sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Lahjoja läheisille ja tutuille

Rakas sisareni taannoin esitti minulle syntymäpäivälahjatoiveen: samanlainen memory frame pitsinauhassa ja vintage-kuvalla kuin mitä olin ostanut kaksikin kappaletta Johannalta blogista Made By Johanna. Ne ovat minustakin hirmuisen upeat, vallan hieno idea siis.

Äitini usein tykkää samanlaisista jutuista kuin sisareni, joten tässä syys-lokakuun synttärisumassa oli siis samaan syssyyn molemmille lahjat mietittynä!

Olin jo aiemmin ostanut kuparinvärisiä kehyksiä ja laseja, mutta siellä ne pölyyntyivät askartelulaatikossa odottaen inspiraatiota. Eivät pölyynny enää, sillä keksin jo tämänvuotiset joululahjat hoitajille päiväkotiinkin! Ensimmäiset kolme ovat tässä, muista ei ole kuvia. Annoin siskolle ja äidille molemmille kaksi rouvan kuvaa; tietenkin kaksi eri kuvaa.

Ensimmäiset kappaleet valmiina.

Tytön kuva Pariisista kirpputorilta, vanhanajan rouva ilmainen vintage-kuva.
Seuraavissa kehyksissä oli myös toinen ilmainen vintage-rouva, mutta mummoilleni on mielessä tutumpia kuvia...

Koska idea on Johannan, teen näitä vain lahjaksi. Jos joku haluaa oikein ostaa tällaisia, suosittelen kääntymään suoraan Johannan puoleen!

Lahjojen paketoinnissa tuli hiukan kiire, ja kaivelin omia laatikoitani, josta löytyikin kaksi pientä lahjapussia. Toinen sattui olemaan mainossellainen, joten sitä piti sitten vähän tuunata. Ja sitten tuunasin hiukan sitä toistakin, kun siitä ensimmäisestä tuli niin kiva. Sitten vain kehykset silkkipaperiin, paperipäällysteisillä karkeilla pussit täyteen, pussit teipillä kiinni, kahvaan rusetti luonnonvärisestä niinestä (unohdin narun oikean nimen) ja  - valmis!

Mainospussiin eteen ja taakse vaaleanviolettia pilkullista paperia, reunoihin Distressiä ja "tapettileimoja", ostettuun pussiin pari kuviopaperista leikattua perhosta, jotka käsiteltiin Glossy Accentsilla ja kiilleliimalla.

Lahjat ja kortit annoimme eilen, ja niistä tykättiin kyllä. En tehnyt näitä yhdeltä istumalta, vaan vaihe kerrallaan, joten tekemisen iloa sain useampanakin päivänä...

7 kommenttia:

Mags kirjoitti...

Hurmaavat 'antiikki-korut' :-D

Eloise kirjoitti...

Oih, miten ihanat lahjat tulevat tädit tänä jouluna saamaan... <3. Varmasti tykätään!

Kauniisti olet jaksanut lahjat paketoida, eihän noita malta edes avata... :).

Leonida kirjoitti...

Kiitos Mags!
Eipä muuten tullut mieleeni ajatella näitä koruina! Oletpas tosi innovatiivinen Mags!

Eloise, kiitos myös sinulle!
Toivotaan, että tädit tykkäävät. Nämähän on tällaista romanttista tyyliä, joka ei käy kaikille. Mutta voi ripustaa vaikka joulukuuseen tai antaa eteenpäin, jos ei kolahda... ;)

Salla kirjoitti...

MÄ EN KESTÄ!!! Aivan ihania!!! Kyllä sun äidin ja siskon kelpaa :)

Leonida kirjoitti...

Hih, kiitä Johannaa ihanasta ideasta! Toteutus oli helppo, kun sai kuvankäsittelyn tehtyä...

Eloise kirjoitti...

Kipaisin kertomaan, että nyt se poistettu postaus on blogissani jälleen :)...

Leonida kirjoitti...

Kävin jo siellä! :)