sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Kokemuksia Lookfantasticin 2020 joulukalenterista Osa 4

Jännitys tiivistyy, viimeiset luukut käsillä, kuusi kappaletta vielä. Raporttini vuoden 2020 Lookfantasticin joulukalenterin sisällöstä päättyy tähän, mutta vielä löytyy muutama herkku, ja ehkä pettymyskin viimeisten luukkujen joukkoon!

Joulukuun 20. päivänä löysin luukusta matkakokoisen Mio Clay Away 30 ml vartalonaamiotuotteen. Hinta lienee noin 4 euroa.

No, varmaan ihan kiva tuote, jos tarvitsee vaikka matkalle (mille matkalle, milloin??). Mutta 30 ml naamio koko vartalolle ei taida riittää pitkälle. Ehkä vähän turha tuote tämä.

Odotinpa sitten seuraavaa luukkua taas hiukkasen enemmän, ja 21. luukusta tulikin sitten tutun merkin tuote: Filorga Time Filler Absolute Wrinkle Correcting Cream 15 ml "ryppyjen korjaamiseen", ja matkakoossa, yllättäen. Hintaa suoraan en tälle löydä, koska tyypillinen näytetuubi, mutta jostain arvostelusta löysin puntahinnan £18,40, joten ehkä se on jotain 20e sitten. Aika hintava kyllä.
Filorgan tuotteita on kalenterissa ollut aiemminkin, ja itse olen kokeillut Meso-Maskia - se sopi iholleni. Mutta Filorgalla on joku kasvovoide, joka tuotti itselleni hienoisen allergisen reaktion, joten herkkäihoisia hiukan varoittelen, että kaikki Filorgan tuotteet eivät välttämättä sovi, vaikka jokin sopisikin.

Tässä vaiheessa, niin lähellä joulua alkoi toiveet 24. ja 25. luukkuja kohtaan todellakin nousta, etenkin useamman matkakokoisen tuotteen jälkeen. Joulukuun 22. päivän luukusta löytyi sitten JÄLLEEN YKSI MATKAKOKOINEN TUOTE: Caudalie Vinopure Gel Cleanser 30 ml. Hinta noin 4e.

Olen selvästi saanut kalenterin, jossa on tuotteita enemmän seka- ja rasvaiselle iholle. Jossain artikkeleissa on mainittu joko-tai -tyyppisesti tuotteita, ja näyttää siltä, että itselle osui sitten vähemmän optimaalinen versio. Yleensä geelimäiset puhdistustuotteet kuivattavat ihoani, joten annoin tämän kokeiluun sisarelleni. Luin, että tuote sopii näppylöihin taipuvaiselle iholle, joten turha edes kokeilla.

Olette ehkä jo huomanneet hienoisen pettymyksen, joka on noussut pitkin avattuja luukkuja. Se edellinen kalenteri nosti riman todella korkealle, ja ehkä normaalikokoiset meikkituotteet ihonhoitotuotteiden lomassa olisivat vähentäneet pettymyksiä. Tai odotukseni olivat vain liian suuret. Minkä tahansa voi pilata liian suurilla odotuksilla.

No, sitten luukku 23. juuri ennen jouluaattoa. Sieltä tuli Avant Harmonious Rose Quartz Revitalising & Firming Mask 50 ml, VIHDOINKIN TÄYSIKOKOINEN TUOTE! Hinta tälle on niinkin korkea kuin 89,45e. Avant on merkkinä tuttu viime vuoden kalenterista, ja silloin saamani kasvovoide oli todellakin yksi lempparini. Harmitti, kun se loppui, mutta tuote oli kyllä yllättävän riittoisa.
Olen jo kokeillut tätä naamiota pari viikkoa sitten ensimmäisen kerran ja se on tuote, jonka voi jättää kasvoille. Tuntui tekevän ihon mattapintaisemmaksi, tietojen mukaan sen pitäisi poistaa epäpuhtauksia ihohuokosista, eli on jälleen ehkä rasvaisemmalle iholle kuin omani. Silti aion sitä vielä kokeilla, koska se tuoksui aivan älyttömän ihanalta!

Jouluaattona toiveet on aina korkealla, vaikka brittikalenterissa on tietenkin aina se 25. päivän luukku se paras - tai pitäisi olla. Mutta jouluaaton luukusta löytyi tuote, joka oli hiukkasen pettymys, vaikka olikin meikkituote: Lord & Berry Brow Crayon with applicator 10g, hinta 16,50e. Värinä Brunette #1706.

Tjaa, viime vuonna tuli ihan ässä kulmatuote, jota edelleen käytän (delilah Double Ended Eyebrow Groomer), enkä usko, että tässä on sen voittanutta. En välitä enää kulmakynistä tai huulenrajauskynistä, joita pitää teroittaa. Siksi sentyyppiset meikkituotteet usein jäävät käyttämättä siinä vaiheessa, kun ensimmäisen kerran pitäisi teroitella...

No, suuret odotukset sitten sinne viimeiseen luukkuun, 25.12.! Mitäs luulette, että sieltä tuli? Meikki- vai ihonhoitotuote? Täysi- vai matkakokoinen?

Joulupäivän luukkuun oli laitettu ESPA 24-hour Balancing Moisturiser 55ml, hinta 59,45e. Yes, vihdoin, täysikokoinen kasvovoide, jippii!

Mutta tämä on siis "oil-balancing" eli öljyä tasapainottava ja kirkastava. Saa nähdä, onko tuote parempi rasvaisemmalle tai sekaiholle kuin minulle. Ihossani ei ole juurikaan tasapainotettavaa, vaan se raakkuu kosteuden perään, etenkin talvella.
Mutta kyllä viimeiseen luukkuun oli panostettu ihan hyvä tuote. Koko kalenterin arvoksi tulee näin ollen 596,95e, jos oikein laskin. Tuossa matkan varrella, kun tuotteiden hintoja etsin, samalla tuotteella oli useampia hintoja. Yritin ensisijaisesti etsiä Lookfantasticin hintaa, mutta monista sitä ei löytynyt, joten lähteinä on ollut sekalainen "sakki". Todellinen arvo lienee matalampi, koska monilla nettisivuilla on säännöllisesti tarjouksia, joilla suuren osan tuotteista saa matalammilla hinnoilla.

Silti rahan arvossa mitaten kalenteri oli todella muhkea paketti, mutta tuntuu, että sen arvo koostui lähinnä muutamista todella kalliista täysikokoisista tuotteista, joiden vuoksi oli sitten enemmän matkakokoisia muita tuotteita. Kunnon meikkituotteiden vähyys pisti silmään aiempaan verrattuna.

Jos nuo kaikki täysikokoiset tuotteet olisivat olleet omalle iholleni sopivia, olisin ollut tietenkin paljon tyytyväisempi. Mutta kuten sanottu, viimevuotinen kalenteri osui ja ällistytti niin paljon paremmin, että tämän kalenterin myötä voi olla, että kokeilen ensi vuonna jotain toista kalenteria. Toisaalta Lookfantasticin kalenteri on ollut vielä kohtuuhintainen ollessaan selkeästi alle 100 euroa, joka on kyllä jonkinlainen kipuraja, että sen kalliimpaa kalenteria en sokkona lähtisi ostamaan itselleni joululahjaksi.

Aika pian sen jälkeen, kun kalenterit tulevat myyntiin, alkaa youtubessa ym. löytyä "unboxing"- juttuja, eli kuvataan, mitä kaikkea luukuista löytyy. Yksi vaihtoehto on siis, että odottaa näitä paljastuksia ja sen perusteella päättää, onko kalenterissa riittävästi itselle sopivia tuotteita, ja sitten vasta tilaa. Toisaalta, ainakin tämä kalenteri oli ennakkomyynnissä ja sitä ei myöhemmin enää saanut lainkaan, eli jos on nimenomaan joku tietty kalenteri, jonka haluaa, pitää olla myös nopea!

No, tässä on nyt sitten reilusti yli puoli vuotta vielä aikaa miettiä, että minkä kalenterin tilaa, vai tilaako tänä vuonna ollenkaan, joten jätänpä tällä erää pohdinnat tähän.

Mukavaa talven jatkoa sinulle, joka jaksoit lukea tänne asti! 🧡

Ei kommentteja: