sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Auringon tuomaa

Ihana helteinen viikko on päättynyt ja ilmat viilentyneet. Nautimme kovasti lasten kanssa päivätolkulla aamusta iltaan asti lämmöstä ja valosta, jopa melkein liiallisesta kuumuudestakin. Paras päivä oli se, jolloin olimme ensimmäistä kertaa paljain varpain ulkona!

Kuten ehkä huomaatte, blogin kirjoitus ei ole päällimmäisenä työlistassa, koska koti on riipin raapin, kun kaikki päivät ulkona notkutaan. Toki voisin viettää hiukan enemmän aikaa sisälläkin, mutta pitää tuon Pikkusiskonkin päästä ulos, kun haluaa niin kovasti, että siellähän minä sitten vietän aikaa päivystämässä hiekkalaatikon tai takapihamme terassin reunalla...

Aurinko toi meille tällaisia ihanuuksia, joissa silmä lepää. Krookukset ehtivät ensin, mutta kukinta loppui jo ilman valokuvausta. Mutta eikös vain kevät ole ihanaa aikaa!

Tulppaanit Angelique (kerrottu hennon vaaleanpunainen) ja takana matalampi punainen, jonka nimi ei tiedossa.

Lähikuvassa Angelique.

Hauskan teräväkärkinen punainen, matalahko tulppaani Amsterdamista. Kuvassa jo yliauennut kuumien päivien tuloksena.

Liljaa, pionia, loistosalviaa, mirrinminttua, tarhapiiskua, japaninjaloangervoa, kurjenpolvea, kuunliljoja pukkaa pikkuhiljaa maasta. Uusina tulokkaina paahteisella takapihalla uudet pensaat pihajasmike ja varjoisella etupihalla keltakirjokanukka, joista ei kyllä kuvia vielä löydy - ovat juuri istutettuja. Äh, huijasin, nimittäin ensimmäisessä kuvassa taustalla vasemmalla näkyy tuo pihajasmike, mutta eipä siinä vielä paljon katsomista ole, kun on vasta pieni taimi.

Seuraava projekti onkin leikkimökin pystytys. Appi tulee sitä tekemään ihan lähipäivinä. Onpas ihana miettiä, miten se mökki sitten sisustetaan...

Ei kommentteja: