keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Äiti 60 vuotta ja muita kortteja

Vihdoin saan laitettua tänne kuvat korteista, joita askartelin puolitoistakätisenä Haltiakummin ja Rva Kepposen kanssa syyskuussa arvon Kätevien Emäntien käydessä piristämässä sairauslomaani. Yksi korteista valittiin tyttöjen tekemien ihanien korttien kera äidilleni 60-vuotisonnitteluun, joten odotin juhlien yli ennen kuin siiä mitään julkaisin.

Äitini on aina sanonut, että hänellä on maailman paras äiti. Minä siihen vastaan aina, että minullapas on maailman paras äiti. Ja sitten nyrkkitapellaan. No, ei vaan, jälkimmäinen lause oli vitsi. Olin etukäteen tosi harmissani olkapääleikkauksestani, etten voinut askarrella ajalla ja rakkaudella jotain tosi ihanaa korttia juuri äiti mielessäni. Tiesin, etten kykenisi mitään ihmeitä askartelemaan, ei puhettakaan Distresseistä kartonkien ja taustapaperien reunoissa tai koholeimoista tai vastaavista. Siispä olin erityisen iloinen, kun keksin Kätsyjen vieraillessa, että voin tehdä helpommallakin kortteja Papermanian Art Deco 3D-pakkausten avulla. Ihan näyttäviä kortteja tuli aikaan sopivalla käden rasituksella.

Kuitenkin ne kortit meiltä äidilleni, jotka sykäyttivät minun ja äitinikin sydäntä, olivat tietenkin ihanilta tyttösiltämme. Kätsyjen vierailun jälkeen askartelutarvikkeeni olivat levällään loppuillan, sillä vielä viimeistelin kortteja pitkin iltaa. Sekä Isosisko että Pikkusisko innostuivat tekemään mummulle kortteja koko lailla itsenäisesti omilla tarvikkeillaan. Pikkusiskoa hiukan autoin kukan kiinnityksessä haaraniitillä, mutta muuten kortit syntyivät itsellenikin yllätyksenä. Toki niiden sisältö oli se kullanarvoinen juttu, mutta ei niistä sen enempää.

Pikkusiskon taidonnäyte. Kukka taisi olla Haltiakummilta tai Rva Kepposelta jäänyt.
Isosiskon luomus. Kiitos vain Haltiakummille stanssatusta kiekurasta ja tähdestä.
Sisareni kanssa valitsimme seuraavan kortin äidillemme parista vaihtoehdosta, joissa oli tilanteeseen sopivat tekstit ja olivat kaksiosaisia.
Onnea äiti 60 vuotta!
Ja loput Art Deco -aiheiset kortit koostetusti tässä:
Juhlissa oli muuten hurjan kivaa, pienellä ydinporukalla juhlimme rennosti ja iloisesti. Sillä lailla äitini näköisesti.

8 kommenttia:

 1. Hienoja kortteja! Tyttösten tekemät tosi suloisia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mags!

   Olin erityisen yllättynyt Isosiskon kortin elementtien asettelusta. Sen tyyppistä ei ole ennen hänen korteissaan näkynyt. Ja Pikkusisko leimasi huipputarkasti pienen kukkasen isomman rinkulan sisään. :) Nämä on niitä juttuja, joita ehkä vain äiti huomaa...

   Poista
 2. Tytöt tekikin tosi hienoja kortteja! Näin pikkusiskon tekemässä silloin tuota omaansa, ja todella hienosti kyllä viisi vuotias malttoi suunnitella, sommitella ja ideoida - olin ihan hämmästynyt! :) Noista kaikista tuli kyllä hienoja, ja ihanan monta sait tehtyä noit ArtDecoja, vaikka käsikin oli vielä paketissa. Niistä saa kyllä tyylikkäät onnittelut moneen juhlaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jätin tekstin pois osasta, että voi sitten lennosta sovittaa tarpeeseen.

   Ai, sä huomasit Pikkusiskon suunnittelut. Hän on hyvin tarkka ja täsmällinen tapaus...

   Poista

Odotan innolla kommenttejasi!