tiistai 17. elokuuta 2021

Taisin innostua Trinny Londonista

 Huhtikuun alussa kirjoitin ensimmäisen Trinny London -tilaukseni ajatuksia ja huhtikuun lopulla tein toisen tilaukseni Trinnylle. Tällä kertaa laajentaen Eye2Eye-luomivärivalikoimaani ja kokeillakseni Lip2Cheek-huuli/poskipunia.

Toinen tilaukseni taisi olla kalliimpi kuin ensimmäinen, sillä sain tilaukseni mukana napakan, muovisen Trinny London -kosmetiikkalaukun - laadukkaampi ja kestävämpi kuin se ensimmäisen tilaukseni pussukka, johon meikit oli pakattu. Tämä on selkeästi käyttöön tarkoitettu ja oli se kesällä reissussa mukanakin.

Täytyy myöntää, että Trinnyn paketteja availessa on olo kuin jouluna. Tunnusomainen keltainen ja hopea logoprintteineen toistuvat meikkilaukussa ja pakkauksissa, mukana myös laadukas kartonkilaatikko, johon meikit on pakattu.

Juuri ennen tilaustani Trinny esitteli uuden kuratoidun luomivärikokoelmansa nimeltä New Beginnings, johon ihastuin kuvien ja videoiden perusteella kovasti ja päätin ostaa kaikki neljä itselleni. Lisäsin yhden vaalean Sun-sävyn mukaan ja siinähän sitten oli jo varsin hyvä luomiväritilaus kasassa. Olin myös halukas kokeilemaan voidemaiasta poskipunaa ja siihen tarkoitukseen tilasin kolme Lip2Cheek-huuli/poskipunaa - niitä voi siis käyttää sekä huuliin että poskiin - ja Trinny laittaa välillä luomiinkin.

Värien valinnassa jo ensimmäisellä tilauskierroksellani hyödynsin Trinny Londonin nettisivuilta löytyvää Match2me-palvelua, jonne on ladattu uskomaton määrä erilaisten, erinäköisten, eri ikäisten naisten kuvia ja sen kautta voi kartoittaa oman ihonsa sävyn ja siihen parhaiten sopivat sävyt. Myös Trinnyn omat videot instassa esittelevät usein eri värejä ja väriyhdistelmiä, ei vain Trinnyn kasvoilla, vaan muidenkin, ja niistä sain osviittaa sille, että sama väri näyttää kyllä eri ihonsävyissä hyvin erilaiselta. Nettisivuilta saa varata myös virtuaalisen 30 minuutin tapaamisen konsultin kanssa, joka sitten päättelee sävysi sen aikana. Itse en tuota ole toistaiseksi vielä kokeillut. Hinta näyttää olevan 25 puntaa ja se hyvitetään seuraavasta ostoksesta.
Ylärivissä luomivärit, alarivissä huuli/poskipunat.
Jotta itsellenikin jäisi mieleen, mitä eri värejä minulla on, tein värikartat käteeni jo aiemmin ostetuista näiden uusien kanssa. Olen ihonsävyltäni melko vaalea, ennemmin viileäsävyinen kuin lämmin. En rusketu helposti, palan sen sijaan helpommin ja pyrin suojaamaan ihoani auringolta. Hiukseni ovat tummat (harmaantuvat tosin) ja silmäni ruskeat. Kamera sotkee jonkin verran värejä, samoin valo riippuen tuleeko keinona vai luonnonvalona, ja mistä suunnasta.

Tässä seuraavaksi kuitenkin värien esittely käsivarressani. Listasin värien nimet myös purkkikuvaan, jos vain auttaa ketään kiinnostunutta. Esittelen ensin uudet sävyt, jotka ostin. Ylimpänä Sun, joka on kullanvärinen, vaalea, hyvä pohjaväri tai sitten tummemman värin päälle luomen keskelle taputeltuna. Loput neljä kuuluvat tuohon New Beginnings -settiin eli Dawn, Vision, Chance ja Trust
Hyvin huomaa, että kun kameran suunta vaihtuu, sävyt näyttävät hyvinkin erilaisilta. Näistä olen erityisen ihastunut Dawniin ja Visioniin. Vision ei Match2me:n mukaan paras sävy minulle, mitä ihmettelen, sillä tuo mattavioletihtava (ehkä lähinnä väriä "mauve", vanhan kansan malva) on itse asiassa loistava luomivakooni korostamaan silmiäni. Dawn on sitten vähän samppanjamaisempi sävy ja vaalehako, eli hyvin käyttökelpoinen päivämeikkiin varsinkin. Chance on punertavampi, ja tuntuu, että se ei ole itselleni paras liikkuvalle luomelle lähelle silmää, sillä silmäni näyttävät hiukan punoittavilta silloin. Luulen, että väri toimii paremmin muiden kuin ruskeiden silmien kanssa. Toki luomivaossa se toimii, kun luomirajassa on jotain muuta sävyä. Trust on sitten lämmin ruskea, joka on hyvin lähellä jo aiemmin ostamiani ruskeita.

Seuraavassa värikartassa näkyvätkin kaikki luomivärini ja siitä näkee hyvin, miten lähellä kolme ruskeansävyistä luomiväriä ovat: Trust, Mystery ja Wisdom. Trust ja Mystery ovat kimaltavampia sävyjä, ja Wisdom hyvä perusmattaruskea. Fortune on kuparinruskea helmiäissävy. Tykkään siitäkin, vaikka se puolestan on suht lähellä Chance-sävyä.
Että siinä mielessä koen ensimmäisen Trinny-tilaukseni menneen metsään, että sain kolme hyvin toisiaan lähellä olevaa ruskeaa, joista olisin hyvin voinut jonkun jättää tilaamatta. Olen myös huomannut, että sormella levittäessä, värit tulevat luomille hennompina, joten kannattaa käyttää sivellintä, jos haluaa kerrostaa enemmän ja vahvempaa sävyä. Värejä kerrostaessa tai rajattaessa näitä luomivärejä käyttäen kannattaa antaa edellisen kerroksen hiukan kuivua, mutten tuntuu, että pyyhkii siveltimellä sen edellisen kerroksen pois. Alaluomille saa näillä mukavan hienovaraisia rajauksia, pehmeästi ja kauniisti.

Olin lukenut tai katsonut arvosteluista, että Lip2Cheekit olisivat koostumukseltaan kuivia, tai ainakin sävystä riippuen, ja mielenkiinnolla otinkin käyttöön uudet kolme sävyä. Sävyistä Lady J ja Veebee olivat minulle suositeltuja, mutta Piaa olin nähnyt Trinnyn useaan otteen käyttävän ja halusin sen poskilleni.
Käytännössä totesin, että Lady J on huulilleni ihan liian vaalea. Huuleni ovat melko ruusunpunaiset luonnostaan, joten Lady J vetää vähän värittömäksi. Poskille sitä olen käyttänyt hyvin luonnollista, lämmintä sävyä tuomaan - mutta en kovin montaa kertaa. Voisi sanoa, että Lady J oli itselleni hutiostos.

Veebee ja Pia sen sijaan ovat poskilla jatkuvasti käytössä! Veebeestä tulee lämmin, ruskettunut fiilis ja Pia on pirteä korallin ja pinkin sekoitus. Nämä huuli/poskipunat ovat suht kuivia koostumukseltaan, mutta ylipäänsä, kun kasvojaan preppaa meikin laittoon, sitä kosteuttaa ihon, silmänaluset ja huulet muutenkin, jolloin tuote liukuu sopivasti, eikä minulla ole ollut levittämisongelmia. Poskillekin nuo levittyvät varsin mukavasti, paitsi, jos poski on rutikuiva. Tosin pitää ottaa huomioon, etten ole voidemaisia poskipunia aiemmin käyttänyt, joten en puhu kovin laajalla kokemuksella! Pidän myös niiden miedosta tuoksusta.

Olen juuri tehnyt kolmannen tilaukseni ja siinä kokeilen ihotuotteita sekä uusia luomivärjeä ja kiiltoa tuovia punia. Saa nähdä, miten tilaukseni onnistuu!

Sen verran vielä sanon, että nämä tuotteet ovat todella kalliita kokoonsa nähden, että nämä muutamat hutiostokseni (Lady J, Mystery ja ehkä Chance) harmittavat, jos ehtivät mennä pahaksi ennen kuin saan ne käytettyä. Toisaalta, tuotteissa tuntuu olevan rutkasti pigmenttiä, ja vaikuttavat melkoisen riittoisilta, että voihan se olla, etten saa niitä kulutettua loppuun sitten millään.

Mietin tuossa juuri näitä kustannuksia - olen ostanut aika paljon muitakin meikkejä ja kosmetiikkatuotteita viimeisen 1,5 vuoden aikana - ja täytyy todeta, että tästä on tullut itselleni jonkinlainen harrastus, kun juuri muita ei ole juuri nyt aktiivisena. Tai kyllä kortteja vielä välillä askartelen, viimeksi kesällä ihanien Kätsyjen kanssa. Ne kortit pitääkin vielä kirjata tänne muistiin toisella kertaa.

Seuraavaksi pitäisi käydä läpi vaatehuonetta - käytän ehkä 25% vaatteista tällä hetkellä. Toki etätoimistolla kotona ei juuri mitään tarvitsekaan, mutta tiedostan, että työvaatteidenikin joukossa on sellaisia, joista olisi jo aika päästä eroon syystä tai toisesta. Ehkä teen uuden konmarituksen tässä vielä - edellisestä onkin aikaa jo tovi.

2 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Olipa kiva lukea kokemuksistasi. Itsekin seuraan aina välillä Trinnyä FB:ssa, ja täytyy sanoa, että hän on vallan valloittava persoon ja true business woman!

Naisella pitää olla harrastuksia, pääasia että se tuottaa ILOA <3 Puss!!

Leonida kirjoitti...

Heippa ihana Taru,
Kiitos "harrastukseni" tukemisesta! :D Ja olet oikeassa, tämä tuottaa iloa, niin miksipä ei... Muisku päivääsi! <3