torstai 23. heinäkuuta 2020

Kukkarakkautta osa 3

Ai että, miten kivaa saada tehdä vielä tämä juttu onnenkantamoisestani leikkokukkien maailmassa! Osat 1 ja 2 löytyvät täältä ja täältä. :)

Kukkia keräillessämme kuopukseni kanssa pyrimme kasaamaan valmiiksi eri värimaailmojen kukkia, joten meillä oli jo ideoita, millaisia kimppuja teen. Toki kukkia siirtyi kimpusta toiseen sopivasti sommitellen kimppuja tehdessä ja viimeiseen kimppuun otin omasta kukkapenkistä lisää väriä, mutta melko lailla kimppujen värit ovat, mitä alussa suunnittelimme.

Kovin sinivalkoiseen kimppuun lisäsin lopulta hennonvaaleanvihertävää eustomaa valkoisten ruusujen, pikkuneilikoiden ja pallokrysanteemin kaveriksi, sillä kimppu olisi ollut jo liian Suomen lipun värinen ilman mitään sävyeroja. Isot vitivalkoiset neilikat menivät sitten toiseen kimppuun, vaikka alun perin niitä tähän suunnittelinkin. Livenä näkyi paremmin, että tämä oli oikea värivalinta tälle kimpulle, en tiedä, näkyykö sitä kuvista lainkaan. Ruusu nimittäin ei näytä kuvassa yhtä valkoiselta kuin elävänä oli.
Tässä kuvassa vasemmalla näkyy vaaleanvihreä eustoma.
Kuvassa näkyy valkoinen pallokrysanteemi, ruusu, pikkuneilikat sekä sininen akileija ja toinen sininen kukka, jonka nimeä en muistanut tarkistaa kukkakauppiaalta itseltään.
Ihanaa oli, että sain tähän kimppuun mukaan hentoiset ruiskukat, joista olen lapsesta asti pitänyt, ja joita melko harvoin missään näkee.
Ai niin, oli kimpussa tuollaista vitivalkoista terttumaisesti kasvavaa kukkaakin, josta en tiedä, mikä kukka se on, kuten myös nuo kartionmalliset "patukat".
Vaikka tämä kimppu oli ehkä vähiten lempparini (sinivalkoinen teema ei ole niin lähellä sydäntä kukkamaailmassa), olin lopulta tyytyväinen. Ja kyllähän nämäkin kukat ovat tosi kauniita yhdessä ja läheltäkin katsottuna!

Viimeinen iso kimppu on yhdistelmä jäljelle jääneitä saatuja kukkia ja oman pihan punaista liljaa, valkoistsa myskimalvaa ja lilaa loistosalviaa.
Valkoista isoa neilikkaa, kartionmallista valkoista "patukkaa", valkoista eustomaa värikkäiden oman pihan kukkien lisäksi.
Pihassa kukkii vieläkin ihanasti punaiset liljat, jotka ovat upeita.

Mutta ei tässä vielä kaikki, mitä lahjakukista sain aikaiseksi. Harjoitellessani kimppujen tekoa, minulla muun muassa katkesi lyhyemmäksi kolme isoa ihanaa vadelmanpunaista neilikkaa (!), joista tein sitten pieneen maljakkoon oman sommitelman.
Lisäsin oman penkin pionin vihreitä lehtiä ja pikkuisen leikkona saatuja eukalyptuksen ylijääneitä varsia.
Onnistuin katkaisemaan yhden ihanista ruusuista, vaaleanpunaisen, jonka laitoin tietenkin talteen omaan pikkumaljakkoonsa.
Kukkia työstäessä monista kukanvarsista joutui poistamaan lyhyempiä kukkavarsia ja niitäkin säästin, ja tein pikkukimppuja niistäkin!

Tässä pikkukimpuista mielestäni kaunein. Valkoisen eustoman lisäksi, sinisiä ruiskukkia ja tuota toista kukkaa, jonka nimeä en tiedä, ja vielä kaksi ihanaa violettia pientä neilikkaa. Höystettynä pionin ja eukalyptuksen lehdillä
Maljakko on edesmenneen mummoni pieni kristallinen kaunistus, joka oli ihana saada tähän käyttöön.
Aika soma, vai mitä?
Varsinainen keräilyeräkimppu olikin vähän vaatimattomamman näköinen, ehkä valko-vihreän värimaailman vuoksi. Kimppuun päätyi lyhyitä oksia valkoisesta neilikasta, vaaleanpunaisesta jaloangervosta, oman pihan valkoista myskimalvaa, violettia loistosalviaa sekä pionin lehtiä saatujen eukalyptuksen lehtien lisäksi.


Myskimalva on kyllä kaunis, kun läheltä tutkailee.
Neilikasta värissä kuin värissä tykkään hirmuisen paljon myös!

Näiden kuvattujen lisäksi meillä oli vielä pari valkoista pitkää ruusua lisää, jotka tytöt saivat omiin huoneisiinsa. Myös kesäkukat ja -heinät ovat hengissä pihalla ja tällä hetkellä ihan kukoistavat.

Eipä varmaan näin upeaa tuuria omalle kohdalle osu enää toiste, joten muistelen tätä ihanuutta vielä pitkään!

Ei kommentteja: