keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Kiitos tärkeälle tädille

Tänään oli Isosiskon kerhon kevätjuhla. Torstaina on vihonviimeinen kerhokerta, koska syksyllä alkaa päiväkoti. Rakasta kerhotätiä piti siis muistaa aivan erityisellä tavalla. Kyseinen täti on Isosiskolle todella tärkeä ihminen. Kun täti oli joskus kerhosta pois, huomasin Isosiskosta heti, ettei kaikki ollut ihan tavallisesti, ja saattoipa käydä niin, että tyttö meinasi jäädä kerhosta seuraavalla kerralla pois, jos täti ei ole siellä silloinkaan. Niinpä on iso askel jäädä pois kerhosta kokonaan. Onneksi päiväkodissakin saamme nähdä tätä ihanaa tätiä välillä, sillä kerho on samassa rakennuksessa kuin päiväkotimme.

Päätin jo talvella, että teen kerhotädillemme korun. Värimaailmaa utsin häneltä itseltään ja vilautin valitsemani kivetkin. Koru syntyi jo maalis-huhtikuussa, joten olen ollut hiukan tuli pyllyn alla jännittäessäni, että mitä hän pitää siitä. Ja koska olen nyt elvyttänyt kortintekoharrastukseni, teimme lasten kanssa hänelle kortinkin. Minä hoidin kortin kannen ja koristelin kirjekuoren toisen, Pikkusisko toisen puolen ja Isosisko kortin sisäpuolen.

Tänään vihdoin pääsimme antamaan lahjan ja kortin hänelle. Isosisko jää kovasti kaipaamaan ihania kerhohetkiä, vaikka onneksi päiväkodissa tulee varmasti uusia ihania hetkiä, ettei jää suru puseroon syksyllä, kun kerho ei alakaan.

Ruskea ja turkoosi olivat mieleisiä värejä täti E:lle, joten ne sitten otin pääosaan tähän koruun. Tein itselleni ensimmäisen version, ja toinen, teknisesti paranneltu versio tuli lahjaksi. : ) Onneksi hän tykkäsi kovasti; kivi vierähti sydämeltä!

Kaulakoru 53 cm Bysantti.
 Leopardinnahkajaspista, kalkkiturkoosia, hopeoidut korunosat, lukko korumetallia.

Kortin tein vasta äskettäin, elämäni toisena leimailukorttina. Löysin aivan ihania vintage-kuvia, joista on kiva tehdä kortteja. Tykkään vanhoista valokuvista muutenkin. Tässä kortissa ei leima täysin onnistunut, kun halusin sen nimenomaan kahden paperin rajalle, mutta lopulta ajattelin, että noinhan se menisi, jos joku olisi työkseen leimannut vähän huolimattomasti vaikkapa. : ) Testailin hieman tekstileimaakin taustalle. Sitä pitää harjoitella vielä älisää. Tässä käytin myös uutta hankintaani, eli perinteistä Dymoa, jolla saa seitkytluvun lapsen nostalgiseen olotilaan, kun katselee noita tekstejä. Dymo-ideakin tuli Mirkalta (kiitos!).

Kiitos E.

Seuraava korttiprojekti onkin jo aloitettu, nimittäin hääonnittelu- ja lahjakortti. Korupuolella minulla on ollut yksi pitkä koru itselleni kesken jo jonkin aikaa. Ehkäpä saan senkin väsättyä ihan piakkoin.

8 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Siis taas ihan MIELETTÖMÄN hieno! Miten ihmeessä et ole tehnyt kortteja moneen aikaan? Hyvä kun aloitit uudelleen!

Joko olet rekisteröitynyt Koukussa kortteihin-sivuille. Sinne täytyy kyllä kirjautua ihan omalla nimellä ja joillekin se on ollut kynnyskysymys. Siellä on tällä hetkellä yli 3000 (!) korttikuvaa, joita jäsenet ovat sinne ladanneet. Hyviä vinkkejä ja ideoita tarjolla.

Rva Kepponen kirjoitti...

Kaunis koru ja kortti.

Leonida kirjoitti...

Kiitos molemmille! Koruun olin erityisen tyytyväinen, ja korttikin tuotti iloa tekijälleen.

Olen aloittanut korttien teon ennen kuin nettikaupat olivat hitti. Entiset kortit eivät, enkä minä, olleet näin "kehittyneitä" kuin nämä. Nythän on ihan erilaista askarrella, kun nettikaupoista saa helposti kaikenlaista ihanaa materiaalia. Melko yksinkertaisillakin jutuilla saa jo tosi kivoja kortteja. Minulla tosin taitaa olla rönsyävämpi tyyli. Tai voihan siinäkin asiassa tulla ylläreitä!

Nimim. Koukussa ollaan

Anonyymi kirjoitti...

Ja korun saaja on aivan otettu korustaan sekä kortista! Koru on niin kaunis ja estettistä silmää hivelevä, vaikka tuo kuva on hyvä, koru on todellisuudessa paljon upeampi... kesäisen kaunis!
Jatka ihmeessä molempia harrastuksia, sinulla on silmää sille...
Nimim. Lahjasta tosi otettu täti E

Leonida kirjoitti...

Kiitos täti E! Ihanaa, kun tykkäsit lahjasta. Ehkäpä muistat entisen pikku kerholaisesi välillä, kun sitä käytät... ; )

Anonyymi kirjoitti...

Aivan varmasti muistan, enkä olisi unohtanut, vaikken olisi korua saanutkaan :)

Se täti E

Laura kirjoitti...

Aivan ihanan raikas koru ja upea kortti!! Toi leimailu on mulle ihan uus juttu - näköjään aukko sivistyksessä :D! Täytyypäs tutkia asiaa tarkemmin, vaikka voi kyllä hyvin olla, et hurahdan itsekin... :)

Leonida kirjoitti...

Kiitos Laura!!

Se leimailun maailma on tosiaan sellainen, että vie mennessään, kuten koruilukin. En itse vielä kaikkea tiedä, mutta jotain kumminkin, niin voin kertoa sullekin ja vaikka näyttää tarvikkeita ym., kun tulet seuraavan kerran käymään. Mirka oli niin ystävällinen, että opetti minulle kädestä pitäen leimailun alkeet ja sain hyviä vinkkejä!