lauantai 8. lokakuuta 2011

Perheenäitien pikaloma

Otimme perjantaina Mirkan ja Rva Kepposen kanssa yhteisen perheenäitien lomapäivän askartelun merkeissä. Mirkalla oli tosin Pikkuveli kotosalla, flunssainen kun oli, mutta se ei kyllä haitannut tätä kokoontumista kuitenkaan. Pikkuveli on nimittäin tosi suloinen tapaus ja nukkuikin jopa välillä! ; )

Kuvia en muistanut ottaa yhtään, väkersinpähän synttärikorttia äidilleni melkein koko askarteluajan. Herkuttelimme Rva Kepposen Sans Rival -kakulla (Ellen Svinhufvudin kakun kilpailija) ja Mirkan italialaisen simppelillä pastalounaalla. Nam!

Askartelun lomassa pääsee aina vaihtamaan ajatuksia ja tuulettamaan omiaan. Antoisaa kaikin puolin. Kiitos ystävät!

Päätin kokeilla äitini korttiin runsaampaa tyyliä kuin yleensä. Vintagena tietenkin. Salmiakinmuotoinen läppä on liikuteltava ja alla on Dymolla tehty teksti "Onnea". Tämä tuli mieleeni siksi, että äidilläni on ollut tapana laittaa onnittelukortteihin jonkinlainen läppä tekstillä "Avaa tämä", ja alla on lukenut tietoa vaikkapa lahjasta tai vastaavasta. Nyt sai äitikin oman "läppäkortin".

Onnea äitiliini!

Toisenkin kortin väsäsin koko lailla nopeammin, Isosiskon kuusivuotiaalle kaverille, jonka syntymäpäiviä juhlitaan ensi maanantaina. Kaverilla on tummanruskeat hiukset, joten kuva, jonka sain joskus Koukussa Kortteihin -yhteisön Salainen ystävä -lähetyksestä, sopi tähän korttiin mukavasti.

Onnea kuusivuotias N.!

Lisäksi aloitin joulukorttien teon fiilistelyn leimaamalla pari joululeimaa jo viimevuotisille papereille. Saa nähdä, saanko tänä vuonna aikaiseksi pakettikorttejakin joulukorttien lisäksi. En kyllä aio luvata itselleni mitään sen sorttista, ettei tarvitse ottaa stressiäkään, jos aika tai jaksu ei riitäkään!

8 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Ohhoh, meinasit ehtiä tekemään pakettikorttejakin? Mulle olisi saavutusta ehtiä tekemään tavallisetkin joulukortit, vaikka tosi simppelillä linjalla menen eikä postituslistakaan olen ihan kilometrin mittainen.

Kivat kortit :)

anna kirjoitti...

tosi hyvännäköinen tuo äitisi onnittelukortti :D

Leonida kirjoitti...

Heh, Rva Kepponen, tämä on vakiohaave joulun alla. Oli viime vuonnakin, mutta ei onnannut. Ei saatu lasten kanssa tehtyä edes kaikille korttia, vaan suuren osan kanssa mentiin edelleen ostokorteilla, kuten aina. Mutta pitäähän ihmisen unelmoida...

Kiitos, Anna! Olin siihen suht tyytyväinen itsekin, vaikka ainahan sitä muistaa, mitä kaikkea oli alunperin ajatellut, kunnes pitää tehdä toteutus. :)

Eloise kirjoitti...

Kauniita, jälleen kerran :). Käsillä tekeminen katkaisee kummasti arkea, sitä on kuin uusi ihminen käsityösession jälkeen...

Salviaseppele kirjoitti...

Hurmaava kortti on lähdössä äidille! Mahtavaa, että saitte kaikki vapaapäivän järjestymään. Tunnelma on ollut taatusti sydämmellinen ja voimannuttava.

Nuo joulukortit... huoh... Pitäisi saada jokin idea. Ennen kortit ovat tähän aikaan vuodesta olleet jo hyvällä mallilla :D

Halauksia ystäväinen!

Leonida kirjoitti...

Kiitos Eloise ja Salviaseppele!

Nyt jäi sellainen kortinteon tarve, mutta ei taas tunnu löytyvän hyvä hetkeä, että aikaa riittäisi kamppeiden esille ottamiseen, askarteluun ja niiden pois laittamiseen... Ulkohommia on nimittäin tänään ohjelmassa; eilinen meni kyläillessä.

Joulukortteja pitää yleensä tehdä niin suuri määrä, että kannattanee valita simppeli malli tai kaksi. :)

Salla kirjoitti...

U-P-E-I-T-A!! Ja niin ihana tuo "läppä-idea" =)

Leonida kirjoitti...

Kiitos Salla!

Kun on aikaa käytössä, silloin ehtii vähän panostaa. Siis siihen ekaan korttiin ehdin panostaa, toisen kohdalla alkoi jo olla kiire... ;)