lauantai 1. elokuuta 2015

Viikkaa paita KonMarin tyyliin

Olin iloinen, kun löysin YouTubesta Lavendairen viikkausvinkkejä erilaisille vaatekappaleille aloitettuani KonMari-projektini. Vaatekaappini kiittää fiksumpia viikkaustapoja. Yhden tavan opetan tässä pitkähihaisen paidan viikkaamiseen.
 1. Aseta paita etupuoli alaspäin ja silota hiukan. Ota mitta viikatun paidan leveydelle laatikosta, johon aiot paidan viikata. Jos leveydellä ei ole väliä, hahmota paidan pystysuora keskilinja.
 2. Käännä paidan sivureuna kauluksen vierestä sopivasta kohtaa laatikon mitoitusta ajatellen keskelle ja hiha paidan yli toiselle puolelle. Jos leveydellä ei ole väliä, taita sivureuna paidan keskilinjalle asti. Viikkaile kuitenkin kaikki paidat ensimmäisen viikatun leveyden mukaan, niin maksimoit kaappisi tai laatikkosi säilytystilan.
 3. Taita hiha siististi kulkemaan paidan sivureunan taitosta pitkin alas.
 4. Taita toinen hiha ristiin ja samalla toinen paidanhelma laatikon mitoitus huomioiden tai vastaavasti keskilinjalle.
 5. Taita toinenkin hiha siististi paidan sivutaitosta pitkin alas.
 6. Nosta alahelma pakettina ylös pääntiehen asti.
 7. Hahmota kahtia taitettuun paitaan kolme yhtä suurta osaa. Voit vetää kädelläsi painaumat merkeiksi, jos haluat.
 8. Viikkaa paita pääntiestä aloittaen ensimmäiseen taitteeseen.
 9. Taita paita vielä toisen kerran suorakulmion muotoiseksi paketiksi.
 10. Nosta paketti pystyasentoon ja testaa, että se pysyy pystyssä.
  Marie Kondo kutsuu tätä viikatun vaatteen "soft spotiksi" eli pehmeäksi kohdaksi. Tämän jälkeen paita on valmis laitettavaksi laatikkoon pystyasennossa. En tiedä, miten tuo "soft spot" on kirjassa käännetty suomeksi, sillä ehdin lukea kyläpaikassa kirjasta vain puolet. En siis päässyt viikkailuosioon lainkaan! ;)
Kuten kuva kertoo, laatikosta on aikamoisen näppärää nähdä, minkä värisiä paitoja on tarjolla. Itselläni on pitkähihaisia juoksupaitoja sekä lyhythihaisia ja hihattomia jumppa- ja juoksupaitoja. Jotta erotan paidat toisistaan eri käyttötarkoituksiin, asettelin ne laatikkoon siten, että etureunaan tuli hihattomat topit värijärjestyksessä, sitten lyhythihaiset niinikään väreittäin ja taakse pitkähihaiset väreittäin. Myöhemmin lisäsin laatikon perälle vielä muutamat caprijumppatrikoot, joten kuntoklubille lähtiessäni löydän sekä ylä- että alaosan samasta laatikosta. Lenkillä käyn nykyään harvemmin, joten juoksutrikoita ei tarvitse säilyttää "etulinjassa".
Hihattomat, lyhythihaiset, pitkähihaiset urheilupaidat sekä caprimittaiset jumppatrikoot
Onnistuneita viikkailuja!

2 kommenttia:

pajuliini kirjoitti...

Hienosti olet järjestänyt, sitä aloittelin minäkin.

Leonida kirjoitti...

Kiitos! Näistä viikkauksista oli helppo innostua; olet ehkä huomannut itsekin...

Mutta, olemme väliaikaisessa asunnossa tällä hetkellä ja tilaa liian vähän ylipäänsä, joten jouduin laittamaan kaikki sukat pareittain mykkyrälle ja koreihin entiseen tapaan, kääk! Mutta kunhan tästä päästään seuraavaan pysyvämpään kotiin, voit olla varma, että viikkaus Konmarin tyyliin jatkuu - mahdollisesti koko konmarinointi... ;)