sunnuntai 27. toukokuuta 2012

11 vastausta

Ihanainen Haltiakummi otti vastaan tunnustukseni ja heitti takaisin mielenkiintoiset ja vaikeatkin kysymyksensä. Tässä vastauksia, joita mietin hyvin huolellisesti löhötessäni ensimmäistä kertaa äitienpäivälahjaksi saamallani aurinkolaverilla varjon alla katsellen kukkivia tulppaaneja ja kevätvuohenjuuria siemaillen cappuccinoa...

1. Miten juhlit syntymäpäiviäsi?
Yleensä teen kesän ensimmäisen mansikkakermakakun, jota tarjoamme perheillemme aika matalalla profiililla. Mieheni on yhden päivän minua nuorempi, joten juhlimme aina yhdessä. Mutta aina jotenkin juhlitaan - ei niitä juhlia vuoden aikana kuitenkaan liikaa ole. :)

Tänä vuonna juhlimme hiukan isommasti, vaikka silti pienimuotoisesti iltapäivällä perheiden ja lähitienoon sukulaisten kanssa kahvitellen, illalla niinikään lähitienoon ystävien kanssa grillaten kotipihalla. Kokin olemme kyllä palkanneet, ettei mieheni joudu viettämään koko iltaa grillin vierellä.

2. Mikä on suosikkijäätelösi?
Carte D'Orin vanilja on  perussuosikkini, mutta kaikki saman merkin jäätelöt yleensä maistuvat. Myös Ben & Jerry's eri maut ovat herkkua, melkein kuin karkkia.

Tötteröpuolella tykkään aina vain pehmiksestä vanilja-suklaasekoituksena. Irtojäätelömyynnissä ostan yleensä jonkun rommirusinan, salmiakin, sitruunan tms. eli ei mitään perusmakuja.

3. Kulta vaiko hopea?
Hopea ehdottomasti, vihkisormuksessa ja arvokkaammissa koruissa valkokulta.

4. Missä olet viimeksi lomaillut, kotimaassa? Entä ulkomailla?
Tuntuu, ettemme lomaile muualla kuin kotona tai mökillä. Viime viikonloppuna vietimme aikaa mökillä. Talvilomalla pääsiäisviikolla vietimme päivän Tukholmassa. Pariisiin kaipaan, ja joku kiva aurinkoloma lasten kanssa olisi paikallaan talvella, mutta niihin pitää sitten jo säästää rahaa jonkin aikaa.

5. Montako paria kenkiä omistat?
Jaa-a, en ole laskenut, mutta varmaan 35-40 paria, joista käytän murto-osaa. Joissakin on liian korkeat korot jalkojeni nykytilaan, mutten ole raaskinut niistä eroonkaan hankkiutua, vielä.

6. Mikä on viimeisin ostoksesi kodin sisustukseen?
Itse en sitä ostanut, mutta toivoin ja sainkin äitienpäivälahjaksi: polyrottinkinen aurinkolaveri, joka tuli testattua tänään. Patja vielä puuttuu tosin.

7. Mikä on suosikkilaulusi?
Tämä on vaikea, sillä maailma on täynnä hyvää musiikkia jokaiseen mielentilaan. Lenkillä soi kaikenlainen musiikki Sugababesin Overloadista Limp Bizkitin Behind blue eyesin kautta Beatlesin Eleanor Rigbyyn.

Autossa tykkään tällä hetkellä kuunnella Chisun kaikkia kolmea albumia, joista ensimmäiseltä lähinnä paria kappaletta, kuten Mun koti ei oo täällä ja Amélie, joka jostain syystä saa minut aina liikuttumaan, kun laulun tyttö haluaisi tehdä kukista seppeleen, lennättää leijaa, mutta äiti käski hänet suoraan kotiin... Toinen ja kolmas albumi sisältävät sitten useampia kappaleita, joista tykkään.

Joskus kuuntelen klassista, kuten Claude Débussyn Clair de lune tai vaikka Sibeliuksen Valse triste, joista molemmista tulee edesmennyt pappani mieleen.

8. Minkä annoksen yleensä tilaat ravintolassa pääruuaksi? (pastaa, lihaa, kalaa, kanaa...)
Tykkään valkolihaisista kaloista, kuten siika tai kuha, koska yleensä ne saa ravintolassa herkullisesti laitettuna. Pidän myös kunnon pihvistä lämpimien vihannesten, kastikkeen ja salaatin kera.

9. Mikä oli lapsena suosikkilelusi?
Tämä onkin hankala kysymys. En muista juuri lelujani, ja lapsuuden lelut barbeja lukuunottamatta pääasiassa on hävitetty isäni toimesta hänen ja vaimonsa jossain vaiheessa muuttaessa (ei muuten muistanut kysyä siskoltani ja minulta, että saako heittää pois, mikä harmitti meitä suuresti; minua itse asiassa harmittaa edelleen).

Ainakin minulla oli pitkäraajainen pehmeä nukke nimeltään Tiina, jolla oli vaalea, pitkä tukka. Sellainen mollamaijatyyppinen nukke, mutta mielestäni hiukset eivät olleet langasta, vaan oikein tekotukkaa. Tämä siis noin kaksivuotiaana.

10. Mistä haaveilet?
Tämä on  minulle vaikea kysymys. Mainitsin joskus, että on niin kaista tukossa, ettei ole enää luovuutta, eikä haaveilua. Ei tule unelmoitua, kun ei ole aivoilla koskaan sellaista toimettomuuden tilaa, jossa ajatukset voisivat esteettä lentää ja itse katsoisi vain, minne vievät.

Mutta olisipa vain ihanaa, jos kaikki epämääräinen sotku, ylimääräiset tavarat sun muut lasten pienet vaatteet vain katoaisivat kotoa. Pitää hankkiutua eroon vanhasta, jotta tulee tilaa uudelle. Pätee siis päänuppiini myös.

Pitempiaikainen haave on kyllä omakotitalo, jossa on riittävän iso puutarha. Tykkäisin vanhoista omenapuista ja salaisesta sopesta kukkivien pensaiden ja puiden katveessa, mutta myös aurinkoisesta terassista ja kukkaloistosta. Talossa itsessään olisi minullekin ikioma huone, jossa askartelutarvikkeet saisivat olla levällään vaikka viikon kerrallaan ja jossa olisi tilaa myös joogata ja hiljentyä, sekä polttaa tuoksukynttilöitä ja suitsukkeita, joiden tuoksusta mieheni ei pidä. Meiltä löytyisi myös verstashuone, jossa voisin tuunata huonekaluja.

11. Grillaatko? Jos niin mitä ja miten?
En minä grillaa, mutta mieheni kyllä ja minä autuaana sitten syön. Grillikausi avattiin jo maaliskuun lopulla tänä vuonna, mutta emme me jatkuvasti grilliä kuumana pidä. Tykkään grillattuna possun sisäfileestä ja runsaasta määrästä kasviksia, munakoiso lempparina. Makkara ei ole mikään must, mutta syön kyllä yhden, jos on tarjolla. Useimmiten grillaamme kuitenkin lihaa tai broileria makkaran sijaan. Mies grillasi eräänä vappuna hurjan hyviä kampasimpukoita vihreän parsan ja hollandaise-kastikkeen kanssa. Lapsetkin tykkäsivät kovasti.

Seuraaviin kysymyksiin toivonkin sitten vastausta ainakin Pinkiltä, Sallalta ja Sarilta, mutta hauskaa olisi,  jos kuka vaan tarttuisi näihin, etenkin ystäväni Kätsyt, vaikka olettekin vastailleet jo kaikenlaisiin kysymyksiin viime aikoina. Minua kiinnostaa aina vaan lukea niitä vastauksia!

1. Miksi halusit tulla isona ollessasi lapsi?
2. Miksi haluat tulla isona?
3. Mikä elämässäsi tuo sinulle energiaa ja mikä sitä syö?
4. Jos suksi ei luista, missä vika?
5. Varhaisin muisto lapsuudestasi?
6. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit?
7. Jos saisit valita urasi tai koulutuksesi alusta uudelleen, mitä valitsisit?
8. Kahvia vai teetä?
9. Julkinen terveydenhoito vai yksityinen? Vaiko työterveyshuolto?
10. Millainen olisi ihannemaasi?
11. Oletko onnellinen?


13 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Mä vastaan tähän suoraan:

1. Miksi halusit tulla isona ollessasi lapsi?
Aika pienesät pitäen lääkäriksi...

2. Miksi haluat tulla isona?
Tyytyväiseksi, hyväksyväksi, rohkeammaksi.

3. Mikä elämässäsi tuo sinulle energiaa ja mikä sitä syö?
Rehelisyyden nimissä energiaa tuo ensisijaisesti liikunta ja terveet elämäntavat, joita harrastan kuuriluonteisesti. Voin paremmin ja olen pirteämpi satsatessani terveyteeni. Silloin jaksan paremmin myös nauttia muista kivoitsa jutuista, lapsista, ystävistä muista harrastuksista. Energiasyöppöjä taas ovat liian tiukat aikataulut ja kellotettu elämä, epäsäännölliset rytmit ja konkreettisista asioista esim. ostoskeskukset. Vihaan niitä, mutta käyn niissä välttämättömyyden pakosta.

4. Jos suksi ei luista, missä vika?
Itselläni yleensä asenteessa tai rohkeuden puutteessa.

5. Varhaisin muisto lapsuudestasi?
Tämä on vaikea. Ehkä joku onnellinen hetki kesällä, mökeillä, leikkipuistoissa, mummilla ja ukilla.

6. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit?
Pakko sanoa hamsteri, eikä tartte kai perustella.

7. Jos saisit valita urasi tai koulutuksesi alusta uudelleen, mitä valitsisit?
Todennäköisesti ihan saman. Toisaalta olisin voinut ihan harrastusmielessä mielellään opiskella jotain humanistista/ kädentaitoalaakin. Mutta siis vain harrastumielessä.

8. Kahvia vai teetä?
Molempia! Hyvä kahvia ja hyvää teetä.

9. Julkinen terveydenhoito vai yksityinen? Vaiko työterveyshuolto?
Kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoisin, että hoidatan helpot, yksinkertaiset jutut mieluusti yksityispuolella, jos tiedän itse, mikä minua suurinpiirtein vaivaa ja haluan pästä hoitoon nopeasti ja itselleni sopivaan aikaan (iltaisin). Jos taas minulla olisi yhtään mitään vakavampaa, hankkiutuisin ehdottomasti kunnallisen terveydenhuollon pariin!

10. Millainen olisi ihannemaasi?
Muuten kuin Suomi, mutta suvaitsevampi, asioihin tarttuvampi ja sellainen, jossa talvi olisi luminen ja kestäisi korkeintaan kolme kuukautta. Sitä ennen ja heti sen jälkeen olisi valoisaa ja lämpimämpää.

11. Oletko onnellinen?
Kyllä!

Haltiakummi kirjoitti...

Hih, nyt me ollaan ihan koukututtu näihin vastailuihin, mutta pakkohan se on vastata kun nää on niin mielenkiintoisia lueskella :) Niinpä vastaan tällä kertaa täällä;

1. Miksi halusit tulla isona ollessasi lapsi?
Halusin tulla kenkäkaupanmyyjäksi, koska uudet kengät tuoksuivat niin hyvälle, ja kenkäkaupassa oli aina lapsillekin kiltit myyjät. Toinen mitä halusin, oli ambulanssihoitaja, mikä isäni mielestä oli sama kuin autokorjaaja :)

2. Miksi haluat tulla isona?
En ainakaan yhtään isommaksi, paitsi että äitiys ois kova juttu, ja siinä joutuu kyllä hetkellisesti isoutumaan.

3. Mikä elämässäsi tuo sinulle energiaa ja mikä sitä syö?
Saan energiaa auringosta ja rakkaiden ihmisten hyvästä seurasta sekä ihan vaan rauhallisesta (herkullisesta) kahvitteluhetkestä. Energiania syö tyhmät ihmiset, epäoikeus ja se ettei noudateta sääntöjä/ohjeita/lakeja. Siitä ei seuraa kuin kaaos.

4. Jos suksi ei luista, missä vika?
Vika on voitelussa, ei niinkään suksessa. Joskus kaikkein parasta on vaihtaa paikkaa suksensa luistattamiseen.

5. Varhaisin muisto lapsuudestasi?
Vaikea sanoa mikä on varhaisin, minulla on ollut niin rakas, onnellinen ja hyvä lapsuus, että muistoja on paljon. Mutta muistan kuinka 2,5vuotiaana oli ehkäpä lumisin talvi ikinä, isä oli ulkomailla töissä, ja naapurin vaari tuli auttamaan kun autosta painui katto sisään. Muistaisin että niihin aikoihin ihmiset kävi paljon meillä kylässä, ja auttamassa arjen pienissä asioissa. Kolme pientä lasta, iso omakotitalo ja mies avustustyössä maailmalla sai ihmiset ymmärtämään sanomattakin, että äitini ilahtui kaikesta pienestäkin avusta arjen pyörityksessä. Ja ehkäpä juu, silloin 30vuotta sitten oli vielä enemmän yhteisöllisyyttä kuin nykyään.

6. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit?
Veikkaan että manaatti, siltä minusta ainakin nyt tuntuu. Ei sentään sinivalas. Voisin kyllä olla auringossa köllöttelevä, laiskan pulskea kotikissakin, joka välillä leikkisi lankakerällä.

7. Jos saisit valita urasi tai koulutuksesi alusta uudelleen, mitä valitsisit?
Hakeutuisin kaupalliselle alalle, siinä olisi mielestäni parhaimmat mahdollisuudet tehdä isona mitä vaan. Toisaalta, voisin lukea myös lakia.

8. Kahvia vai teetä?
Iltaisin teetä, mitä menee talvella muutenkin enemmän. Juuri herättyäni juon mielummin teetä kuin kahvia. Mutta jos aamiainen on myöhemmin ja aina päivällä kahvia. Tarvitsen vähintään kupillisen-pari päivässä.

9. Julkinen terveydenhoito vai yksityinen? Vaiko työterveyshuolto?
Jotain erityislääkärin palveluja käytän yksityisellä sektorilla. Pitkäaikaista selvittelyä vaativissa vaivoissa, esim selkäsäryssä hakeudun mieluiten työterveyden piiriin, keuhkokuumetta kun podin niin istuin terveyskeskuksen päivystyksessä siinä missä muutkin. Eli aina tarpeen mukaan. Kaikista minulla on hyvät kokemukset, ja kaikilla on mielestäni paikkansa tässä yhteiskunnassa.

10. Millainen olisi ihannemaasi?
Vaikka pidänkin vuodenaikojen vaihtelusta, niin minua ei haittaisi asua maassa jossa olisi kaksi vuodenaikaa; kesä ja joulu. Jos en eläisi Suomessa, niin asuisin maassa missä olisi lämmin, missä puhuttaisiin englantia (se on vahvin kieleni suomen jälkeen) ja missä järjestelmät toimisivat. Tästä nyt voidaan olla montaa mieltä, mutta muuttaisin kait Australiaan tai Etelä-Afrikkaan, voisin kylläkin muutta Italiaan taikka Espanjaan, kieletä huolimatta. Tällä hetkellä Suomi on kuitenkin minulle ihanne maa.

11. Oletko onnellinen?
Ilmeisesti en ole, koska jouduin miettimään että olenko. Olen tällä hetkellä tyytymätön opintojeni etenemiseen, työpaikkani johtamismenetelmiin ja työntekemisen mahdollistumiseen sekä vähän kyllä myös raha-asioihin. Lisäksi alan epäilemään että haaveeni suurperheestä ei taida ainakaan biologisesti enää toteutua - aika loppuu kellossa kesken. Joten ajattelen niin, että voisin olla onnellisempikin.

Kiitos pohdituttavista kysymyksistä, menenpäs tästä nyt ensimmäisen lomapäiväni kunniaksi keittämään kahvit! :)

Haltiakummi kirjoitti...

Ja vaikka pitkä tuo äskenen vastaus on edelleenkin, niin jouduin jo poistamaan siitä 5-6riviä, kun vastaus oli järjestelmän mukaan kuulemma liian pitkä!!! Eipä ole tälläistäkään aijemmin tapahtunut :D)) Juu, oli kyllä tosi hyvejä kysymyksiä! :)

Leonida kirjoitti...

Kiitos Mirka! Näitä on niiiiin mukavaa lukea! Aina löytyy jotain uutta tiedonmurua... :)

Leonida kirjoitti...

Kiitos muruliini, kun vielä jaksoit vastailla! Jotenkin tutuistakin ihmisistä löytää aina lisää tietoa näiden myötä - siis myös ajatusten tasolla eikä vain tiedollisesti.

Mukavaa lomaa, Haltiakummi!

Eloise kirjoitti...

Hei... kun luin tuon kysymyksen lempilelusta, vastasin mielessäni heti - lempinukkeni Tiina... ja sitten luin vastauksesi : Pehmeäraajainen nukke Tiina ;D. Minun Tiina vaan oli kovaraajainen :)

Leonida kirjoitti...

Hih, ajatella, tällainenkin tieto jäisi pimentoon, ihan itseltäkin, kun piti lelua miettiä aika tarkkaan, jollei tällaisia kysymyssettejä kiertäisi blogeissa. :)

Salla kirjoitti...

Tiedätkö, mun ja siskon leluille ja kirjoille on käynyt samalla tavalla kuin teidänkin.. isän vaimoineen muuttaessa ne on hävitetty, meiltä kysymättä. Ja mua harmittaa asia ihan älyttömästi, enemmän ja enemmän vaan itse asiassa :( Olenpahan ainakin oppinut sen, etten koskaan tulevaisuudessa tee samaa omille lapsilleni!

Mä olen ihan aloittelija näissä kysymysjutuissa, eli kysyn blondina, että onko tarkoitus vastata tässä sun blogissa vai omassani? :)

Leonida kirjoitti...

Voi harmi, kyllä noi tuollaiset jutut on tosi tylsiä. Omia rakkaita leluja kun ei saa ostettua takaisin mistään.

Saat valita, kummassa vastaat! Mä olen yleensä vastannut omassa blogissani, kun kommenttilaatikossa on rajoitettu merkkimäärä, mutta kuten yllä huomaat, voi vastata myös tähän mun lootaan.

Salla kirjoitti...

Okei, taidanpa läiskäistä vastaukset omaan blogiin. Ja ilmeisesti tarkoituksena on sitten keksiä omat kysymykset ja laittaa eteenpäin? :)

Leonida kirjoitti...

Kiva kiva!
Juuri näin, omat kysymykset sitten kiertoon.

Ritva_47 kirjoitti...

1. Miksi halusit tulla isona ollessasi lapsi?
-kampaaja ja taitoluistelija: ei tullut kumpaakaan :))
2. Miksi haluat tulla isona?
-paremmaksi ihmiseksi
3. Mikä elämässäsi tuo sinulle energiaa ja mikä sitä syö?
- ystävät,yhdessä tekeminen, kaikki kaunis. Energiani häviävät kateellisten, toisia vähättelevien ihmisten läheisyydessä
4. Jos suksi ei luista, missä vika?
-kai se on ihan omassa itsessä...muita syyttelemällä suksi ei luista kellään
5. Varhaisin muisto lapsuudestasi?
- varmaan se kun mummo joutui viimeisen kerran sairaalaan; muistan ambulanssimiehet ja paarit. Tapahtuman aikaan oli noin 2,5-vuotias
6. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit?
-koira
7. Jos saisit valita urasi tai koulutuksesi alusta uudelleen, mitä valitsisit?
-ehkä miettisin tarkemmin sen että koulutus johtaa tutkintoon, mutta toisaalta.ilman käymiäni koulutuksia, en olisi nyt tässä eikä minulla olisi eräitä parhaista ystävistäni elämässäni
8. Kahvia vai teetä?
-kahvia ehdottomasti, mutta teekin menettelee
9. Julkinen terveydenhoito vai yksityinen? Vaiko työterveyshuolto?
-tarpeen mukaan; kaikissa on puolensa
10. Millainen olisi ihannemaasi?
- vaihtelevat vuodenajat, puhdas luonto ...kuulostaa Suomelta :)
11. Oletko onnellinen?
-Olen. Elämä on tässä ja nyt !!

Leonida kirjoitti...

Ai että näitä on niin kiva lukea! Kiitos, kun sinäkin jaksoit vastailla, Ritva!

Aika selkeä muistikuva sinulle jäänyt niin pienestä tytöstä tuo mummon ambulanssikyyti. Vaikuttava tapahtuma ollut tietenkin.