Helppo banoffee-marjatorttu
1 valmis torttupohja
0,5 - 1 dl maitoa kostutukseen
1 purkki valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
1-2 banaania siivuiksi leikattuna
sitruuna- tai muuta sitrushedelmän mehua banaanisiivuille tummumista estämään
1 purkki kuohu- tai vispikermaa
1 dl rahkaa
vaniljasokeria maun mukaan kermavaahtoon sekä kostutukseen
sokeria maun mukaan
tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita
(tomusokeria tai sitruunamelissaa koristeluun)
- Asettele torttupohja sopivalle alustalle tai lautaselle. Kostuta pohja hyvin vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
- Levitä vajaa purkillinen (tai vaikka kokonainen) karamellisoitua kondensoitua maitoa (toffeeta) torttupohjalle.
- Asettele sitrusmehulla kostutetut banaanisiivut toffeen päälle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka mukaan joukkoon. Lisää maun mukaan vanilja- ja tavallista sokeria. Lisää rahkakermavaahto banaanisiivujen päälle.
- Asettele haluamallasi tavalla mansikat ja mustikat tortun päälle. Koristele halutessasi tomusokerilla tai sitruunamelissalla.
Vinkkejä:
- Kondensoitu maito on siis eri juttu kuin tämä karamellisoitu versio. Karamellisoitua löytää valmiina, mutta kondensoitua maitopurkkia avaamattomana keittämällä se karamellisoituu toffeeksi. Tämä purkki löytyi ihan mökkipaikkakunnan S-Marketista suureksi ihmeekseni.
- Sitrusmehu banaanisiivuille ei liene tarpeellinen, mikäli torttu syödään pian, eikä sitä säilötä pitkään. Minä käytin mandariinin mehua, kun muuta ei löytynyt.
- Sähköttömällä mökillä kerman vatkaaminen käsipelillä on puuduttavaa hommaa. Minä laitoin kerman kapeahkoon litran mehukannuun ja laitoin vaahdon alkuun Ikean paristokäyttöisellä maidonvaahdottimella (1,50e; kuva Ikean nettisivuilta), ja jatkoin käsivispilällä vain hetken lopussa. Hyvin toimi!
- Rahkaa voi laittaa maun mukaan. Laitoin sitä lähinnä taittamaan toffeen makeutta ja tuomaan jämäkkyyttä kermavaahtoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti