sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Simpukoita, lohta ja rapuja - sekä huippuseuraa

Saimme jälleen kasaan Kätevien Emäntien tapaamisen. Tällä kertaa paikkana oli hra Kepposen vanhempien kesäkotina käytetty talo Kirkkonummella, jota Rva Kepponen emännöi rapujuhlissamme yhdessä Haltiakummin kanssa. Pompom-koristeluista vastasi Anna. Mukana menossa oli myös Mirka kesken tiukan kirjallisen työrupeaman.

Emäntämme olivat suunnitelleet ihanan menun ja fiksusti pistäneet rapujen syömisen vasta alku- ja pääruoan jälkeen - on nimittäin joskus tullut pää niin julmetun kipeäksi ravuista! :) Meillä oli suuunnattoman herkullisia simpukoita valkosipuli-valkoviini-tomaattiliemessä ciabattan kanssa alkuruoaksi, sitruunalohta paahdettujen perunoiden ja punajuurien kera hollandaisekastikkeella pääruoaksi, ja rapuja paahtoleivän ja tillin kanssa illan kohokohtana. Jälkiruokiakin oli kaksi (!): crème caramel (paahtovanukas) ja britakakku. Herrrrkullista! Kyllä pistivät Kepposka ja Haltiakummi pistäneet! Me muut auliisti nautimme.
Pompomit, simpukat, ciabatta ja cava.
Juhlatilan koristelua, sitruunalohi höysteineen, ravut ja majapaikan ihana järvinäkymä.
Minä unohdin ottaa kuvat herkullisista jälkiruoista, mutta niistä varmasti näkyy kuvia muiden blogeissa. Tämä ilta oli poikkeuksellinen siksi, että ensimmäistä kertaa kukaan meistä ei askarrellut. Silti meni myöhään ihan huomaamatta. Koko ruokailuoperaatio vei meiltä 5½ tuntia, mikä on kyllä henkilökohtainen ennätykseni. :)

Kiitos rakkaat Kätsyt niin kivasta illasta! Hauskuutemme jatkui myös sunnuntaina brunssin merkeissä, mutta siitä lisää toisessa jutussa.


6 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Ihana ilta teillä, ja ilmeisesti myös aamu :)!!

Rva Kepponen kirjoitti...

Lauantai-iltaa on hyvä muistella :)

Leonida kirjoitti...

Joo, niin oli! Aamupäivän brunssin lisäksi ihana juttu oli se, että minä, joka en koskaan oikeastaan saa nukkua yli ysiin, porhalsin 10.20 asti nukkuen!

Oli ollut tiukka viikko ja olin tosi väsynyt jo torstaista lähtien (epäilin, että joku flunssa tms. oli tulossa), niin ystävät olivat ihanan armeliaita ja antoivat nukkua...

Leonida kirjoitti...

Juuri niin. Kivoissa fiiliksissä voi taas suunnitella seuraavaa tapaamista.

P kirjoitti...

Oi teitä onnellisia!

Leonida kirjoitti...

Sanos muuta. Nämä tapaamiset ovat niin inspiroivia ja elähdyttäviä parhaimmillaan!