sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Miten tehdä tilaa muutokselle?

Tammikuussa kerroin, että jatkoin jo viime kesänä aloittamaani Muutos-valmennusta pitkän tauon jälkeen. Sen jälkeen minun on ollut hyvin vaikeaa asennoitua ja ottaa aikaa valmennukseen, koska ensimmäisten viikkojen aikana piti rakentaa pohja, johon muu ohjelma rakentuu. Ja sitä pohjaa rakensin kesällä, kunnes piti jäädä tauolle. Toki tässä vaikuttaa myös varsin haastava työtilanne, joka helpottanee vasta ennen kesää - vajaamiehitys tuo meille kaikille lisäkuormitusta jo ennestään tiukkaan tilanteeseen. Töistä palautuminen on ollut minimaalista.

Mutta siis, koska en ollut selvittänyt muutamia peruskysymyksiä itselleni, kuten sitä pohjimmaista syytä, että miksi ylipäänsä haluan tämäntyyppistä elämäntapojen muutosta, jotta se todellinen motivaatio paljastuisi, tuntui viikkojen edetessä hankalalta pohtia valmennuksen esiin nostamia kysymyksiä, joita pohdin aiemmassakin postauksessani.

Edelleen vastausta vailla ovat seuraavat kysymykset:

  1. Kuka olen tänään?
  2. Mitä tarvitsen voidakseni hyvin?
  3. Mikä on minulle oikeasti tärkeää?
  4. Miksi haluan jotakin (ja mitä) muuttaa?
  5. Mitä haluan tilalle?

Päätin laittaa ohjelman tauolle, koska pidän sitä ihan oikeasti todella hyvänä. Se puuttuu asioihin ja ohjaa todella terveellä muutokseen ja elämäntapojen muuttamiseen, mutta tahti on edelleen itselleni liian kova. Minulle sopisi yksi viikkoviesti kuukaudessa, jolloin saisin rauhassa makustella ja kokeilla, ja yrittää muistaa, ja pohtia.

Onneksi ohjelmasta vastaavat ovat hyvin avuliaita ja joustavia. Näyttää siltä, että vaikka olin jokseenkin monta kuukautta tauolla jo, saan järjestettyä kevään vielä taukoa, jos vaikka toukokuulla palaisin tämän pariin.

Sillä välin pidän paria tärkeintä ohjelman vinkkiä mielessä, kuten hitaasti syömistä ja opettelen 80% täyteen syömistä ja sen tunnistamista. Ja keskityn hiukan konkreettisempaan muutokseen elämässäni.

Vuoden alkaessa minulle tuli sen vahvan muutoksentarpeen lisäksi tunne siitä, että jotain vanhaa kuonaa pitää siivota pois ennen kuin hyvää uutta voi tulla tilalle. Sitä ajatellen tuumaan tässä nyt aivan konkreettisia siivoushommeleita eli kaikenlaisen materiaalisen mammonan läpikäymistä ja turhasta eroon hankkiutumista.

Listallani on ainakin oma vaatehuoneeni: työvaatteet, urheiluvaatteet, kotivaatteet. Sen lisäksi meikit ja muu kosmetiikka, kaikenlaiset kerääntyneet lehdet ynnä muut ja lasten pois menevät vaatteet. Kodin moninainen kampe, jota löytyy sekä sisältä että varastosta. Hirveä homma, joten sitä pitää tehdä todellakin pala kerrallaan, muuten hyydyn pelkän ajatuksen alle.

Aloittaisinko vaikka urheilusukista, jotka tosiaan jo kävin läpi tuossa ehkä vuosi sitten?

2 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Ihana postaus, samoja fiiliksiä ja muutoksen halu täällä.

Kumpa sitä muistaisi, että “there is only one way to eat an elephant: a bite at a time.” Halit sinne <3



Leonida kirjoitti...

Kiitos ihana! <3 Haukkupala kerrallaan on kyllä hyvä vinkki, mutta jotenkin sitä tuijottaa tiiviisti vaan norsun jättisuurta takalistoa ja hyytyy...