lauantai 7. tammikuuta 2017

Vuosi 2016 - vähäisten luettujen kirjojen vuosi

Olen joka vuoden alussa listannut tänne edellisen vuoden luetut kirjani, kuten nytkin teen. Minulla on iso epäilys, etten ole muistanut merkitä kaikkia lukemiani kirjoja, sillä niitä on elämänvaiheeseen nähden hurjan vähän. Toisaalta, lukemattomien lehtieni pinotkin ovat korkeat, että taitaa olla niin, ettei tänä vuonna ollutkaan niin paljon aikaa tai inspiraatiota lukemiselle.

Pääsin unelmatyöhöni viime tammikuun lopulla, mutta se tarkoitti myös sitä, että päivisin työmatkoihin kuluu 1 h 15 min - 2 h, minkä lisäksi elämme lasten harrastusten suhteen todellakin ruuhkavuosia. Lapsia kuljetettiin syksyllä kuutena päivänä viikossa johonkin suuntaan, parhaina päivinä molempia eri suuntiin. Onnistuimme kuitenkin puolen syksyn paikkeilla saamaan kimppakyydityksiä osalle harrastuksista. Onneksi kevätpuolella jää jotain pois, mikä helpottaa kuljetusrumbaa selkeästi. Lasten mentyä nukkumaan en todellakaan tarttunut kirjaan, vaan lysähdin tv:n eteen, josta päästyäni sänkyyn jaksoin tosiaan lukea pari kolme sivua ennen kuin huomasin, että kirja nytkähtelee torkahtelun tahtiin. Siinä vaiheessa sitten oli parasta vain sulkea silmät.

Tälle vuodelle on tosin jo hyvä alku: yksi paksu kirja luettuna... Olen aina rakastanut lukemista, mutta muutama sivu iltaisin ennen kuin kirja notkahtaa kädestäni, ei vastaa haluamaani uppoutumista.

Joululomalla sain luettua ihan mukavasti, sen jälkeen influenssa naulitsi minut kodin rauhaan ja ensimmäistä päivää lukuunottamatta, jaksoin lukea lehtiä ja kirjaa varsin hyvin. Ihanaa! Oikeastaan tauti toi tervetulleen tauon. Tamiflu-lääkitys tepsi aika nopeasti ja säryt ja kuume katosivat, mutta olin voimaton useamman päivän. Eli en oikein voinut tehdä muuta kuin hyvällä omatunnolla lepäillä ja lukea. Nyt olen kyllä aika kiitollinen siitä.

Vuonna 2017 rakennusprojektimme alkaa vihdoin realisoitua ja suunnitelmien tarvetta on jatkuvasti, kuten myös valintojen. Saa nähdä, millainen on kirjasaldoni vuoden lopussa.

Vuonna 2016 luetut kirjat:
  • Samaa verta - Patricia Cornwell. Joululahjaksi toivoin kahta uusinta Cornwellia ja sain kuin sainkin. Joulunpyhät pelastettu. Tässä kirjassa jännitys säilyy pitkään, koska kieroa murhaajaa, jolla on henkilökohtainen agenda päähenkilöitä vastaan, ei voi tietää tai ainakaan arvata kovin helposti. Eikä tarina päättynyt tähän kirjaan...
  • Sydämenmurskajaiset - Markus Ahonen. Tämä on mielestäni Markuksen paras kirja. Juoni on kiehtova ja arvoituksellinen; lukijan pitää olla tarkkana, mistä itse pidän (yleensä arvaan murhaajat aivan liian helposti). Kirja on paksu, eli luettavaa on ihanan paljon.
  • Jäljet - Markus Ahonen. Kolmas Isaksson-dekkari, joka ilmestyi jo 2014. Pidän Isakssonista ja kirjailija on hyvä ystäväni. Odotan innolla, että pääsen käsiksi hänen uusimpaansa...
  • Kilpikonnien hidas tanssi - Katherine Pancol. Jatkokirja Pancolilta. Koukuttava ja hyvin kirjoitettu tarina. Odotan innolla kolmannen lukemista.
  • The Shadow Of Your Smile - Mary Higgins Clark. Taattua Higgins Clarkin jännitysviihdettä. Kiva lukea pitkästä aikaa kirja alkukielellään. Viihdyttävää, muttei jää mietityttämään.
  • Krokotiilin keltaiset silmät - Katherine Pancol. Todella mukaansa tempaava ja hieno kuvaus ihmisistä, jotka ovat samaa perhettä tai sukua, hyvin erilaisia, erilaisissa elämäntilanteissa ja miten ovat sellaisiksi tulleet. Kirjasarjan ensimmäinen. Toinen on jo luvussa...

2 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Ihanaa lukea sun postausta pitkästä aikaa! Pancol ja Mary Higgins Clark ovat molemmat tuttuja kirjailijoita, joiden kirjat ovat mielestäni sujuvaa viihdettä. Clark on loistava käyttödekkaristi ja Pancolin sanojen käytöstä tykkään kovasti.

Mitä mahtavinta uutta vuotta 2017 murunen, siitä tulee varmasti aivan fantastinen ja säkenöivä! Ihanaa alkuvuotta ja paranemisia myös!Leonida kirjoitti...

Ihana Elisa, enpä arvannut, että joku vielä oikeasti blogia lukee, kun se päivittyy niin hyvin harvoin nykyään... Kiitos sinulle siitä, muru!

Loistokasta ja onnellista uutta vuotta sinullekin! <3