lauantai 1. elokuuta 2015

Oloasukatsaus - KonMari osa 9

Pikkuhiljaa etenee vaatevarastoni evaluointi, karsiminen ja vaatteideni säilytyksen mullistaminen KonMarin hengessä. Vaikka Marie Kondo ehdottaa, että vaatteet käydään läpi laji, kuten yläosat, alaosat, henkarille ripustettavat, kerrallaan, totesin, että jos ikinä haluan päästä tästä läpi, pitää minun syödä norsuni pala kerrallaan. Siispä vuorossa on jo yhdeksäs osa projektiani eli oloasut. Ryhmä pitää sisällään hupparit, collegehousut, veluuriasut ynnä muut.

Tässä ryhmässä kävi mielestäni ihan hyvä kato: yhteensä 14 vaatteesta joutui poistokasaan seitsemän vaatetta. Osa lempivaatteita, jotka ovat joutuneet paitsioon uudempien ja vähemmän nuhjuisten kotivaatteiden vuoksi, osa niitä "ihan-ok" -vaatteita, joita ei oikeastaan koskaan tule valittua päälle, jos löytyy muita vaihtoehtoja.
Veluuriasuja, collegehuppareita ja -housuja...
Poistettaviin joutuivat olkapääleikkauksen toipilasajalle ostamani Cubuksen kahdet ohuet olohousut, jotka sai vedettyä jalkaan yhdellä kädellä, ja jotka jäivät lempikotihousuiksini toivuttuani. Niistä oli kurjaa luopua, mutta halvalla ei kestävää saa; ne olivat kammottavasti nyppyyntyneet ja vaikka ne olivat mielettömän mukavat, päätin, että otan kotikäyttöön urheiluasuista olohousuiksi siirtämäni parit housut korvaamaan näitä lemppareita.

Lopulta jäljelle jäi seitsemän vaatetta, jotka siirsin henkarikaappiin, sillä laatikko- ja hyllytilani alkaa olla vähissä. Lopullisesta säilytyspaikasta laitan kuvia sitten projektin loppupuolella, kun olen henkarikaapin raivannut. Pari hupparia ovat säännöllisesti käytössä kuntoklubireissuilla, veluurivaatteet kotosalla. Nyt kotiasuissanikin on enemmän ryhtiä ja vähemmän nuhjua. :)
Neljä hupparia, yksi kotipaita, veluurihousut ja caprimittaiset collegehousut jäivät jäljelle.
Seuraavaksi vuorossa leggingsit. Kyllä, kyllä nekin vaativat oman pienen karsimissessionsa...

Ei kommentteja: