lauantai 26. heinäkuuta 2014

Porvoon mitalla

En olekaan kirjoittanut pitkään aikaan mitään tarinaa Kätevistä Emännistä eli Kätsyistä. Syynä luonnollisesti se, ettemme ole onnistuneet tapaamaan porukalla pitkään aikaan. Toki osa porukasta on tavannut välillä, mutta koko seurue on vaikeaa saada kasaan. Heinäkuisena lauantaina saimme sentään 5/6 porukasta mukaan, toisin sanoen Rva Kepposen, Mirkan, Haltiakummin, Annan ja minut, vain Lehtokotilo puuttui. Suuntana kesäinen Porvoo.

Rva Kepponen oli suunnitellut meille loistavan ekskursion, joka alkoi kahvittelulla Pellingin kesätorilla. Sinne päästäksemme, piti ylittää vesi lossilla. Kaksi porukasta olikin yllättäen ensikertalaisia lossilla (Rva Kepponen ja Anna). Toinen näistä lossineitsyistä kyseli kovasti, että "Liikkuuks tää jo?" oltuamme jo tovin liikkeellä. Selitykseksi voi kyllä kertoa, että meno oli kovin tasaista ja hiljaista. :)
Pellingin lossilla.
Kesätori Pellingissä oli yllätys (en tosin tiedä, mitä odotinkaan). Paljon ihmisiä autolla tai paatilla paikan päälle tullen, kodikkaita myyntikojuja sekä Benitan kahvila, joka oli melkoisen täynnä koko ajan. Me kävimme kaffella, sämpylällä ja leivoksella siellä, mutta näytti hiukan siltä, että osa porukasta oli siellä viettämässä aikaa pk:n merkeissä tuopit kourissa. Kesätori itsessään näytti mukavalta.
Pellingin kesätorin tunnelmia.
Pellingin satamassa.
Kesätorin jälkeen jatkoimme vanhaan Porvooseen viettämään päivää ostosten, lounaan ja kahvittelun parissa.

Porvoonjoen ranta on varsin kaunista aluetta punaisine makasiineineen (vai mikä lie oikea nimitys noille viehättäville jokivarren rakennuksille onkaan). Aurinkoa riitti, joten mukavaa oli niissä maisemissa tepastella.
"Meil on sangriaa ja karnevaalit..."
Vanha kaupunki. Jokaisella Porvoon reissulla on mainittava pittoreskin vanhan kaupungin ostosmahdollisuudet. Tänä ostoskeskusten unelma-aikana pienten putiikkien määrä ikävästi laskee, mutta Porvoossa pääsee nauttimaan yksilöllisistä liikkeistä, vaikkei olisikaan ison rahan kanssa liikkeellä. Kauniita asioita on aina ihanaa katsella!
Sisustuskauppa Vanille Home ja ihanantuoksuinen herkkukauppa Skafferi.
Lounas Porvoossa on mahdollisuuksia täynnä - sen verran monta hyvää ravintolaa sieltä löytyy. Me kuitenkin pääsimme tutustumaan pitkäikäisen ravintola Timbaalin Kapteenin buffet-pöytään heidän tarjoamanaan. Timbaalissa olen käynyt viimeksi ehkä vuoden 2004 tienoilla, jolloin ravintola oli vielä tunnettu piharakennuksessa kasvatetuista etanoista. Etanat toki ovat edelleen listalla, kasvatettuina Italian Piemontessa, mutta me maistelimme Kapteenin pöydän antimia.
Timbaalin sisustus on viehättävä vanhanaikaisuudessaan. Huoneita on monta, ja myös ulkoterassilla voi syödä. Vaikka vaikutelma ravintolasta on hieno, tunnelma on silti rento.
Buffet-pöydän yläpuolella roikkuva hauki oli hieno taideteos - tehty Timbaalin vanhoista aterimista. Upea!
Kapteenin buffet'ssa tarjolla oli monipuolisesti kylmiä ruokalajeja. Pikaisesti olin näkevinäni, että sillin ystäville oli ainakin kolme vaihtoehtoa, vaikka itse en niistä välitäkään. Ehdottomasti parhaiten mieleeni jäi herkullinen lohirulla, mutta muuten on hankala valita muita erottuvia ruokalajeja, sillä kaikki sopivat mukavasti yhteen, ja kokonaisuus oli oikein hyvä. Nam!
Kapteenin buffet.
Ensimmäinen lautaselliseni.
Kahvilla. Lounaan ja ostoskierroksen jälkeen halusimme piipahtaa kahville ja leivoksille kahvilaan nimeltä Helmi. Olen käynyt siellä useammankin kerran ja voin suositella heidän makoisia kakkujaan. Helmen miljöö on tsaarinaikaisen oloinen sisustukseltaan. Tällä kertaa valitsimme pöydän takapihalta, jossa nautimme raikkaasta ja lämpimästä ilmasta.

Helmen ainoa miinus on mielestäni hinta. Halusin jättää väliin isot kakkupalat (kerrankin), ja valitsin neljä suklaakonvehtia latteni kaveriksi. Ikävä kyllä en huomannut konvehtien kappalehintaa, joten minun ostokseni oli porukan kallein, vaikka syötävää oli vähiten... Konvehdit maksoivat kaksi euroa kappale! Oletin, että 50 senttiä tai korkeintaan euron kappale, joten hinta tuli jonkinmoisena yllätyksenä kassalla maksuvaiheessa. Kallein kakkupala taisi olla 6,50 euroa. Mutta kyllä Helmeen tulee varmasti mentyä edelleenkin herkkukakkujen ja sisustuksen perässä hinnasta huolimatta!
Tähänastisen elämäni kalleimmat konvehdit, jotka eivät suinkaan olleet parhaimmat, sillä nämä sulivat käsiin...
Porvoon päivämme päättyi illanviettoon Mirkalla, jonne suurin osa jäi yöksi. Ilta oli hurjan hauska, kuten aina. Sain jopa tehtyä koruja pitkästä aikaa, mutta niistä kuvia myöhemmin. Jutustelimme, mutustelimme ja nauroimme pitkään yöhön... Kiitos Kätsy-kullat erittäin virkistävästä vuorokaudesta!!!

9 kommenttia:

anna kirjoitti...

oli kyllä huippupäivä! jännityksellä luin tätä tekstiä, että mitä kohtia olet itse siitä nostanut esille, hauska lukea jokaisen oma näkökulma samasta asiasta. kuvista osa on ainakin ihan erilaisia kuin mitä itse napsin. :D toivottavasti nähdään pian taas!

Leonida kirjoitti...

Niin just, lisää tällaisia päiviä! Hauska juttu, että saatiin erilaisia kuvia, vaikka ihan taatusti tallattiin samat polut! ;)

Oli niin kovasti kuvia, ja niiden käsittelyyn meni aikaa, kun kone jostain syystä hidastelee, joten itse pihvi (teksti) ruopaisi vain vähän pintaa tällaista ontuvaa kielikuvaa käyttääkseni. :)

anna kirjoitti...

itellä oli kanssa tosi paljon hankaluuksia päättää mitkä kuvat laittais blogin puolelle, niin paljon oli onnistuneita (tai siis tunnelmaa hyvin kuvaavia) otoksia. pitää vähän treenailla tuota karsintaa... :D

Leonida kirjoitti...

Joo, harjoitusta tarvitaan. Toisalta, mun nykyinen bloggaustahti on sen verran hidas, että ehkä kuvien määrä korvaa kirjallista köyhyyttä. ;)

anna kirjoitti...

hahaa, itse olen aina todennut "määrä korvaa laadun" -henkisen ajattelutavan olevan se paras ;)

Rva Kepponen kirjoitti...

Kiva postaus ihanasta päivästä :)

Taru kirjoitti...

Mieletön päivä teillä! Porvoo on ihana ja Timbaali vasta onkin (viime kesänä olin siellä viimeksi)!

Suloisia kesäpäiviä!

Leonida kirjoitti...

Kiitos Kepposka! Meillä oli kyllä kivaa!!

Leonida kirjoitti...

Ilmakin suosi, mikä kovasti vaikutti viihtyvyyteen. Tosin Kätsyjen kanssa on hauskaa myös sateella. :)

Olen ollut onnekas tänä kesänä ja saanut vierailla Porvoossa useammankin kerran. Mahtava kesäkaupunki! Ja on muuten tosi kiva talvellakin, joulun alla erityisesti...

Jatkuvaa auringonpaistetta sinulle!