lauantai 30. elokuuta 2014

Onnistumisia

Nyt on ollut niin paljon muuta elämää, etten ole jaksanut olla koneella juuri yhtään työjuttujen lisäksi. Silti olen kaipaillut tänne edes jotakin pientä kirjaamaan. Päätin aloittaa syksyn pontevasti listaamalla viime aikojen onnistumisia:
 1. Sain ratkaisukeskeisen valmentajan paperit kesäkuussa. Iso juttu minulle.
 2. Minulla oli ensimmäiset valmennuspäiväni uuden työnantajan palveluksessa. Tämä vielä isompi juttu.
 3. Selkeästi vaikein ja minua vähiten kiinnostava psykologian kurssin tentti meni kirkkaasti läpi kesällä (4/5). Ensin tuli hylätty, mutta sitten kävi ilmi, että puolet vastauksistani oli pistetty toisen tentaattorin mukaan. Helpotuksen huokaisu oli syvä, kun tajusin, ettei minun tarvitse enää uudelleen kahlata samoja asioita läpi uusintatenttiin. Enää yksi tentti perusopinnoista jäljellä.
 4. Kesälomani juhannuksesta koulujen alkuun oli varmasti työelämäni pisin. Sain ottaa lunkisti, mutta meillä oli myös aika paljon haipakkaa. Monipuolista siis.
 5. Ilokseni olen saanut hienoa palautetta työnantajaltani tekemistäni valmennusmateriaaleista. Ja ylipäänsä kaikesta, mitä olen tehnyt. Pomoni on suunnattoman kannustava tyyppi!
 6. Takana on ensimmäinen oma itsenäinen valmennusviikko, josta sekä valmennettavien että työnantajan palaute hämmentävän ylistävää. Tuntuu luontevalta tehdä tätä työtä. Taitaa olla minun juttuni.
 7. Pääsin varasijalta 17. avoimen yliopiston positiivisen psykologian verkkokurssille - ensimmäiselle laatuaan. Vaikka olin jo päättänyt, että kunhan viimeinen tentti psykologiasta on ohi, en opiskele vähään aikaan yhtään mitään, paitsi työhön liittyvää. En sitten kuitenkaan voinut jättää tätä väliin.
 8. Syksyni on onnistunut sekoitus opintoja ja töitä. Aika täyttä, mutta kivasti vapaata välissä. Kuopuksella on kuitenkin edelleen neljä vapaapäivää kuukaudessa.
Viimeisimmät pienet ilot liittyvät puutarhaan. Sain harvennettua perennoja antamalla niitä naapuriin, samalla hankittua naapurin sopivasti jättämiin reikiin kukkapenkissä uusia taimia ja uusittua etupihan ruukkukukat heinäkuussa näivettyneiden orvokkien tilalle. Silmä lepää taas aina kotiin tullessa.

10 kommenttia:

 1. Upeita juttuja kerta kaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen! Niin moni juttu on kyllä mennyt viime aikoina nappiin - liekö kompensoi viimeisen vuoden aikaisia fyysisiä haasteita... :)

   Poista
 2. Aivan mahtavia juttuja, olen iloinen ja onnellinen sun puolesta! Ja todella kaunis kuvakollaasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura!!
   Kukat tosiaankin piristävät jokaista kotiinpaluuta nyt. Ja ilmainen Photoscape on kivan näppärä noiden kollaasien tekemiseen...

   Poista
 3. Sulla on aika huikea kesä/syksy! Kyllä mä arvasin että sua noin paljon kehutaan, mutta mieletöntä, että NOIN paljon.

  Positiivisen psykologian kurssi! Kerro lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos P-kulta! Olen mäkin vähän ihmeissäni, ja laitan osan ehdottomasti kannustavan esimiehen hyvään tyyliin huomata pienetkin asiat. :)

   Pitäiskin kirjoittaa ehkä ihan oma juttunsa positiivisesta psykologiasta - sen verran hyvästä asiasta on kyse. Liippaa sen verran likeltä ratkaisukeskeisyyttäkin, että kiinnostaa senkin vuoksi. Ja on siis ihan tieteellinen tutkimussuunta!

   Poista
 4. Tuntuu upealta lukea, että olet löytänyt oman paikkasi!! Onnea vain eteenkinpäin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos, Mags! Jospas tällä tiellä jaksaisi sitten eläkeikään asti - milloin se sitten koittaakin! :)

   Poista
 5. Huikea kesä sinulla takana,isoja asioita ja onnistumisia myös minun silmissäni :)
  Ihan selkeästi olet nyt oikealla alalla ja elementissäsi ...jatka samaa rataa :)

  -Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Ritva!

   Olen välillä vähän ihmeissäni, että ihanko töitä teen näissä merkeissä, kun tuntuu, että jotenkin vain leikin ja pidän mukavien ihmisten kanssa mukavaa. Mutta kyllä se taitaa olla ihan totta!

   Poista

Odotan innolla kommenttejasi!