perjantai 3. syyskuuta 2010

Kaikkea ihanaa netistä löytyykin

Varoituksen sana ensin: tässä tarinassa tulee mainosta muutamista kivoista jutuista, joita olen netistä löytänyt.

Luin erään koruharrastajan blogia jo joskus kesän alussa ja löysin loistavan linkkivinkin, nimittäin moo:n. Harmi, etten yhtään muista kenen blogista tämän löysin, mutta jos satut lukemaan tämän jutun, hihkaise ihmeessä kommenteissa, niin saan kiitokset linkkivinkistä sinne, minne ne kuuluvat!

No, heti ensimmäisenä halusin testata pienet tarrat, jotka teetin omista korukuvistani. Voi, miten söpöjä niistä tulikaan! Ne sopivat kirjeensulkijatarroiksi loistavasti. Ne valokuvat koruistani, joista tarrat teetin, eivät tietenkään ole niin hyvää laatua kuin tarrat, mutta se on mea culpa; moo hoiti homman hyvin. Tosin, tarroissa pitää ottaa huomioon, että tarraan ei tulostu aivan koko alue kuvasta, mitä en itse tilatessani huomannut. Vinkkasin saitista serkullenikin, joka heti tilasi itselleen minikortteja. Ne vasta ihania olivatkin!

Siispä minä nettikauppanistinä tilasin korukuvistani myös minikortteja. Rajasin kuvia enemmän ja muutenkin valitsin vähemmän koruja lähtökohdaksi. Korttien toiselle puolelle täytin vain nimeni ja kauniin ornamenttikuvion. Jätin tilaa kirjoitella korujen tietoja. Laitan nimittäin näitä minikortteja korupusseihin mukaan, kun annan koruja lahjaksi tai myyn.

Ja allaolevista kuvista näkee, millaisia niistä tuli! Kuvista puuttuu pinkki minicard holder, jonka myös tilasin, koska se oli alakerrassa kuvanottohetkellä...

Minicards 100 kpl ja Stickerbook 90 kpl.

Aika herkkuja nämä kortit mielestäni.

Toinen ihana löytö netistä oli Easy2Name. Kuten tiedätte, meidän perheessämme on alkanut päiväkotielämä. Ensimmäinen viikko tytöillä jo takana. Äidillä hiki helmeili otsalla jo kesällä miettiessään nimikointiprojektia. Jopa niissä silitettävissä niminauhoissa usein suositellaan "paria pistoa niminauhan päihin", että pysyy varmasti. Ei todellakaan minun teekuppini sellainen!

Tämän linkkivinkin löysin hakukoneen kautta suomalaisen keskustelupalstan kirjoittajalta. Hän oli kokeillut Fab & Funky Stick Easy -nimitarroja lastenvaatteiden nimikointiin, ja kertoi, että puoli vuotta olivat tarrat olleet käytössä, eikä yksikään ollut vielä irti!

Idea on siis se, että pienet 2x1 cm kokoiset tarrat kiinnitetään vaatteen niska- tai pesulappuseen, ja pitäisi pysyä. Pitäisi pysyä siis sekä pesukoneessa että kuivausrummussa. Olen pessyt ja rummutellut vasta muutamia vaatteita, mutta tarrat ovat kyllä pysyneet. Mutta se ensimmäinen satsi oli vain 70 tarraa, mikä kului hetkessä! Niitä siis pitää tilata PALJON. Ovat sinänsä mielestäni vähän hintavia, mutta toisaalta, minä maksan tässä vaivattomuudesta, ja olen valmis maksamaan siitä tämän hinnan.

Siispä tein uuden tilauksen noista pikkutarroista, mutta lisäsin tilaukseen myös kenkien sisäpohjiin kiinnitettävät tarrat, sukkiin silitettävät pysyvät tarrat sekä tarrat, jotka voi kiinnittää juomapulloon, kypärään, leluun ym. Kahdet jälkimmäiset tilasin kummankin tytön nimellä, mutta vaate- ja kenkätarrat tilasin sukunimellä ja puhelinnumerollani varustettuina. Ja koska Isosiskon vaatteet lopulta kulkeutuvat Pikkusiskolle, nimitarra pätee aina niin kauan kuin se pysyy paikoillaan. Luotan siis vahvasti siihen, että puhelinnumeroni pysyy samana. Se on muuten ollut sama vuodesta 1998 asti, jolloin sain ensimmäisen työkännykkäni.

Kuvaa en noista tarroista nyt laita juuri sen vuoksi, että niissä lukee ne nimet ja puhelinnumerot, mutta kiinnostuneiden kannattaa käydä tiirailemassa kaikkea tuolla nettisivuilla.

11 kommenttia:

anna kirjoitti...

tuolta Moosta on pitänyt itsekin tehdä tilaus, mutta vielä on jäänyt kun olen arkaillut sen kanssa. ihania juttujahan sieltä saa...

Leonida kirjoitti...

Oli kyllä luotettava nettikauppa tuo moo. Maksoinkohan luottokortilla vai PayPalilla, en muista. Yleensä suosin PayPalia, joka on minulle turvallisempi, mutta kaikkiin se ei käy. Joka tapauksessa minulla ja serkulla on siis yhteensä kolme onnistunutta tilausta moo:sta.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyypä käydä moo-kurkistuksella!

Ja kortit Ovat kauniita, ja ihastuttavan huomioiva meitä onnellisia korunomistjia kohtaan. Täydellinen yksityiskohta, niinkuin sulle jo sanoinkin...

Leonida kirjoitti...

Kiitos vielä, ihana Hymytyttö!!! : D Toivottavasti sinäkin löydät oman sisäisen ammusi ja tilaat ihanat kortit sinäkin; varmasti löydät käytönkin niille! ; )

katri kirjoitti...

Olen mainannut tilata Moosta, mutta olen vielä malttanut mieleni. Tosi kauniita kortteja ja tarroja olet kyllä saanut... Houkuttaisi...

Mirka kirjoitti...

Jos me kerran ihan rehellisyyden nimissä netissä niin paljon "roikutaan" (ei tämä mitään roikkumista ole, tämä on vakavasti otettavaa harrastamista ja sosiaalisuutta), niin hyvähän se on hyödyllistä tietoja jakaa kavereillekin! Kiitos siis hyvistä vinkeistä ja niitä toivon lisää jatkossakin, jos johonkin kivaan törmäät.

Leonida kirjoitti...

katri: Tilaa ihmeessä! Sinulla niille olisi vielä enemmän ihan ammattikäyttöä! : )

Mirka: Näinhän minäkin sitä asiaa katson, ja varmasti tarjoilen vinkkejä, jos vielä tulee kivoja juttuja vastaan!!!

Seija kirjoitti...

Kiitos hyvästä vinkistä:)

Leonida kirjoitti...

Ole hyvä vain! Ja kiitos, kun piipahdit täällä!

Salviaseppele kirjoitti...

Oi ja voi! Nyt tartutit minutkin... PAKKO SAADA!

Leonida kirjoitti...

Hih hii... : D