torstai 4. helmikuuta 2010

Pikkukakkosen toiset synttärit

Kovasti on juhlan odotusta ilmassa. Ihanista ihanin Pikkusisko täyttää lauantaina jo kaksi vuotta. Tuo suloinen pikkutilliäinen tietää jo tarkkaan, mitä odottaa juhlapäivältään: kakkua! Aina, kun mainitsemme, että pian on Pikkusiskon synttärit, hän sanoo ensimmäisenä, että tulee kakkua. Sen jälkeen hän sanoo, että kakussa kaksi kynttilää. Tärkeimmät jutut on siis ymmärretty.

Minulla tietenkin on ollut tässä suunniteltavaa ja nyt viimeisinä päivinä paljon leivottavaakin, mutta se ei haittaa. Olen aina rakastanut suunnitella juhlia, joihin tulee täytekakku. En siis erityisemmin välitä itse järjestää illallisia tai mitään, missä tarjoamme varsinaisen ruoan, mutta herkuttelujuhlat ovat minun heiniäni. Leipomisessa on jotain terapeuttista. Kaipa tämäkin ilo liittyy siihen käsillätekemisen tarpeeseen, jota korujen teko ja korttiaskartelukin täyttävät.

Vieraslista on pitkä, mutta paikalle on käytännössä kutsuttu vain "mummit ja kummit" -tyyppistä poppoota, joka meidän perheellämme on melko suuri. Hyvät juhlat tulossa, sillä vieraathan ne juhlan lopulta tekevät!

Mutta eipäs unohdeta pientä synttärisankaria. Pian kaksivuotias tyttönen saa ylleen upouuden punaisen satiinimekon Pariisin tuliaisista, sillä punainen on tällä hetkellä lähinnä lempiväriä. Kaikki värit toistaiseksi käyvät, mutta jos saa valita, niin Isosisko ottaa pinkin muovimukin ja Pikkusisko punaisen. 

Hänen päivänsä tulee alkamaan onnittelulaululla, -haleilla ja -suukoilla ja parilla lahjalla. Taitava Isosisko on tehnyt Pikkusiskolleen lahjaksi korun ja kortin. Hänkin odottaa juhlia kovasti ja oli iloisen yllättynyt, kun huomasi minun hankkineen Nalle Puh -aiheiset servetit ja muovimukit juhlien lapsivieraille, "koska Pikkusisko niin kovasti tykkää Nalle Puhista". Lapset ovat innoissaan muutenkin, kun pääsevät taas leikkimään serkkujensa kanssa. Melkein viikottain serkkuja nähdäänkin, koska onneksi asuvat sen verran lähellä.

Tarjoiluiksi olen kaavaillut suolaisella puolella juustosarvia, kylmäsavulohi-parsakaalipiirakkaa, poro-juustopiirakkaa, popcornia lapsille (saavat aikuisetkin tietysti ottaa). Lisään pöytään myös kirsikkatomaatteja ja pilkottua kurkkua piirakoiden oheen raikastamaan tarjoilua.

Herkkupuolella on pääosassa tietenkin se täytekakku (jossa on kaksi kynttilää, kuten Pikkusisko tietää). Ensimmäistä kertaa kokeilen päällystää osan kakusta marsipaani-sokerimassasekoituksella, jonka päälle asettelen itse sokerimassasta väsäämiäni koristeita (joita olen tehnyt pitkin viikkoa), jotka eivät sinänsä ole erityisiä taidonnäytteitä, mutta ensimmäisiä sellaisiani kuitenkin. Reunoille pursottelen uusilla pursotusvälineilläni (toivottavasti) upeita kiehkuroita kermavaahdosta. Täytteenä on sitruunakiisseliä, kermarahkavaniljakreemiä sekä yhdessä kerroksessa mansikkarahkatäyte.

Muita makeita tarjottavia ovat banaanikakku - kuivakakku, joka on mukavan kostea, toffeesuklaamuffinit sekä lapsille lisäksi pinkit Dominokeksit ja Aakkoskeksit. Näillä luulisi pärjäävän. Isosiskon nelivuotissyntymäpäivillä vieraat viihtyivät iltaan asti, joten syötävää tarvitaankin reilusti. Ihanaa taas juhlia!

4 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

TAAS on pakko kommentoida... Meilläpä juhlitaankin lauantaina Isoveljen 4 vee synttäreitä! :D Tosin oikea päivä oli keskiviikkona. Ensi maanantaina on sitten vielä kaverisynttärit lähinnä naapuriperheille.

Hyvä kun voin nyt kopioida sinun ruokalistasi eikä tartte itse miettiä. No, ei vaan. Meillä tarjotaan lihapullia, katkarapupiirakkaa, salaattia ja unelmatorttua, josta on tarkoitus tehdä nimen alkukirjaimen muotoinen kakku. Hassua, että ajattelin myös eka kertaa elämässäni tuota marsipaanijuttua, mutta nyt on sen verran puhti pois, etten jaksa. Eilen ostin kyllä Ikeasta sellaisia tosi hauskoja leivos/pipari/marsipaanikoristemuotteja, joita testaan toiste. Vink,vink. Sunnuntaina on varmaan tiedossa sitten synttäripostauksia molemmilla foorumeilla, vai mitä?

katri kirjoitti...

Onnea Pikkusiskolle! Kyllä melkeen 2-vuotiaat tietää ja osaa. :) Meillä kaksi vuotta tulee täyteen kesäkuussa, mutta omasta mielestään tää 1v 8 kk ikäinen on vähintään yhtä iso ja taitava kuin kohta viis vuotias isosiskonsa.

Kyllä. Kelpaisi mullekin tuollaiset tarjoilut!

Mukavia juhlia.

Helmi Nainen kirjoitti...

Ihanaa, miten innostuneena Äippäkin odottaa juhlia!!! Ihan liian usein kuulee, miten äidit ovat stressaantuneita ja ryytyneitä lasten synttäreiden vuoksi. Minustakin niitä on Ihanaa järjestää, miettiä tarjottavia, kattausta, "juhlakoristelua", kutsukortteja, lapsen mekkoa, lahjaa.... Ihanaa!!!

Leonida kirjoitti...

Mirka: Onpa hauskaa, että tässä taas mennään samoilla linjoilla! Herkuilta kuulostaa teidän tarjoilut! Toivottavasti meni juhlat kivasti! Pikkusiskonkaan oikeat synttärit eivät muuten olleet tänään vaan ensi viikolla.

Katri: Kiitos! Juhlat menivat mahtavasti! Kyllä ne 2-vuotiaat tosiaan jo osaakin kaikenlaista. Tämä meidän pikkuinen niin suloisesti sanoi jokaiselle, jolta lahjan sai, kiitos.

Hymytyttö: Niin kivaa oli juhlien suunnittelu! Etenkin, kun juhlapäivänä äiti sai koristella kakkua ja muffinsseja ja pukea tytöille juhlamekot ym. ja isi hoiti varsinaiset siivoukset.

Mutta tässä laajuudessa tämä ei voi toistua. Palaan syksyllä töihin ja näin paljon aikaa suunnitteluun ja leipomuksiin ei tule enää riittämään, ihan varmasti ei. Sääli kylläkin...