sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Räpsytinongelma - ripsivärikokeiluja

Korona-ajan etätyöskentely toi mukanaan yllättäviäkin asioita sen lisäksi, että sai olla etäpalavereissa vähän lunkimmin, kun ei tarvinnut miettiä, mitä pukee alaosaan - jos pukee. Itse totesin, että joko olen 1,5 vuodessa vanhentunut triplasti, tai sitten päivät pitkät näytön ääressä on vanhentanut ihoani hälyttävän paljon. Ei kovin hauskoja vaihtoehtoja kumpikaan.

Huomasin, että omat, rakenteellisesti tummat, pieniä juonteita täynnä olevat silmänaluseni kaipasivat peittoa huomattavasti enemmän kuin ennen - ikänäön myötä plussaa olevat lasinikin kun suurentavat silmiä ja silmänalusryppyjä, ja kollegoilla on välillä hyvinkin isot näytöt käytössä - ja kasvoni näytön korkuisina ruudussa.

Että oikeastaan ripsiväriongelma syntyi siitä, että oli silmänalusten peitevoideongelma. Koska silmänalusia joudun jatkuvasti peittämään, niitä pitää koko ajan kosteuttaa ja hoitaa. Ja valita hoitavia peitevoiteita, jotta voide ei kerääntyisi juonteisiin ja toisi niitä entistä pahemmin esille.

Ja voilà, siitäpä sitten ongelma vuosikymmeniä käyttämäni Lancômen ripsivärien kanssa: iltapäivään mennessä huomasin ripsivärin tuhriutuneen alaripsien alapuolelle, sillä silmänalusihoni on meikin kanssa enemmän rasvainen kuin kuiva, joka ihoni on aina ollut. En ollut eläessäni joutunut käyttämään vedenkestäviä ripsivärejä, koska inhoan niiden poistamista - ja nyt sitten jouduin sitäkin kokeilemaan.

En edes lähde tässä kertomaan, millaisia kaikenlaisia peitevoidekokeiluja minulla on ollut, mutta kokeiltuja ripsivärejä on kyllä tuossa liuta - ja jotain heitin melkein saman tien roskiin, kuten Eyeko Lash Alert Mascaran, jonka sain Lookfantasticin joulukalenterista vuonna 2019. Rahaa on palanut, mutta onneksi osan ripsiväreistä voin antaa tytöilleni, jos vain heille kelpaa.

Ripsarit rivissä


Ripsiväriä valitessa usein lähtökohtana on se, millaisen tuloksen siitä haluaa: pitkät ja erotellut ripset vai tuuheat ja tiiviit räpsyttimet. Itse olen tykännyt enemmän pitkistä ja erotelluista ripsiväreistä, mutta olen kyllä ollut valmis kokeilemaan myös tuuheuttavia ripsivärejä.

Tottumukseni on siis Lancômen erottelevat ja "ketterät" ripsiväriharjat, joiden lopputuloksena ripseni kaartuvat kauniisti ylöspäin, ovat selkeästi pidemmät (joskus jopa osuvat kulmaluulle), eivätkä tartu toisiinsa räpytellessä. Eivätkä myöskään varise tai päivän mittaan söhrää alaripsien alapuolta. Väriä voi myös tarvittaessa kerrostaa, jolloin ensimmäiselle kierroksella väriä ei saa tulla liikaa. Jollekin liika väri ei liene ongelma, tiedän ihmisten jopa pyyhkivän sitä pois harjasta, mutta itse olen sitä mieltä, että tuotekehityksessä pitäisi nimenomaan ratkaista liian värin ongelma, jotta ripsiväriä ei mene hukkaan!

Alla kuvissa kaikki ripsivärit, joita olen viime aikoina kokeillut. Kaikki ovat mustia, osa vedenkestäviä ja hyvinkin tuoreita ostoksia (ylhäältä alas, vasemmalta oikealle):

Lancôme Hypnôse Mascara - vuosikausia vanha luottotuotteeni, jota olen ostanut aina alennuksilla milloin mistäkin. Kicksin hinta näyttää olevan 34e.

Olen kokeillut lähes kaikkia Lancômen ripsivärejä vuosien varrella, uusimpia en. Hypnose on ollut ilmestymisestään asti lempparini, Hypnose Dramakin on toiminut. Ihanasti pitkät, erotellut, kaarevat ripset ilman mitään ripsentaivuttajia (en ole koskaan taivuttanut ripsiäni). Ikinä ei ole sotannut ja aina pysynyt loistavasti paikoillaan. Paitsi nyt. Tästä ongelmasta lähti kokeiluni ripsivärien maailmassa käyntiin.

Lancôme Hypnose Doll Eyes Mascara Waterproof - tuttu ei-vedenkestävänä versiona. Hinta Kicksissä niinikään 34e.

Benefit BadGal Bang! Mascara - paljon kehuttu kulttituote. Hinta Kicksissä 33e.

Urban Decay Perversion Mascara - kulttimerkki ylipäänsä. Tuotteen hinta Kicksissä 28e.

Estée Lauder Sumptuous Extreme Mascara kokeilukoossa 2,5ml. Hinta Kicksissä täysikokoiselle tuotteelle 35e, eli kallein näistä kokeilemistani ripsiväreistä.

Maybelline Lash Sensational Mascara Waterproof - Monen ylistämä kohtuuhintainen ripsiväri. Kicksin hinta 13,90e.

Villakoiran ydin eli mikä ongelmana missäkin ripsarissa

Benefitin, Urban Decayn ja Estée Lauderin ripsivärit

Ensimmäinen pettymykseni on jo jonkin ajan takaa. En ostanut itse, vaan sain jonkin kalenterin tms. mukana kokeilukoossa laadukkaaksi luulemani Estée Lauder Sumptuous Extreme Mascaran. Pieni hylsy vakuutti uskomaan, että ripsiväriharjakin on jotenkin ketterä käyttää. No, ei ollut. Tämän maskaran harjaosa on kaikkein suurin ja kömpelöin kaikista kokeilemistani ripsiväreistä. Todella hankala käyttää, eikä toiminut lainkaan itselläni. Kaiken lisäksi ripsiväri jäi jotenkin tahmeaksi, että tuntui, että ripset tarttuivat toisiinsa kiinni aina silmää räpäyttäessäni. Ei todellakaan jatkoon.

Seuraavan pettymykseni tuotti suuresti tykkäämäni Urban Decay, sillä heidän Naked-luomiväripalettinsa ovat olleet pitkään lemppareitani ja paljon käytettyjä. Oletin maskarankin olevan yhtä hyvä ja laadukas, mutta olin väärässä. Urban Decay Perversion Mascara ei ollut ässävalinta minulle lainkaan. Sen harja on pienempi kuin Estèe Lauderin, mutta silti tasapaksu, liian leveä ja hankala käyttää. Harjaan tulee liikaa väriä kerralla ja esimerkiksi nyt kokeillessani pitkästä aikaa tätä, onnistuin saamaan omituisen "puolirajauksen", kun ripsiväriä päätyi ripsien lisäksi ripsirajaan.

Alla huonolaatuinen selfie huonossa valossa ilman muuta meikkiä - ilman mitään ripsivärin korjailuja. Kaikissa ripsivärin kokeilukuvissa on kerralla laitettu kyseinen määrä, muutamalla vedolla. Joissakin jopa yhdellä vedolla, jos väriä tuli heti liikaa, kuten tässä UB:n maskarassa.

Yläripsien juureen tuli tuhrua, ja alaripsetkin saivat ripsaria, vaikka tähtäsin vain yläripsiin. Sinänsä ripsiväri ei tunnu ripsissä miltään, ei tahmealta ym., mutta sen levittämisen ongelmat yhdistettynä ei kovin hyvään lopputulokseen ripsien ulkonäön suhteen, tästä ei ollut minulle kaveriksi sen pidempään. Ei jatkoon.

Urban Decay Perversion Mascara - väriä päätyi ripsirajaankin ja alaripsiin, kun tähtäsin pelkästään yläripsiin!
Seuraavaksi päätin kokeilla paljon hypetettyä Benefitin BadGal Bang! -maskaraa, jonka myyjä vielä kertoi olevan sillä lailla vedenkestävä, että lähtee 38-asteisella vedellä pois. Se ei minulle ole varsinaisesti myyntivaltti, sillä vedellä pestävien ripsivärien kanssa olen aina ongelmissa siinä, että vaikka väri lähtee ripsestä lämpimällä vedellä, se ei lähde alaripsien alta ilman jotain tuhdimpaa ainetta - tai kovaa hinkkaamista, mikä ei ole hyväksi ohuelle silmänalusiholle. Mutta tuotteessa houkutti silikoniharja ja tuo vedenkestävyys. Toivoin myös, että sen levittäminen ripsiin sujuisi ilman niin suuria tuhruja kuin esim. vaikkapa juuri tuo edellinen UB:n ripsiväri.

Ikävä kyllä ei mennyt ihan nappiin tämäkään. Vaikka tykkään kovasti kapeasta ja näppärästä silikoniharjasta, jolla tavoittaa sisänurkan ripsetkin, väriä tulee tässäkin hylsyssä liikaa harjaan ja lopputulos on suttua, jos ei yhtään korjaile.

Alla niinikään huonolaatuinen selfiekameralla otettu kuva ilman mitään muuta meikkiä. Ripset ovat kyllä ihanan pitkät verrattuna edelliseen maskaraan, mutta aika klimppiset ja vaikka alaripsiin ei mennyt juurikaan väriä kuten UB:n ripsivärissä, sinne tuli sotkua silti. Vaikka ripset tuntuvat muuten hyvältä - eli ripsiväri ei "tunnu" missään, ei tunnu tahmealta tms., levittämisen ongelmat veivät arkiaamuissani liikaa aikaa korjata ja kaiken lisäksi päivän päätteeksi huomasin ripsivärin siltikin levinneen tuhruiseksi alaripsien alapuolelle. Ei jatkoon.
Benefit BadGal Bang! Mascara - pidentää, mutta väriä tuli liikaa, ja päätyi sotkemaan alaripsien alapuolen.
Vertailun vuoksi tässä vielä kuva, jossa toisessa silmässä on Urban Decay ja toisessa Benefit. Pituusero on melkoinen. UB:ssa liikaa väriä tulee yläripsien juureen sekä alaripsiin ja niiden alle. Benefitissä tulee ihan liikaa väriä koko ripsen pituudelta, jolloin ne klimppiytyvät, ja samoin väriä päätyy alaripsiin ja niiden alle.
Urban Decay ja Benefit
Näiden kokeilujen jälkeen päätin palata onneni lähteille eli Lancômeen, mutta vedenkestävään versioon. Kaupassa ei ollut sillä hetkellä tuosta Hypnosesta vedenkestävää kappaletta, joten ostin sitten sen sijaan Lancôme Hypnose Doll Eyes Waterproof -ripsivärin. Muistan, että olen vuosia sitten kokeillut Lancômen Hypnose Doll Eyes normaaliversiona ja se oli ihan hyvä, eikä mitään valittamista. Tässä erona siihen vain vedenkestävyys.

Lancôme Hypnose ja Hypnose Doll Eyes Waterproof, sekä Benefit vertailuksi
Varsinaisen Hypnosen ja Hypnose Doll Eyesin ero näkyy ensinnäkin ripsiväriharjassa. Ylimpänä tuo oma luottotuotteeni, jolle korvaajaa tässä olen etsinyt, ja keskellä Doll Eyes - selvästi kapeampi harja. Sen lisäksi Doll Eyes tuntuu olevan hitusen ohuempaa, jolloin sitä voi kerrostaa huoletta enemmän.

Mutta nyt jokin on muuttunut tuon Doll Eyesin suhteen, ehkä ripseni eivät ole enää niin kaarevat kuin nuorempana tai jotain, mutta tämä jättää ripseni suoriksi ja lyhyemmiksi kuin perus-Hypnose, ja tuntuu, että pitäisi kerrostaa paljon enemmän kuin tuota pelkkää Hypnosea. Kaiken lisäksi päivän päätteeksi huomasin pienen tumman varjostuman alaripsien alapuolella, eli jälleen samojen ongelmien äärellä. Sinänsä tykkään Lancômen ripsivärien levitettävyydestä, sillä harjaan tulee harvoin liikaa väriä, kuten tuntuu näissä muissa aivan jatkuvasti käyvän, mutta muut Doll Eyesin ominaisuudet eivät nyt tunnu enää minulle sopivan. Ei jatkoon - tämäkään.
Lancôme Hypnose Doll Eyes Waterproof - ei söhrää, mutta ripsistä ei tule niin kaarevat ja pitkät kuin perus-Hypnosella.
Koska vanha luottotekijäni Lancômekin petti - en halunnut enää tuhlata rahaa ostamalla perus-Hypnosesta vedenkestävää versiota, päätin kokeilla vielä yhtä varsin kehuttua, mutta todella kohtuuhintaista ripsiväriä eli Maybellinen Lash Sensational Mascaraa vedenkestävänä versiona.
Tässä kokeilussa olin erityisen iloinen, että löysin ko. tuotteen Cocopandan alennusmyynnistä noin 7 eurolla, eli jos tämä olisi huono, ei harmittaisi niin paljon kuin edellämainittujen ripsivärien kohdalla. Ostin myös normaaliversion, sillä ajattelin, että sen voin antaa jommalle kummalle tytölleni, jos se ei käy.
Ripsiväriharja on tässä kaareva ja ihan näppärän tuntuinen. Ripsiväriä tulee harjaan sopivasti ja saan ihan siististi sudittua yläripset ilman, että juurikaan väriä osuu alaripsiin - saati sitten, että tulisi töhryjä. Tuntuu, että tätä voi kerrostaa, koska ensimmäinen kerros menee niin siististi, eli on toivoa saada tuuheammat ja pitkät räpsyttimet.

Olen todella positiivisesti yllättynyt tästä. Alla jälleen huonolaatuisessa kuvassa näkyy, miten siististi ripsiväri on levittynyt erotellen hyvin ripset ilman klimppejä ja töhryjä. Ja tässä vain yksi kerros. Ripset näyttävät pidemmiltä kuin toisen silmän verrokki Hypnose Doll Eyes Waterproof.
Maybelline Lash Sensational Mascara Waterproof - ei söhrää, ja tekee ripsistä pidemmät
Tässä vielä kuva, josta tuo ripsien pituusero näkyy selvemmin. Omat ripseni eivät ihan noin isosti erimittaiset ole! :D 
Lancôme ja Maybelline
Ällistyttävää kyllä, että kaikkein edullisin ripsiväri näyttää tällä hetkellä täyttävän omat tarpeeni parhaiten. Toki tämä Maybelline on uusin ostokseni, enkä ole ehtinyt sitä käyttää tuulessa ja tuiskussa, mutta vaikuttaa varsin lupaavalta. Aamuisinkin meikkausaika lyhentynee, kun ei tarvitse korjailla niin paljoa ripsivärin laittovaiheessa.

Tässä vielä kaikki ripsivärien harjaosat näkyvissä, ja näistä sitten voipi kukin valita kokeiluun omilla perusteillaan sopivimmat ripsivärit. Toivottavasti tästä raportista on jollekin toiselle hyötyä, ettei tarvitse tehdä ihan näin montaa hutia ennen hittiä!
Ylhäältä alas: Lancôme Hypnose, Lancôme Hypnose Doll Eyes Waterproof, Benefit BadGal Bang! Mascara, Urban Decay Perversion Mascara, Estée Lauder Sumptuous Extreme Mascara ja Maybelline Lash Sensational Waterproof Mascara

Ja voittaja on...

Maybelline Lash Sensational Waterproof Mascara, ninta 13,90e!

Ei kommentteja: