keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Meikkaus- ja kosmetiikkahistoriastani

Olen aina tykännyt meikkaamisesta ja kosmetiikasta. Vaikka välillä olen laiska laittamaan jopa vartalovoidetta, peruskauneudenhoidosta en kuitenkaan tingi. En edes nuorena mennyt koskaan meikit päässä nukkumaan, vaikka olisin ollut kuinka laitamyötäisessä, vaan uskollisesti poistin meikit heiluen ja huojuen peilin edessä. Jos olin muualla kuin kotona, poistin meikit siten kuin oli mahdollista.

Meikkaaminen on ollut tosi kivaa yläasteelta alkaen ja sitä on tullut harjoiteltua siis jo vuosikymmeniä. En ole mitään kosmetologikouluja käynyt, vaan äitini oli hyvä meikkaamaan ja harjoittelin hänen esimerkillään, kunnes pystyin ottamaan itse selville (jo ennen nettiajanlaskun alkua), mitä kannatti tehdä.

Silti vasta aikuisena olen saanut parhaat niksit mm. aloitettuani Pixiwoon seuraamisen. Pixiwoon eli brittisiskokset Sam & Nic Chapmanin YouTube-kanavalle löysin RealTechniquesin videoiden kautta. Heidän kanavansa on nykyään nimeltään Sam & Nic Chapman, vaikkakin he ovat siirtyneet jo enemmän Instagramiin (samchapman ja nicolahapman), mutta minä seuraan heitä edelleen, minne sitten menevätkin. Sam ja Nic ovat opettaneet minulle ensinnäkin erilaisten siveltiemien käytöstä. Olen oppinut muun muassa häivyttämään ja lisäämään varjostuksia paremmin. Sivellinarsenaalini on nykyään melkoinen, vaikka huomaan käyttäväni suurin piirtein samoja aina vain. Uusin sivellinmerkki, jota olen kokeilemassa on Luxie.

Olen innostunut myös erilaisista luomiväriseteistä ja eniten olen ostanut Urban Decaylta Naked-sarjaa. Tällä hetkellä minulla taitaa olla Naked 2- ja Naked 3- sekä Naked Ultimate Basics -paletit. Näiden sävyistä tuo allaolevan paletin viides vasemmalta eli Tease-sävy on ehdoton lemppari luomivaon varjostamisessa. Sama sävy löytyy melkein samanlaisena kaikista näistä omista Naked-paleteistani, kuten Nooner (Naked 3) ja Tempted (Naked Ultimate Basics), ja muistakin seteistä. Se on tosi tarpeellinen sävy arkimeikkauksessani ja kuluu yleensä ensimmäisenä!

Urban Decayn Naked 2 -paletti
Naked 2 ja Tease-sävy
Löysin jo vuonna 2011 nettikaupan nimeltä Lookfantastic. Ensin mietin, ettei noin tyhmästi nimetty nettikauppa voi olla luotettava, mutta jostain lehdestä löysin siitä maininnan ja uskalsin tehdä tilauksen. Silloin ei ollut vielä suomenkielistä nettikauppaa, vaan asioin UK:n kaupassa ja puljasin puntahinnoilla. Sillä tiellä olen edelleen, välillä kävin tuntemassa itseni ainutlaatuiseksi Feeluniquen nettikaupassa, mutta viime vuosina olen jälleen löytänyt ostettavaa LF:stä. Hinta on ratkaissut paljon.

Alennusmyynneissä on löytynyt kaikenlaista tarpeellista ja tarpeetonta sekä lahjoja välillä tosi pieneen hintaan. Ja välillä on löytynyt merkkejä, joita ei vielä Suomessa ole niin tunnettu tai niitä ei ole täältä vielä saanut. Toki maailma pienenee jatkuvasti ja kaikki kosmetiikka-alaa seuraavat tietävät lähes samaan aikaan uusista, kiinnostavista brändeistä, mutta itselle se ei ole ollut mikään itsetarkoitus, että pitää olla jotain harvinaista.

Eritoten joulukalenterimielessä he ovat onnistuneet ällistyttämään minut jo parikin kertaa. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2016 tilatessani ensimmäistä kertaa itselleni joulukalenterin, luulin saavani jotakuinkin kahden A4-arkin kokoisen kalenterin. Kun paketti tuli, kannoin sen ähkien postista ja avasin tyttöjen kanssa. Yhdessä ihmettelimme, että onpa kalenterilla kokoa ja näköä. Se oli tosi kaunis!

Vertaahan kalenteria Fazerin silloiseen kalenteriin... :D

Tästä ihkaensimmäisestä kalenterista en blogannut tänne, sillä minulla on ollut tuossa useampi hiljainen vuosi välissä, mutta laitoin kyllä kuvia someen. Kaikenlaisia herkkuja sain ja osa on vieläkin jäljellä ja käytössä! Pahoittelen huonolaatuisia kuvia...Viime vuonna päätin antaa itselleni joululahjan ja ostin Lookfantasticin 2019 joulukalenterin. Siitä raportoinkin tänne kuvien kanssa. Mielestäni tämä kalenteri oli sisällöltään vielä parempi ja osuvampi minulle kuin se edellinen. Kehitystä oli tapahtunut myös luukkujen suhteen: ne olivat irrotettavat ja syvemmät - kalenterin rungon voi siis halutessaan käyttää uudestaan!


Kiva juttu näissä brittikalentereissa on tuo 25. luukku!
Tästä kalenterista tuli monta kivaa juttua, alla ehdottomia lemppareitani, joista osa on jo loppunut ja osa edelleen käytössä. Olen kirjoittanut kalenterista muun muassa tässä ja tässä.

Olen jo tilannut tämän vuoden kalenterin joululahjaksi itselleni, mutta epäilen, voiko se ylittää mitenkään viimevuotista...

Tässä vaiheessa 48-vuotiaana katselen mielelläni videoita, joissa opetetaan muun muassa peittämään tummat silmänaluset ilman että peitevoide kerääntyy pikkuruisiin ryppyihin silmän alla ja sivussa. Iho veltostuu iän myötä joka tapauksessa ja minulla on aina ollut erityisen ohut silmänalusiho, luontaisen tumma ja rypistyvä...

Meikkivoiteissa olen ehdottomasti menossa ohuempaa ja ohuempaa kohti. Onnekseni ihoni on aina ollut sileä ja puhdas, enkä tarvitse paljoa peittoa meikkivoiteelta. Hankalinta on saada sävy oikein vuoden eri aikoina.

Innokkaana kosmetiikan kokeilijana tartuin kesällä alennustarjoukseen Lookfantasticilta ja tilasin kolmeksi kuukaudeksi heidän Beauty Boxinsa, joka sisältää joka kuukausi kuusi erilaista tuotetta kokeiltavaksi. Odotan niistä viimeistä ja teen jossain vaiheessa niistä jutun.
Elo- ja syyskuun LF Beauty Boxit


2 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Olipas kiva postaus, ja hei Sam & Nic Chapman menee heti katseluun. Olen vasta tässä iässä tajunnut, että ne halua meikata enää samalla tavalla kuin 20 vuotiaana - kuten sanoit iho veltostuu ja meikkityyliä on vaihdettava jotta näyttäisi raikkaalta koko päivän.

OLen ihan järkyttynyt toi Lookfantastickin joulukalenteri on jo myyty loppuun!!! Siis jo lokakuun alussa :D

Leonida kirjoitti...

Kiitti Taru! <3

Sam & Nic on hyviä ja taitavia, vaikken käsitäkään Samin, joka on yli 40 v. Botox-intoa otsaan, kun on niin kaunis iho, eikä ryppyjä. Ja Nic on seurannut perässä... Toki omat kasvot ovat heillä työkanvaasina, että sinänsä ymmärrän. Kertovat omasta elämästään myös paljon meikkaamisen lomassa. Jos osaa katsoa ohi näiden asioiden, niin tykkään, että ovat taitavia ja kekseliäitä, ja osaavat antaa ohjeita! Tosin niitä lähempänä 50 vuotta olevien vinkkejä keräilen sitten eri tahoilta YouTubesta - niiltä, jotka ovat sen 50 jo ylittäneet!

Se jännä juttu ikääntyessä on, että ihon meikkiä on kevennettävä, eikä lisättävä, jotta näyttää raikkaalta. Siksi ne ohuet meikki- ja peitevoiteet on tarpeellisia. Ja siinä vaiheessa, kun yläluomet alkavat painaa yhä enemmän alaspäin ja löysistyä, pitää taas miettiä miten silmämeikki kannattaa tehdä.

Siis oikeasti, LF-kalenteri loppuunmyyty? Minä sain mainosviestiä ennakkotilauksesta ja sain sen jopa 80 euron hintaan (tänä vuonna hinta 95e) erinäisten ristiriitaisten markkinointiviestien ansiosta. :) Voi harmi, ettet ehtinyt sitä saada. Tekisivätpä jonkin lisäpainoksen siitä vielä.

Halaus sinulle! <3