perjantai 26. helmikuuta 2010

Koruja syntynyt, kuvia vasta nyt...

Pidin tässä suunnittelemattoman koruntekoputken ainakin kolmena iltana peräkkäin juuri silloin "huonoon" ilta-aikaan ja sain jotain tehtyäkin! Kuvaamiseen vain on mennyt enemmän aikaa, mutta eilen urakoin kuvat, editoin ne ja tässä nyt on sitten jotain tarjollekin. Siitä huolimatta, että Pikkusisko oli maanantain kuumeessa ja eilen illalla hänellä alkoi meidän perheen eka kunnon ripuli lasten olemassaolon aikana! Pikkusiskoraasu on nukkunut melkein koko päivän, mikä ei ole kovin tyypillistä kaksivuotiaalle energiapakkaukselle.

Aiemmin mainitsin parista korusta, jotka tein tytöilleni sinisistä lasihelmistä. Tilasin siis kolme nauhaa yllärilasihelmiä, ja sain kaikki sinisestä värimaailmasta. Sehän ei ole aivan omaani, joten luulen, että korut, jotka teen, annan muille tai laitan myytäväksi. MUTTA, kaksi nauhoista oli mielestäni erityisen kauniita ja nämä kolmannet helmet, joista tein tytöille korut, ovat omiaan ainakin lapsille.

Tässä toinen koruista (toista en jaksanut kaivaa kuvattavaksi - ovat melkein samanlaiset), se, joka päätyi Pikkusiskolle.

Kaulakoru lapselle Kukkiva koru.
Kukanmuotoisia lasihelmiä, alumiinirenkaita ja korumetallinen kukkahelmi keskellä mustassa tekstiilinarussa.

Tämän seuraavan korun riipus on ollut valmiina jo viime kesästä asti. Tein sen samaan aikaan kuin Sydämellä-korun, mutta loppuunvieminen vei näin kauan, enkä ole lopputulokseen niin tyytyväinen kuin tuohon ensimmäiseen. Tuo teräksenvärinen metallilanka oli minulla jo olemassa kauan ennen kuin aloitin helmeilyn. En vain keksi sille muuta tekoa, koska en värinä siitä niin pidä, mutta ehkä näitä tällaisia Annika Larssonin inspiroimia sydämiä voi kieputella sitten enemmän ja erikokoisia. Yksi pienempi kuparilangasta on jo odottamassa loppukorua.

Kaulakoru 50 cm Terässydämellä.
Metallilankaa, mnakeanvedenhelmiä, punainen akaatti, alumiinihelmiä ja nahkanauhaa. Hopeoidut korunosat.

Sitten uusin tulokas, jonka nimeä mietin pitkään. Mietin nimeä rakkauden piiristä, mutta korussa on myös mustaa, joten sitä ei voi katsella pelkästään rakkaudenpunaisten lasien läpi. No, sitten päätin unohtaa rakkauden, vaikka siitä riipuksessa mainitaankin...

Mieheni mielestä koru on hieno, mutta hän ei aivan keksinyt, miksi sen riipus on epäsymmetrinen. Itse halusin tehdä siihen jonkin särön, ettei tulisi taas liian symmetristä. Olen symmetrian fani ja joskus se rajoittaa luomista liikaa. Tässä käytin muun muassa Pariisista ostamiani herkullisen punaisia fasettihiottuja lasihelmiä (ehkä ne ovat jopa kristallia, kun hinta oli niin paljon enemmän kuin luulin). Tälle täytyy kyllä tehdä jossain välissä kaveriksi rannekoru tai korvikset!

Kaulakoru 48 cm Drama Queen.
Fasettihiottuja upeanpunaisia lasi(kristalli?-)rondelleja kahta kokoa, mustia akaatteja, hopeoituja välihelmiä, Trinity Brassin Love-riipus ja korulinkki antiikkihopeaa, sydänsalpalukko korumetallia. Korunosat hopeoidut.

Tässä nämä tällä kertaa. Vielä odottaa esittelyä kaula- ja rannekorusetti, vielä nimettömänä. Taidankin pyytää teiltä apua setin nimeämiseen... Siihen asti, heippa!

2 kommenttia:

katri kirjoitti...

Drama Queen on kyllä hieno ja nimensä veroinen.

Pikkusiskon koru on hyvinhyvin söpö.

Leonida kirjoitti...

Kiitos paljon, Katri! Drama Queen on jo saanut kaveriksi rannekorun ja korvikset, mutta kuvat puuttuvat...

Lapsille olisi ihana tehdä enemmänkin koruja, mutta aina joutuu miettimään sitä lukkohommaa, kun ipanat on vielä sen verran pieniä. Siksi olen ollut enemmän tuolla solmimislinjalla, mutta se tietenkin taas rajoittaa helmien käyttöä.