maanantai 25. huhtikuuta 2011

Luovuus kukkii hyvässä seurassa

Tapasimme päiväsaikaan Kätevien Emäntien merkeissä melko ex tempore Mirkan ja Rva Kepposen kanssa viime viikolla. Uskomaton tuuri, että kaikille meille osui vapaata keskellä viikkoa tällaiselle luksustapaamiselle!

Mirka piti huolta muonituksesta todella herkullisen vihanneskeiton voimin (nam), kun taas minä toin karkkilakkovapaallani pääsiäiskarkkeja ja -munia sekä eclaireja eli suklaakuorrutettuja kermavaahdolla täytettyjä tuulihattuja (nam). Mutta parasta oli kyllä seura.

Muut kätevät rouvat tekivät kortteja, mutta minulla oli tällä kertaa vain korutarvikkeeni mukana. Viimeisin koruni on tammikuun alusta, joten on ollut melkoisen hiljaista sillä rintamalla. Tähän asti.

Lähdin päivää viettämään sillä fiiliksellä, että jos jotain syntyy, hyvä niin, mutta nautin jo siitä, että minulla on potentiaalinen tilaisuus tehdä koruja hyvässä seurassa. Toisin sanoen, en olisi ollut harmissani, vaikka päivä olisi kulunut jutustellessa ja mutustellessa ilman korun korua.

Toisin kävi. Ilmeisesti luovassa seurassa sitä itsekin ammentaa huomaamattaan. Ensinnäkin, korjasin kaksi korua, Isosiskon ja omani. Sen lisäksi syntyi kaksi upouutta korua todelliseen tarpeeseen. Halusin peruskoruja, ainakin yhden pyöreän ilman mitään riipuksia. Sellainen syntyi. Toinenkin olisi voinut olla vastaavanlainen erivärisenä, mutta syntyikin hiukan erilainen, mutta ihana koru, josta pidän enemmän kuin kuvittelin.

 Kaulakoru 45 cm Candyland.
Ihanat, herkullisen vaaleanpunervat (kuva valehtelee tummempaan suuntaan) ja hintavat 25 mm rodokrosiittilantit ja pyöreät 8 mm helmet. Hopeiset välirondellit, -helmet sekä lukko.
Uusi, mieluisa arkikoruni.

Kaulakoru 48 cm Lempeä kevät.
Punaisia hämähäkinverkkojaspiksia (red spiderweb jasper) sekä kyyneleenmuotoisina että pyöreinä. Hopeoidut välihelmet, riipus ja lukko. 
Toinen uusi arkikoruni. Ellen anna lahjaksi eräälle, joka tähän juuri ihastui.

En ottanut paikan päällä yhtään kuvaa, mutta Mirka näyttää blogissaan ihanan perhoskorttinsa. Jään odottelemaan Rva Kepposen "Syfilis"-korttia. Se oli nimittäin hieno.

Loistava päivä loistavassa seurassa kerta kaikkiaan! Kiitos ihanat emäntäystäväni!

Huomenna tiivis kurssiviikko edessä ja raatoutta viikonloppuna, mutta ainakin on hienot korut!

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä kurssiviikkoon!
  Sinä olit kyllä hyvässä vedossa, 2 noin upeaa kaulakorua ja minä sain vain "syfiliksen" ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Aika pakertamista tiedossa, ja puolet kotiläksyistä tekemättä.

  Hei, älä unohda sitä keväisen kukkaista korttiasi! Ja laita "Syfiliksestä" kuva blogiisi, että muutkin ymmärtävät, mistä oli kyse...

  VastaaPoista
 3. Ooh, mitä ihanuuksia taas. Tuo ylempi on minun suosikkini :). Hyviä arkipäiviä uuden korun seurassa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Eloise! Ylempi on monikäyttöisempi, koska on lyhyempi ja pyöreä, eli sopii useimpien kaula-aukkojeni kanssa.

  Hiukan kutkuttaisi tehdä muitakin koruja, kun pitkästä aikaa vauhtiin pääsin, mutta nyt pitää hoitaa vähän muita hommia pois alta lyhyellä vapaa-ajallani...

  VastaaPoista
 5. Ihania koruja olitkin tehnyt... hyvässä seurassa askarteleminen -oli se laji mikä tahansa - on todella terapeuttista. Sen olen kokenut itsekin jo pariin otteeseen.
  Nyt vain tulee pakosta taukoa tapaamisiin pääsyn kanssa; juhlien laittaminen alkaa painaa päälle. Älä siis ihmettele jollei minua näy kommentoimassa; en unohda sinua, Lehtokotiloa tai Haltiakummia... tai muitakaan blogeja joissa piipahtelen...minulla vain ei välttämättä riitä aikaa eikä energiaa...stressitaso on jo kohonnut ja paniikkinappi painunut lähes pohjaan.
  Lupaan käydä välillä kurkkimassa blogejanne, mutta kommentit saattavat olla tiukassa...mutta kunhan juhlat on juhlittu, yritän parantaa tapani.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaunis Ritva_47! Älä huolehdi, älä stressaa näistä blogijutteluista - me olemme täällä kyllä vielä, kun sinulla on taas aikaa. Ei hätää siis!

  Älä ota juhlista stressiä, yritä nauttia! Hyvin suunniteltuhan on siis jo puoliksi tehty! Jos aloittaa ajoissa, voi selvitä ilman stressiä. Minä aloitin hääaskartelut ja hankinnat vuosi ennen häitä kaikessa rauhassa; tein kutsut parissa vaiheessa muutaman kuukauden välein, ja nautin kaikesta tavattomasti - ilman stressiä...

  Leppoisia juhlavalmisteluja siis sinulle!!! Kuulen mielelläni sitten jälkeen päin, miten juhlat onnistuivat...

  VastaaPoista
 7. Ihanan maanläheisiä koruja :)

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia paljon, Tanja!!! Tykkäsin kummankin korun helmistä aika paljon.

  VastaaPoista

Odotan innolla kommenttejasi!