lauantai 23. heinäkuuta 2011

Kaikki kunnia kellukkeille

Olipa mahtava päivä meillä! Aamu alkoi hurjan ukonilman ihmettelyllä sopivan aikaisin. Koko perhe heräsi siis ajoissa, ja olimme kaikki aamupalalla jo puoli yhdeksän aikaan, mikä on tässä loma-aikaan pieni ihme, sillä minä olen tupannut torkkumaan vähän pidempään - yökyöpelinä kun olen seikkaillut kotisohvalla.

Aamiaisen jälkeen hupsuteltiin tyttöjen kanssa meidän sängyllämme mukava tovi isin pakatessa kylpyläkamppeita. Hauskaa leppoisan aamun leikkiä. Sitten lähdettiin niinkin "kauas" kuin Flamingo Spahan uimaan. Edellinen kerta lasten kanssa oli varmaan puolitoista vuotta sitten syksyllä.

Tyttösistämme on tänä kesänä kuoriutunut varsinaisia vesipetoja. Isosisko, 5½ vuotta, on vedessä aivan innoissaan ja rohkeana kellukkeiden kanssa. Nyt harjoittelee sukeltamistakin. Mökilläkin hän oli aina meistä ensimmäinen, joka uskaltautui kastautumaan viileässä Puulan vedessä. Kyllä tyttö nautti vesiliukumäistä, vastavirta-altaasta, poreista ja kaikista altaista, joissa kävimme.

Pikkusisko, kohta 3½ vuotta, on ollut vielä hiukan arempi. Mökkiviikolla vasta viimeisenä aamupäivänä innostui kunnolla polskimaan kellukkeet käsissä, vaikka arkailikin hiukan vielä syvemmällä, kun jalat eivät osuneet pohjaan. Mutta tällä Flamingon reissulla tuo pieni marakatti kulki mukana aivan joka paikassa, missä Isosiskokin!

Lasten riemua on kyllä hurjan ihanaa seurata. Ja aivan parasta on itse osallistua siihen meininkiin. Meillä aikuisillakin oli siis hurjan hauskaa. Välillä kuljimme altaissa marakatit selässä, välillä marakatit kelluivat, uivat ja polskivat aivan itse me vierellä. Vuorotellen pääsimme mieheni kanssa laskemaan myös rengasvesiliukumäkeäkin ihanat 152 metriä pariinkin kertaan.

Nälkä poistettiin "terveellisesti" Hesburgerissa, jonne lampsittiin uikkareissa pyyhkeet mukana. Sen jälkeen jaksoi taas peuhata vedessä. Nykyään uintiaika on neljä tuntia kolmen sijaan, joten reissun lopussa aloimme olla kuitteja. Sitten vielä jätskiannokselle ja Polarn och Pyret -lastenvaatekauppaan alelöytöjä tekemään. Kotimatkalla oltiinkin jo sitten enemmän tai vähemmän väsyneitä, mutta kotona ainoa, joka meni päiväunille olin minä.

Uimareissusta jäi todella hyvä mieli, sillä lapset olivat edellisestä reissusta kasvaneet jo paljon, ja etenkin reipastuneet, eikä tällä kertaa tosiaankaan tarvinnut värjötellä pelkästään lastenaltaan parikymmensenttisessä vedessä. : )


Kellukkeet kunniaan!

4 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Teillä on ollut ihana uimapäivä. Me olemme käyneet melkein päivittäin rannalla, mutta pojat silti pyytyvät jatkuvasti uimahalliin, kun siellä on helpompi uida. Täytynee joskus meidän käydä kokeilemassa Flamingo.

Leonida kirjoitti...

Mekin löysimme tosi kivan rannan aika lyhyen automatkan päästä, mutta vesi on niin mutaista, että kotona pitää kuitenkin vielä käydä suihkussa. Saattaa olla, että pitää etsiä toinen ranta...

Eilinen tuntui ehkä siksikin niin täydellisen ihanalta päivältä, kun tässä loman aikana on ollut välillä minulla vähän levoton olo, ja töistä irrottautuminenkin otti viikon. No, illalla luin lisää nettilehdestä naapurimaan kuulumisia, ja mieli meni matalaksi. Ihan kauhea tapahtuma! Ja minä vain suitsutan ihanaa päivääni.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpäs täällä on kivoja juttuja!

Leonida kirjoitti...

Ai kun kiva kuulla. : D Aika lailla laidasta laitaan välillä mennään.

Kiva, kun kävit! Kävin juuri katsomassa blogiasi, ja ihastelin upeita korttejasi!