tiistai 28. joulukuuta 2010

Joululahjoja, itsetehtyjä

Aatto on ohi ja lahjat avattu. Nyt voin jo laittaa tänne kuvat tämän joulun ainoista itsetekemistäni lahjoista.

Ensimmäisten teon aloitin jo lokakuussa kieputtelemalla muutamassa erässä. Nimittäin tyttöjen kuudelle hoitajalle itsetehtyjen korttien lisäksi jääkaappimagneetteja yhteensä 12 kappaletta. Ei kyllä varmasti tule toistumaan tämä vaivannäkö, sillä yhteensä aikaa paloi aika paljon. Toisaalta, minusta oli hirmuisen kivaa tehdä magneetteja, kun koruiluunkaan ei oikein aikaa ollut. Korttien teko oli vielä hauskempaa. Mutta en siis lupaa toistaa tätä ponnistusta joka joulu. ; )

Jääkaappimagneetit olivat ideana muutenkin hyvät sen takia, että jos niistä ei tykkää, ne voi antaa jollekin tai heittää pois ilman kovin suuria tunnontuskia. Eri asia olisi, jos olisi saanut korun, josta ei pidä. Kuvassa on vain ensimmäiset kahdeksan, joista yhden, tuon mustan möykyn eturivissä, heitin pois ja tein uuden. Lopuista kieputuksista en muistanut ottaa kuvaa, vaikka taisivat olla parhaimmat, kun tuntuma parani kieputus kieputukselta. Ensin meinasi tulla liian symmetrisiä sydämiä, kun halusin vähän rosoisempaa, epäsymmetristä mallia.

Sydänmagneetit.

Aatonaattona jatkoin loppuun vihdoin rannekorun äiti-murulleni. Annoin hänelle syntymäpäivälahjaksi tämän korun, jolle nyt tuli kaveri. Tarvikkeet alkoivat olla todella lopussa, siis kullatut helmihatut sekä kullatut korupiikit, joten rannekoru on hiukan erilainen. Koska en itse käytä kullanvärisiä koruja, en usko ostavani kullattuja tarvikkeitakaan toistaiseksi, sillä teen koruja nyt todella harvoin.

Itse asiassa halusinkin himpun erilaisen käteen. Harmillisesti tuo keskimmäinen päähelmi on jotenkin muhkurainen, mikä näkyy kuvassa ei-niin-kirkkaana-ja-sileänä materiaalina. Kaikki nuo helmet jotenkin koneella tehtyjä olivat, ja kaikissa jonkin verran muhkuraa fasettipinnoilla, mutta tässä kuvassa se näkyy erityisen hyvin. : (

Rannekoru 19 cm Amber and Ice.
Fasettihiottuja lasihelmiä, Swarovskin biconeja meripihkanvärisinä, kullatut korunosat ja "gold-filled" karabiinilukko. Gold-filled -tyyppisissa korunosissa kultaus on paksumpi, eikä kulu niin nopeasti pois.

Äiti oli onneksi tyytyväinen uuteen koruunsa. Oli kivaa taas pitkästä aikaa kieputella korua.

8 kommenttia:

Eloise kirjoitti...

Voi mitä ihanuuksia nuo magneettisydämet... uskonpa, että tädit olivat saamiinsa erittäin tyytyväisiä... Minä ainakin olisin :D.

Leonida kirjoitti...

Kiitos, muru-Eloise! Pistetäänpä korvan taakse, jospas jotain keväällä... ; )

Petriina kirjoitti...

Tykkäsin tosi paljon siitä tekemästäsi kaulakorusta ja tämäkin on kaunis.

Magneetit näyttävät vekkuleilta :-)

Eloise kirjoitti...

oi,oi... tuskin maltan odottaa ;), ihanaa!!!

Rva Kepponen kirjoitti...

Kauniita juttuja olet tehnyt. Meillä päiväkodin tätien muistaminen jäi ihan viime tinkaan. Vein sitten brutaalista alkon tuotetta...

Leonida kirjoitti...

Petriina: Kiitos! Rannekoru oli helppo siinä mielessä, että ideahan oli täysin valmis - kaulakorun mukainen, että siitä vain tekemään. Ja rannekoru tulee aina nopeammin kuin kaulakoru...

Eloise: : D

Rva Kepponen: Kiitoksia vain Kätsy-kollega! Varmaan Alkon tuotteillakin on kysyntää... : )

Kiitos kaunis tästä illasta, postaus kortista tullee näinä päivinä...

Tanja kirjoitti...

Hauskat lahjat :) takuulla erilaiset.

Leonida kirjoitti...

Kiitos Tanja! Nuo sydämet ovat sellaista kieputusterapiaa, jota voi harrastaa myös tv:n ääressä. Koruja en ole tehnyt telkkaa katsellessa kuin kerran, ja jotenkin siinä kärsi sekä telkan katselu että koruilu!