keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Joulunviettoon

On joulutauon aika Arkitaivaassa. Jouluvalmisteluja on tehty sopivassa määrin, ottaen huomioon, ettemme vietä joulua kotona. Kuusi on koristeltu jo tänään, jotta ehdimme siitä nauttia. Glögiä ja piparitaloa on nautittu jo nyt. Tunnelma on aika rauhallinen. Aah.


Olin tyytyväinen muistaessani vihdoin ottaa kuvia tämänvuotisesta piparkakkutalostamme, jonka mieheni kasasi ja koristeli yhdessä lasten kanssa. Piparkakkutalo on siis aina mieheni heiniä. En ole edelleenkään koskaan elämässäni tehnyt yhtäkään piparitaloa. Jotenkin se liimausjuttu kuumalla sokeriliemellä ei kiehdo yhtään. Onneksi on taitava ja ihana mies.


Mies aloitti joululomansa tulemalla mukavan aikaisin iltapäivällä (yllätyksenä) kotiin. Sittenpä pistimme pystyyn kunnon glögit ja piparit välipalaksi. Luulin meidän syövän ihan peruspiparkakkuja, mutta miehellä olikin mielessä muuta...

Välipalan lopputulos:


Iloista, Rauhallista, Rentouttavaa, Hauskaa ja Ihan Juuri Sellaista Joulua kuin Haluatte!

10 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Mä toivon eniten Rauhallista Joulua sekä toki itselleni, mutta myös muille! Se saattaa meillä jopa toteutuakin, koska olemme joulun kotona ja ainoa erityinen meno on aattoillan päivällinen Miehen veljen perheen luona. Eli ei tarvitse sitä isointa ateriaa tehdä itse. Joulupäiväksi olen suunnitellut pyjamapäivää ja ruuaksi vain parhaita herkkuja. Käytin mm. muutaman tovin metsästääkseni Petriinan blogissa mainittua viikunahilloa juustojen kylkeen... ;)

Hieno piparitalo OLI kyllä teilläkin. Parasta kuitenkin että se syötiin silloin kun hetki oli oikea, eikä pihtailtu pitkälle pyhien jälkeen, kun mikään ei tunnu enää miltään.

Rauhallista ja Lämpöistä joulua Sinulle ja koko perheelle!

Salviaseppele kirjoitti...

Hieno talo ja hauskat karamellikoristeet. Meidän talomme ei pysynyt pystyssä, vaan kaatui. Hyvää se oli silti :)

Mirkan pyjamapäivä kuulostaa mahtavalta ja ennenmuuta tarpeelliselta. Puntaroin vielä ilkeänkö uudehkojen sukulaisten nähden alkaa moiseen, mutta mieli kyllä tekisi.

Ihanaa joulua sinulle Leonida! Kuullaan taas!

Eloise kirjoitti...

Ihanaa Joulua teille, ihanan alun jatkoksi :). Teillä on juuri oikea asenne, pölyyntynyttä piparitaloa on ikävä syödä, eikä se edes enää maistu silloin millekään muulle kuin....ummehtuneelle. Luulen, että otan teistä mallia ja vielä pötköllään oleva piparikaruselli saa maistajaisensa joulunpyhien aikaan! Siis, jos se edes valmistuu ;).

Rva Kepponen kirjoitti...

Rentouttavaa joulua koko sakille!

Komea piparkakkutalo. Meillä piparkakkutalot ovat useinmiten jääneet syömättä, kun niitä on tullut seisotettua koristeena liian pitkään. Viime vuonna taloa ei saatu kasaa, kun pikkumiehet kävivät piparivarkaissa. Tänä vuonna jäädään talotta, mutta huomenna leivotaan muita pipareita.

Ritva_47 kirjoitti...

Ihana piparkakkutalo teillä on ollut... meillä on vanhemman tyttären itse suunnittelema piparkakkutalo, joka on tehty oman kotimme näköiseksi. Viimeiset koristeet siihen laitettiin vasta eilen ja syödään vasta joskus... kuulema paljon myöhemmin!!
Joulumieli alkaa todellakin löytyä; suurimmat touhut on tehty. Viimeistään aattoillan hartaus pienessä kappelissa antaa mieleen joulurauhan. Viemme kynttilän mieheni isän haudalle ja samalla muistamme omaa isääni, joka lepää eri kirkkomaalla. Muistan tänä jouluna myös erityisesti heitä läheisiäni, joille saapui suuri suru juuri joulun alla.
Tällä hetkellä minulla itselläni on yllättävän rauhallinen ja hyvä olo; laitan joulua kaikessa rauhassa, stressiä ei ole, tiedän saavani kaiken tehtyä ajallaan. Ulkona paukkuu pakkanen ja on jouluinen tunnelma.

Rauhallista, tunnelmallista ja kaikin puolin rentouttavaa joulua sinulle Leonida ja perheellesi, kuin myös kaikille tässä blogissa vieraileville!

Leonida kirjoitti...

Kiitokset kaikille teille, ihanille ystäville!

Piparitalot tuppaavat kuivumaan esillä ollessaan, joten paras talo on sellainen, jossa on ylenpalttisesti kuorrutetta ja karkkeja, jotta kuivunutta piparkakkua ei joudu pelkiltään syömään...

Pyjamapäivä houkuttaa juuri tänään, kun ulkona paukkuu pakkanen -21 asteessa... Rauhallinen kotipäivä tiedossa ennen aaton humua. Riisipuuro syötiin mantelin kera aamupalaksi ja joulun herkkutarjotin on esillä. Lahjat ja jouluruoat sitten vasta huomenna.

Kun vain orastava kurkkukipu ja tukkoinen pää häipyisi sinne, mistä tulikin, äitymättä enemmäksi, jouluaatonaatto olisi täydellinen.

katri kirjoitti...

Hieno piparitalo! Upea suoritus, vuoden karkkilakko! Käsittämätöntä! Hyvähyvä. Nyt uutta vuotta kohti uusin kujein ja vähemmin karkein. Mullakin herkku-karttelu jatkuu ja olokin on keventynyt vuoden varrella kuutisen kiloa ihan huomaamatta.

Hyvää ja Rauhallista Joulua koko perheelle!

Leonida kirjoitti...

Kiitos Katri! Kiva kuulla pitkästä aikaa!

Juuri niin uusin kujein ja vähemmin karkein...

Uskomattoman hyvä suoritus kadottaa kuusi kiloa huomaamatta, todella H-I-E-N-O-A!!!

Palataan taas. Toivon ensi vuodelle paljon enemmän koruilua kuin tänä syksynä olen kyennyt...

Virvatuli kirjoitti...

Todella symppis piaparitalo! Hienoa myös, että siitä saa ottaa maistiaisia ilman joulutunnelman lässähtämistä :-D Meillä piparivarkaat iskevät kympillä jo taikinaan, ja myöntää täytyy: taikinana se pipari parasta onkin...

Leonida kirjoitti...

Kiitos Virvatuli! Ja tervetuloa!

Meillä oli harvinaisen pitkä joulu. Koska vietimme aatosta tapaniin joulua muualla, aloitimme kotona jo keskiviikkona...

Juu, piparitaikinaa pitää aina varata yksi taikina syömiseksi ja loput pipareiksi. : )