tiistai 21. heinäkuuta 2020

Kukkarakkautta osa 2

Edellisessä kirjoituksessani kerroin uskomattomasta mäihästäni, kun sain valita hurjan määrän leikkokukkia ilmaiseksi tutun kukkakauppiaan lähtiessä lomalle. Kukkia oli niin paljon, että niistä tuli noin kymmenen kimppua, joista osan sidoin, osan tein maljakkoon. Myös jämäkukista, joissa oli liian lyhyet varret tms. sain pari kimppua tehtyä.

Tässä lisää kaikesta ihanasta, jota noista kukista sain. Ensimmäinen kimppu on kukkakauppiaan itsensä sitoma ja tyttäreni ihastui kaksivärisiin krysanteemeihin ja kimppuun ylipäänsä, ja sai sen omakseen omaan huoneeseensa.
Vanhan roosan värinen neilikka on kyllä ehdoton lempparini. Niin kaunis ja jotenkin vanhanaikainen!

Loput kimput ähersin itse ja nautin joka hetkestä. Kukkien ja värien sommittelu on hurjan kivaa ja antoisaa. Haaveilen kukkasidontakurssista, jonka jälkeen osaisin tehdä spiraalimallisen kimpun. :)
Tästä kimpusta tuli yksi lemppareistani värimaailman vuoksi. Ihanaa tummanpinkkiä ruusua, vaaleanpunaista jaloangervoa ja upean pinkkiä neilikkaa sekä kukkia, joiden nimi ei ole tiedossani...
Kimppu tässä kuvassa ylhäältä päin kuvattuna.
Kukat ovat kyllä luonnon omaa terapiaa kaikessa värikylläisyydessään ja herkkyydessään! Omassa pihassakin suosin kukkivia perennoja silmäniloksi sekä houkutellakseni kimalaisia sekä perhosia. Toistaiseksi tänä kesänä olen nähnyt tosin perhosista nokkosperhosen ja sitruunaperhosen.

Seuraava kimppu olikin pieni ja matala. Sitominen alkoi tulla sujuvammaksi, ja matala kimppu on helpompi tehdä kuin korkea.

Ujutin tummanvioletin ja valkoisen kaveriksi pinkkiä sekä vaaleampaa violettia, jottei kimpusta tule hautajaiset mieleen. Kukissa on kyllä erilaisia merkityksiä ja pitää olla tarkkana väriyhdistelmien ja kukkatyyppien kanssa, etteivät mielikuvat vie väärille raiteille. Ammattifloristit tietävät nämä kiemurat, itse menen lähinnä oman kokemuksen pohjalta. :)
Suuri pallokrysanteemi "päätähtenä", ihanan herkkä ja kauniin tummanvaaleanpunainen ruusu väripilkkuna ja upeita tummanvioletteja pikkuneilikoita.
Kimppu päältä kuvattuna.
Huokaus - tuo ihana ruusu...

Pioniaika oli puutarhassa jo ohi ja melkein kukkakaupassakin, mutta sain mukaani vaaleanpunaisia ruusuja ja vähän jo yliauenneita tummanvadelmanpunaisia. Niistäkin tuli kaksi ihanaa kimppua!

Ensimmäisenä tummempi pioni yhdistettynä valkeaan neilikkaan ja tummanviolettiin eustomaan.
Kimppuni ylhäältä päin kuvattuna. Siinä on jotain muutakin valkoista kukkaa kuin neilikka, mutta en muistanut kysellä kaikkien ihanien lajien nimiä!
Tämän kimpun vein äidilleni, koska hän tykkää pioneista.

Toinen pionikimppu oli ihanan vaaleanpunaisensävyinen. Mukana valkoista pikkuneilikkaa, tummanpinkkiä ruusua ja sulkamaista jaloangervoa. Ja jotain muutakin, jonka nimi ei tiedossa. ;)
Tästä kimpusta ei tullut näiden lisäksi muita kuvia, sillä vein sen rakkaalle naapurilleni kiitokseksi pihakukkien kastelusta jo heti illalla klo 23 aikaan. :) Naapurini on hento ja vaalea, kuten tuo pionin väri.

Seuraavaa kimppua tehdessäni tiesin jo, että se tulee ihanalle siskolleni - ihan väriensä puolesta. Tykkäsin tästä kimpusta myös ja nuorempi tyttöni olisi halunnut pitää sen meillä.
Neljää eriväristä ruusua, valkoisena, samppanjanvärisenä, keltaisena ja oranssina. Mukana myös valkoista jaloangervoa sekä valkoista eustomaa. Taisi siinä olla myös vaaleanpersikanväristä neilikkaakin.
Kimppu päältä kuvattuna.
Matkalla sisarelleni...

Kimppuja ja kuvia vielä riittää kolmanteenkin juttuun. Jokohan sitten jo riittää. Näistä kuvista saan kyllä paljon iloa, kun muistelen "eläviä" kimppuja. Ja tänne nämä jäävät blogiin, muistiini...

2 kommenttia:

Helmi Nainen kirjoitti...

Oooh!!! Miten ihania! Ja mikä mäihä! Olisin saattanut seota....
Kauniita kimppuja oot saanut luoduksi, ja mikä värimaailma.... <3
Ihan rakastan!!

Leonida kirjoitti...

Kiitos murunen! <3 Arvaa vaan, että olo oli kuin ipanalla karkkikaupassa, kun saa kahmia namia ilmaiseksi ämpäriin niin paljon kuin haluaa!

Juuri se värisommittelu oli erityisen ihanaa ja tietenkin erilaisten kukkien mallailu yhteen...