan, kuten pitäisi. Ei se mitään, muutaman tomaatin tai omenan lohkominen käsin on kuitenkin nopeampaa kuin leikkurin esille ottaminen ja kasvisten esivalmistelu. Yksikätisenä kasvisten pilkkominen oli erityisen kätevää ja nopeaa, vaikka esipilkkomista joutuukin jonkin verran tekemään.

Täytyy myöntää, että kasvisten käyttöni on lisääntynyt erityisesti fetasalaatin muodossa. Ei tarvita nimittäin sitä salaattiakaan, kun pilkkoo sopivasti kurkkua, tomaattia, fetaa sopiviksi kuutioiksi (tai leikkaa fetan levyiksi), viipaloi punasipulia, lisää oliiveja maun mukaan, kreetalaista salaattiyrttimaustetta, valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä. Nam!
Nicer Dicer Plus ja fetasalaatti
**Tämä ei ole sponsoroitua mainontaa, en harrasta sellaista. Olen aidosti iloinen leikkuuhärpäkkeestä, joka toimii pääosin juuri niin kuin toivoin.**

10 kommenttia:

Rillo kirjoitti...

Minä olen myös haltioituneena tuijottanut sitä mainosta. Mutta että se oikeastikin toimii! Hienoa!

Olen jo tosin päätellyt olevani liian laiska tuohon laitteeseen sitten kuitenkin. Se yhden veitsen ja leikkuulaudan peseminen on pienempi operaatio kuin tuon. Vai mitä mieltä olet?

Helmi Nainen kirjoitti...

Mulla tuppaa kyllä kaatumaan samaan kuin Rillolla. Osien pesemine on muka liian vaivalloista :) Ja se, ettei millekään härpäkkeelle oikein ole tilaa pöydällä ja se täytyisi aina kaivaa kaapista.. Hmm.. Nam, fetasalaatti kuulostaa herkulta, ei olekaan tullut tehtyä Aikoihin!

Mags kirjoitti...

No juuri näitä oikeita käyttäjäkokemuksia useiden tuotteiden kohdalla kaipaisi :-) Itsellä jää kaikenlaiset käteviksi kehutut ostamatta, kun en vaan usko mainoksia.
Minä kyllä toisaalta nautin, aivan oikeasti, vihannesten ja juuresten pilkkomisesta, lempiruokiani salaatit ja kasvissosekeitto. Jaa, käytänhän mä silloin tällöin moulinexin leikkuria, mutta paljolti leikkuulautaa ja veistä.

Rva Kepponen kirjoitti...

Voisi olla sopiva vempele meidänkin talouteen. Minulla on kädet niin huonossa kunnossa, että niillä ei esim. tomaatti pilkota.

Meillä on ollut menestystuote myös se omenankuorimalaite. Kun neljälle kuorii, niin kannattaa kaivaa laite esille.

Leonida kirjoitti...

Hih, kyllä siinä joitain juttuja pitää harjoitella, kuten tomaattien pilkkominen kuutioiksi, eikä kannata sipulia yrittää ihan pienimmällä terällä kuutioiksi, mutta pikkujippoja oppii kokemuksen kautta.

Meillä tiskikone pesee paremman leikkurin. Välillä vain huuhtelen kannet, vaikkapa pelkän kurkun pilkkomisen jälkeen.

Minulle suurin apu on salaatin teossa, jos pystyn käyttämään pääasiassa yhtä leikkuuterää. Mutta silloinkin joutuu "esileikkaamaan" kasviksia... Erilaisiin perunasilppuihin sopii hyvin.

Mutta jos aikoo pilkkoa vain palan kurkkua tai tomaatin, veitsi ja leikkuulauta ehdottomasti nopeammat. :)

Leonida kirjoitti...

Meillä laatikko lepää keittiön kaapin päällä, josta yletyn ottamaan sen pois ilman jakkaraa. Toisinaan se viipyy työtasolla, jossa ei ole tosin liikaa tilaa...

Leonida kirjoitti...

Minä en olisi uskonut mainosta kahdeksalla kympillä, koska vikaostos olisi KIRVELLYT KOVASTI. ;) Tässä kohtaa hinta ratkaisi...

Onpa kivaa, että joku tykkää pilkkoa. Minä en hedelmäsalaattia saa aikaiseksi, mutta mieheni tekee ihanaa sellaista, koska pilkkoo hedelmät todella pieniksi paloiksi, ja sellaista on kiva syödä.

Leonida kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan, ainakin tuolla hinnalla...

Mekin saimme omenankuorimalaitteen pysyväislainaan apeltani. Se on tosi vängännäköinen metallinen härpäke, joka veivaamalla kampea kuorii omenan, poistaa kodan ja samalla leikkaa omenasta pitkän pitkän kiekuran.

Sitä käytän ihan vain yhdellekin omenalle, ja härpäke viihtyy tiskipöydällä, koska sitä käytetään aika usein.

Mutta kohta tarvitsen uuden työtason keittiöön...

Katri kirjoitti...

Tosi kätevän oloinen. Ja se pilkkominen on muka niin ärsyttävää. Mullakin oli sellainen pilkkomislaite, mutta se piti hajottaa osiin ja pestä käsin. Lähti kauniimmille pilkkomismaille.

Leonida kirjoitti...

Jos on pilkkoja, sen pitää olla konepestävä, ehdottomasti. Osissa tämäkin pestään, mutta minä ainakaan en käytä koskaan kaikkia osia, ihan vain paria kolmea korkeintaan kerralla, ei vaiva ole liiallinen...