perjantai 29. heinäkuuta 2011

Nettiostoksilla alessa

En ole muistaakseni koskaan vielä esitellyt täällä hankkimiani lastenvaatteita, mutta tänään on aikaa, ja koska olen hyvällä mielellä onnistuneista ostoksistani, haluan jakaa sen myös teidän kanssanne.

Olen ostanut alusta asti paljon vaatteita tytöilleni ranskalaisesta nettikaupasta nimeltä Kiabi. Vaatteiden väreissä, valikoimissa ja suunnittelussa on ollut sitä jotakin ihanaa erilaista, mitä täkäläisistä kaupoista en kohtuuhinnoilla ole löytänyt. Olen ostanut monet ihanat takit ja juhlamekot Kiabista arkivaatteita unohtamatta. Etenkin takit ja juhlamekot ovat hienosti kestäneet kolmen, välillä jopa neljän tyttösen käytön, ja edelleen tehneet kauppansa myös kirpputorilla. Vaatteet ovat normaalihintaisinakin kohtuuedullisia, tehdään (tietenkin) jossain Kiinan tai Intian suunnalla, ja toimitetaan kotiovelle asti 11,99 euron toimituskuluilla.

Laatu vaihtelee. Jotkut kankaat ovat pysyneet lukuisista pesuista huolimatta todella hyvinä, jotkut halvemmat trikoovaatteet kulahtavat tai nyppyyntyvät nopeammin. Saatavana on vaikkapa neuleita puuvillasta tai akryylistä, joista aina valitsen tuon ensimmäisen. Mutta koska keskitän ostokset aina alekausiin, "Hulluihin Päiviin" (Les Jours Fous), saan vaatteita välillä aivan älyttömillä hinnoilla. Vai mitä sanotte kohta nähtävän puuvillatakin, t-paidan ja ohuen farkkuhameen yhdistelmästä, jonka normaalihinta on 24,99 e, mutta minä maksoin 4,99 e siitä?

Siispä en ole ollut erityisen kiukkuinen saadessani jonkun huonompilaatuisen vaatteen, koska investointi on ollut pieni. Ostokäyttäytymiseni tosin on muuttumassa, sillä Isosisko alkaa 5½-vuotiaana jo kasvaa sen verran hitaammin, ettei koko ajan tarvitse olla ostamassa vaatetta. Siispä alkaa laatu painaa pikkuhiljaa enemmän, jotta vaatteet kestävät pidempään, ja toivon mukaan myös Pikkusiskolle. Uusia ostoksia alennusmyynneistä olen tehnyt siis myös P.O.P:ssa laatua toivoessani. H&M:n lastenvaatteet ovat myös hurjan paljon parempaa laatua kuin aikuisten vaatteet, joten löydän vaatteita lapsille myös sieltä.

Nettisivuilla kieli on ranska, mikä ikävä kyllä karsii osan asiakaskunnasta. Nykyään pääsivuilta löytyy linkit myös mm. Espanjan, Portugalin, Romanian ja Venäjän vastaaville sivuille, mutta luulen, että kansainväliset toimitukset tehdään vain Ranskasta pääsaitilta tilattaessa.

Mutta nyt vaatteisiin. Ostin sekalaisia vaatekappaleita tarpeen mukaan täydentämään jo hankittuja vaatteita. Samalla innostuin hankkimaan vaatteita tyttöjen serkuille erinäisiksi lahjoiksi. Erityisesti pojille olen aina löytänyt ihania vaatteita, hieman eri väreissä kuin muualta.

Isosiskolle ihana kesämekko 6,57 e ensi kesäksi, ehkä ehtii käyttöön jo tänä kesänä. Paperinarulaukku 2,99 e, joita ostin neljä kappaletta; yhden jokaiselle tytölle vauvaa lukuunottamatta. Vauvalle on hankittu helistin jo aiemmin. : )

Isosiskolle 3/4-hihainen pusero 3,47 e ja alkusyksyn housut 5,39 e.

Isosiskolle leggingsejä 3,47 e ja 3,48 e päiväkotiin. Niitä kuluu.

Pikkusiskolle kesäyöpaita 6,49 e ja alkusyksyksi pallolliset housut 6,49 e.

Pikkusiskolle ohut collegepuku 7,49 e.

Tyttöjen 6½-vuotiaalle serkkupojalle huppari 7,99 e, t-paita 3,19 e ja twillhousut 9,59 e.

Tyttöjen 4½-vuotiaalle serkkutytölle ohut collegepuku 7,49 e ja hihaton tunika 1,99 e (menee ensi kesänäkin).

Kohta 2-vuotiaalle serkkutytölle synttärilahjaksi aiemmin mainitsemani puuvillatakki-t-paita-farkkuhamesetti 4,99 e ja ihana raidallinen puuvillaneule 7,49 e.

Neljäkuiselle tyttöserkulle pari kietaisubodya 4,99 e ja puuvillaneule 6,49 e.

Että sellaista. Olisihan se ihanaa ostaa aina mahtavanlaatuisia ja kauniita merkkivaatteita, mutta vaatteita tarvitaan kuitenkin aika paljon, joten säästän sen, minkä voin ostoksissani. Joskus löydän vaatteita kirppareilta, mutta niillä kiertelen hyvin harvoin, koska nettiostaminen on nopeampaa ja helpompaa.

Syksyllä täytyy viedä taas lastenvaatteita itsepalvelukirppikselle, sillä säilytystila uhkaa loppua. Oma hommansa siinäkin...

6 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Kivannäköisiä vaatteita. Pitääkin katsoa tarkemmin valikoimaa. Ranska ei taivu, mutta on sitä ennenkin saanut ostettua, vaikkei kieltä osaakaan. ;)

Leonida kirjoitti...

Kiva kuulla susta pitkästä aikaa! Käy vaan katsomassa, jos löytyisi jotain sopivaa.

Jos olen saanut väärän vaatteen, en ole joutunut sitä koskaan palauttamaan, vaan ovat lähettäneet oikean, jos sitä on ollut vielä saatavilla. Jos ei ole ollut, ovat hyvittäneet luottokorttiani.

Onnea matkaan!

Eloise kirjoitti...

Kyllä aleja kannattaa odottaa, isompien tyttöjen ja meidän vielä isompien tyttöjen vaatteidenkin kanssa. Harvoin enää ostan mitään normaalihinnalla, kun jaksaa hiukan odottaa, niin hinta on pudonnut jo huimasti. Silloin toki on vaara, ettei kokoja enää ole... Neitokaiselleni ostettiin ihana rippimekko puoleen hintaan, lähtöhinta oli 120 euroa, sitä tuskin olisin raskinut maksaa, vaikka mekko olikin ihanankaunis. Onneksi hinta oli pudonnut kohtuulliseksi.
Nopeasti kasvaville pikkulapsille ei minunkaan mielestäni kannata ostaa huippukalliita merkkivaatteita (ellei sitten ole sisarussarja odottamassa niiden uusio käyttöä) - eivät ehdi maksaa hintaansa takaisin. Niissäkään tuskin laatu on enää samaa kuin 40-vuotta sitten, minulle ostetut kurahousut ovat edelleen käytössä...Palvelleet kaksi nuorempaa sisarustani, äitini hoitolapsia, meidän lapsiamme...

Leonida kirjoitti...

Minä olen ihan samoilla linjoilla. Yritän tehdä löytöjä vaikkapa ulkovaatepuolella edellisen kauden lopun aleista. Aina ei tietenkään jaksa miettiä niin pitkälle, mutta jos edes välillä...

Uskomattoman kestävät kurahousut! Meillä meni Isosiskon vuoden ikäiset kurahousut puhki, joten roskiin vain, eivät jääneet Pikkusiskolle. Se vähän harmittaa, koska yritämme kierrättää pienemmälle kaiken, paitsi kengät (enää ei voi niitä kierrättää, koska kuluvat niin nopeasti isommalla), mikä on taloudellisesti järkevää ja nykyään niin kovin muodikasta, se kun on ekologistakin... : )

Rva Kepponen kirjoitti...

Söpöjä vaatteita, eikä todellakaan hinnalla pilattuja.

Minä teen paljon ostoksia alesta. Poikien suosikkeja ovat Molokidsin paidat ja pari niitä pitää olla per jannu (kierrätän) ja riistokalliiseen normaalihintaan en taivu.

Minä teen nykyisin paljon löytöjä Piilo-kirpparilta :)

Leonida kirjoitti...

Kumma juttu, miten sitä tulee niin iloiseksi, jos saa jotain tarvitsemaansa, jonka joka tapauksessa ostaisi, hyvällä alennuksella.

Molokidsin välikausihaalarin melkein ostin keväällä, mutta koska vyötäröä ei saanut tarpeeksi kiristettyä ja haarus roikkui niin alhaalla, päädyin Polarn och Pyretin haalariin.

Ai niin, ne tänään ostamani välikausivaatteet olivat kyllä nappijuttu, eikä vaivaa tai aikaa niiden löytämiseen mennyt juuri yhtään! Kiitos seurasta! Mitä muuten sanoi esikoinen paidastaan?

Jos Piilo olisi lähempänä meikäläistä, saattaisin minäkin siellä käydä säännöllisesti!