perjantai 3. joulukuuta 2021

Se on täällä taas - joulukuu! Ja kosmetiikkakalenteri!

 Iloista ja talvista joulukuuta! Jopa pääkaupunkiseudulla meillä on pakkasta ja lunta, jonkin verran ainakin, jo ennen joulua. Se valaisee ja auttaa marraskuisen pimeyden jälkeen jaksamaan, ihan selvästi.

Pimeyteen auttaa itselläni aina myös joulukuun alkaminen, sillä olen jouluihminen, ehdottomasti. Yllättävän iloiseksi asiaksi on osoittautunut kosmetiikkakalenterit, joita olen hankkinut jo useamman vuoden ajan. Kirjoitin viime vuoden lopulla tähänastisista kalentereistani täällä. Viime vuoden Lookfantasticin kalenteri oli minulle hienoinen pettymys - tuotteet tuntuivat profiloituvan hyvin erilaiselle ihotyypille kuin itselläni on. Aika moni sinänsä kiinnostava ihonhoitotuote jäi siten käyttämättä. Minulla on kuiva iho, joten en tarvitse esimerkiksi mitään mattaa lisäävää tuotetta. Lisäksi liikaa matkakokoisia ja varsinkin hiustuotteita vähentää kalenterin kiinnostavuutta selkeästi.

Tänä syksynä kalenterivalintaani tehdessäni kuitenkin kurkistelin youtubesta joitakin kalenterien avaamisvideoita, nimenomaan Lookfantasticin osalta. Ja minusta tuli toiveikas, että tänä vuonna kalenteri osuu paremmin. Lisäksi se on yksi harvoja alle sadan euron kalentereita, sillä joku raja tuossa kalenterin hinnassa on minullakin, vaikka kosmetiikkaintoilija olenkin! :D

Lookfantasticin vuoden 2021 kalenteri

En myöskään tutkinut tuotteita liian tarkkaan, sillä haluan yllättyä edelleen. En siis muista suoralta kädeltä yhtäkään tuotetta, joka kalenterista on tulossa. Tänään on jo 3.12., joten muutama luukku on jo avattu, ja kaikki ovat olleet yllätyksiä.

Tämän vuoden kalenteri jatkaa edellisvuoden hiukan "edullisemman tyypin" tyyliä, mutta miellyttää silmää kuitenkin.

Ensimmäisen LF-kalenterini vuodelta 2016 aiheuttama vau-efekti on toki himmennyt, mutta edelleen nautin siitä, että kalenteri on aika muhkea ja mukavan painava.
Ensimmäisen ja viimeisen luukun jännitys on aina suurin. Usein ensimmäisessä luukussa on jotakin erityisen hienoa, joka polkaisee joulukuun käyntiin.

Tänä vuonna 1. luukusta löytyi Kate Somerville Goat Milk, kosteuttava puhdistusaine 30ml. Linkki vie täysikokoiseen 120ml tuotteeseen, hinta 38,45e. Voisi laskea, että tämä yhden neljäsosan kokoinen tuote on jotakuinkin 10e arvoinen.
 
Puhdistustuote matkakäyttöön on aina kiva juttu, mutta ehkä ensimmäisessä luukussa tämä ei säväyttänyt. Ehkä joku herkullinen meikkituote olisi paras ylläri ensimmäiseen luukkuun. Sinänsä mielelläni tätä merkkiä kokeilen, koska en ole siitä aiemmin kuullutkaan mitään.
Toisen päivän luukusta tuli matkakokoinen hiustuote tutulta WOW-merkiltä: WOW Dream Coat Supernatural Spray 50ml. Sen hinta on 14,45e. Tämä tuote taistelee pörröistä hiusta vastaan, hylkii kosteutta ja silottaa hiuksen pintaa jopa parin shampoopesun ajaksi.

Taidan olla juurikin kohderyhmää luonnonkiharalla ja osin värjätyllä kuontalollani, joka pörhistyy etenkin kostealla säällä ja vähän muutenkin. Tosin, minä en yritä saada hiuksiani piikkisuoriksi, mikä tämän tuotteen ja tiukan föönauksen avulla pitäisi onnistua. Itse toivoisin sileitä kiharoita ennemmin. Mutta nuorempi tyttäreni, 13-vuotias ihanuus, haluaa suoristaa välillä hiuksiaan ja toivoo niiden pysyvän sileinä, sillä hänen hiuksensa ovat taipuisat ja eivätkä koskaan luonnostaan ihan suorat. Ehkäpä tämä tuote lähtee suoraan hänelle...
Tänään kolmannesta luukusta putkahti Illamasquan tuote. Tähän merkkiin olen tutustunut nimenomaan näiden kalenterien kautta. Ja tykännyt. Tämä tuote on matkakokoinen Illasmasqua Hydra Setting Spray, 30ml. Hinta-arvio tälle matkakoolle on sellainen 8e. Täysikokoisen 100 ml tuotteen ovh on 24,45e, mutta juuri nyt näyttää olevan tarjouksessa 15,95e.
Minkä verran ihmiset yleensä tällaisia setting spray -tyyppisiä tuotteita, siis meikinkiinnitystuotteita, käyttävät? Pitääkö tällainen tuote ihomeikin vai silmämeikin paikoillaan? Saako sitä edes suihkia silmien suuntaan?

Itse en ole koskaan kokeillut, sillä pääasiassa meikkini pysyy paikoillaan. Välillä olen huomannut voidemaisen luomivärin vähentyneen päivän mittaan, mutta jos käyttää jotain luomenpohjustustuotetta, se taas auttaa kyllä. Varmasti tätä tuotetta kokeilen kuitenkin jossain vaiheessa.

Odotan mielenkiinnolla seuraavia luukkuja ja sitä, tuleeko sieltä jonain päivänä sellainen "jes, nappituote minulle" -tyyppinen elämys. Aiempina vuosina esimerkiksi Avantin ja Elemiksen tuotteet ovat olleet ihan lemppareitani, ja etenkin kasvovoiteet olen käyttänyt ihan joka kerran.

Näistä ensimmäisestä kolmesta päivästä on kertynyt tuotteiden arvoksi suurin piirtein 33e.

2 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Jään innolla seuraamaan uusia luukkuja, iloa viikkikseen muru <3

Leonida kirjoitti...

Niin minäkin; odotellaan yhdessä! Kivaa itsenäisyyspäivän viettoa!❤️