lauantai 30. elokuuta 2014

Onnistumisia

Nyt on ollut niin paljon muuta elämää, etten ole jaksanut olla koneella juuri yhtään työjuttujen lisäksi. Silti olen kaipaillut tänne edes jotakin pientä kirjaamaan. Päätin aloittaa syksyn pontevasti listaamalla viime aikojen onnistumisia:
  1. Sain ratkaisukeskeisen valmentajan paperit kesäkuussa. Iso juttu minulle.
  2. Minulla oli ensimmäiset valmennuspäiväni uuden työnantajan palveluksessa. Tämä vielä isompi juttu.
  3. Selkeästi vaikein ja minua vähiten kiinnostava psykologian kurssin tentti meni kirkkaasti läpi kesällä (4/5). Ensin tuli hylätty, mutta sitten kävi ilmi, että puolet vastauksistani oli pistetty toisen tentaattorin mukaan. Helpotuksen huokaisu oli syvä, kun tajusin, ettei minun tarvitse enää uudelleen kahlata samoja asioita läpi uusintatenttiin. Enää yksi tentti perusopinnoista jäljellä.
  4. Kesälomani juhannuksesta koulujen alkuun oli varmasti työelämäni pisin. Sain ottaa lunkisti, mutta meillä oli myös aika paljon haipakkaa. Monipuolista siis.
  5. Ilokseni olen saanut hienoa palautetta työnantajaltani tekemistäni valmennusmateriaaleista. Ja ylipäänsä kaikesta, mitä olen tehnyt. Pomoni on suunnattoman kannustava tyyppi!
  6. Takana on ensimmäinen oma itsenäinen valmennusviikko, josta sekä valmennettavien että työnantajan palaute hämmentävän ylistävää. Tuntuu luontevalta tehdä tätä työtä. Taitaa olla minun juttuni.
  7. Pääsin varasijalta 17. avoimen yliopiston positiivisen psykologian verkkokurssille - ensimmäiselle laatuaan. Vaikka olin jo päättänyt, että kunhan viimeinen tentti psykologiasta on ohi, en opiskele vähään aikaan yhtään mitään, paitsi työhön liittyvää. En sitten kuitenkaan voinut jättää tätä väliin.
  8. Syksyni on onnistunut sekoitus opintoja ja töitä. Aika täyttä, mutta kivasti vapaata välissä. Kuopuksella on kuitenkin edelleen neljä vapaapäivää kuukaudessa.
Viimeisimmät pienet ilot liittyvät puutarhaan. Sain harvennettua perennoja antamalla niitä naapuriin, samalla hankittua naapurin sopivasti jättämiin reikiin kukkapenkissä uusia taimia ja uusittua etupihan ruukkukukat heinäkuussa näivettyneiden orvokkien tilalle. Silmä lepää taas aina kotiin tullessa.

10 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Upeita juttuja kerta kaikkiaan!

Laura kirjoitti...

Aivan mahtavia juttuja, olen iloinen ja onnellinen sun puolesta! Ja todella kaunis kuvakollaasi! :)

Leonida kirjoitti...

Kiitos Rva Kepponen! Niin moni juttu on kyllä mennyt viime aikoina nappiin - liekö kompensoi viimeisen vuoden aikaisia fyysisiä haasteita... :)

Leonida kirjoitti...

Kiitos Laura!!
Kukat tosiaankin piristävät jokaista kotiinpaluuta nyt. Ja ilmainen Photoscape on kivan näppärä noiden kollaasien tekemiseen...

P kirjoitti...

Sulla on aika huikea kesä/syksy! Kyllä mä arvasin että sua noin paljon kehutaan, mutta mieletöntä, että NOIN paljon.

Positiivisen psykologian kurssi! Kerro lisää :)

Leonida kirjoitti...

Kiitos P-kulta! Olen mäkin vähän ihmeissäni, ja laitan osan ehdottomasti kannustavan esimiehen hyvään tyyliin huomata pienetkin asiat. :)

Pitäiskin kirjoittaa ehkä ihan oma juttunsa positiivisesta psykologiasta - sen verran hyvästä asiasta on kyse. Liippaa sen verran likeltä ratkaisukeskeisyyttäkin, että kiinnostaa senkin vuoksi. Ja on siis ihan tieteellinen tutkimussuunta!

Mags kirjoitti...

Tuntuu upealta lukea, että olet löytänyt oman paikkasi!! Onnea vain eteenkinpäin :-)

Leonida kirjoitti...

Kaunis kiitos, Mags! Jospas tällä tiellä jaksaisi sitten eläkeikään asti - milloin se sitten koittaakin! :)

Vihrean talon unelmat kirjoitti...

Huikea kesä sinulla takana,isoja asioita ja onnistumisia myös minun silmissäni :)
Ihan selkeästi olet nyt oikealla alalla ja elementissäsi ...jatka samaa rataa :)

-Ritva

Leonida kirjoitti...

Oi kiitos, Ritva!

Olen välillä vähän ihmeissäni, että ihanko töitä teen näissä merkeissä, kun tuntuu, että jotenkin vain leikin ja pidän mukavien ihmisten kanssa mukavaa. Mutta kyllä se taitaa olla ihan totta!