sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Maukkaat muffinit tyttöjen iltaan

Meillä oli tyttöjen ilta perjantaina. Tyttöjen serkku, siskoni 6-vuotias tytär, tuli yökylään. Mieheni oli "yöjuoksussa". Koska minusta on kuoriutumassa stressin vähentyessä pullantuoksuisempi äiti kuin ikinä, päätin pyöräyttää meille herkkumuffineja. Juhlimme nimittäin myös Pikkusiskon viikon vanhaa taitoa: lukemaan oppimista. Hän osaa nyt lukea sanoja!
Kuviin pääsi sitruunanmakuisella voi-sokerikreemillä kuorrutetut muffinit, sillä mansikanmakuiset menivät jo parempiin suihin.
Olin ostanut valmiiksi Dumleja, sillä halusin käyttää niitä muffineihin, joten tarvitsi vain googlata ohje niille. Löysin Dagens Muffin -nettisivut, jotka löytyvät myös suomeksi. Ikävä kyllä sivut ovat tänään jonkinlaisen päivityksen vallassa, joten en voi laittaa suoraa linkkiä reseptiin. Jätin alkuperäisestä reseptistä pois vaniljaströsselikuorrutuksen, sillä halusin korvata sen voi-sokerikreemillä.

Halusin muffineista kuohkeita, joten lisäsin tähän reseptiin vajaan teelusikallisen ruokasoodaa. Se kuulemma on amerikkalaistyylisten hurjasti kohonneiden muffinien salaisuus. Kyllä nämä kohosivat enemmän kuin muffinini yleensä, joten jos teen muffineja ilman kuorrutusta, taidan lisätä ruokasoodan määrää hiukan, jotta muffineista tulee muhkeampia.

Maukkaat Dumlemuffinit

2 dl sokeria
125 g margariinia
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl maitoa
14 Dumle-karamellia
  1. Aseta uuni 225-asteeseen. Vatkaa sokeri ja margariini kuohkeaksi, lisää munat yksitellen vatkaten.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  3. Lisää jauhoseos sekä maito, sekoita tasaiseksi.
  4. Täytä muffinivuoat puoliväliin, laita jokaiseen yksi Dumle. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Copyright © Johan Wistrand

Voi-sokerikreemiä olin tehnyt ennenkin. Tästä annoksesta tuli reilusti. Otin vajaa puolet erilleen ja lisäsin mansikka-aromia, joka samalla värjäsi kuorrutteen vaaleanpunaiseksi. Loppukreemiin lisäsin sitruuna-aromia. Olin kohtuullinen aromien käytössä, jottei lopputuloksesta tulisi millään muotoa esanssinen. Mielestäni onnistuin hyvin, sillä aromeista oli mukava häivähdys, muttei liikaa makua.

Sokericrème

250 g suolatonta voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
2 rkl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
haluttua väriainetta
  1. Vaahdota voi vaaleaksi.
  2. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista ja vatkaa voimakkaasti.
  3. Lisää maito, vaniljasokeri ja loput siivilöidystä tomusokerista. Sekoita tasaiseksi.
  4. Värjää halutulla väriaineella.
Jos et käytä kaikkea crèmeä heti, säilytä se jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kulhossa kostean pyyhkeen alla.

Resepti www.bakeandparty.com
Sivuhuomautuksena voin mainita, että on tosi kiva kokeilla uusia juttuja kuvien editoinnissa, kun otin käyttöön entisen editointisoftan rinnalle monessa blogissa suositellun ilmaisen PhotoScape-ohjelmiston. Se on helppokäyttöinen, vaikkei täytäkään aivan kaikkia tarpeitani. Käytän siksi kahta ohjelmistoa rinnakkain, tarpeen mukaisesti.

4 kommenttia:

  1. No namiiii! Sopiiko nämä tammikuun karkkilakkolaiselle? Siis jos dumlet on taikinassa, niin sehän ei ole enää karkkia? ;)

    Onnea Pikkusiskolle tärkeästä taidosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän liiankin hyvin maistuivat... Mutta eihän nämä nyt karkkia ole, kun se Dumlekin on sinne taikinaan sulanut...

      Toki sinne voi laittaa myös porkkananpalan, jos muuten tuntuu huijaukselta. ;)

      Kiitos Pikkusiskon puolesta! Hienoa seurata, miten likkanen lukee nyt jatkuvasti tekstejä, missä vain tulee vastaan tikkukirjaimia.

      Poista
  2. Näyttääpä herkullisilta! Herkkulakon päättymistä odotellessa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! Nämä kyllä räjäyttävät herkkulakon kauas mielestä, jos näillä aloittaa elämän lakon jälkeen...

      Poista

Odotan innolla kommenttejasi!